Last news in Fakti

21 Октомври, 2018 11:40 1 413 9

Мадуро: Капитализмът създаде кризата

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • сащ-
  • мигранти-
  • капитализъм-
  • бедност

Капитализмът на САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност

Мадуро: Капитализмът създаде кризата - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини капиталистическата система за миграционната криза в Централна Америка, предаде ТАСС, цитирайки изявление, публикувано на сайта на министерството на информацията.

Според него капитализмът на САЩ е хвърлил Централна Америка в бедност, изостаналост и епоха на деспотизъм. Хиляди мигранти от Централна Америка, бягащи от насилието и бедността, се струпаха на границата между Гватемала и Мексико. Американският президент Доналд Тръмп обеща, че няма да им позволи да влязат в страната и заплаши да спре помощите за Хондурас, Гватемала и Салвадор, ако не успеят да спрат мигрантите, насочващи се към САЩ.

Президентът на Гватемала Джими Моралес заяви, че около 2 хиляди мигранти от Хондурас, част от централноамериканските мигранти, насочващи се към САЩ, се връщат в родната си страна с подкрепата на властите. Според Моралес в Гватемала има около 5 хиляди мигранти, от които 2 хиляди са се върнали, а над 600 са поискали убежище в Мексико.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 7 Отговор
    Този е гооолем олигофрен, капитализма му бил виновен ! Онзи другият пък Чавес, изхарчи милиарди долари на времето, да купува руски изтребители и ся какво, самолети ли ще ядат !? Нищо Русия няма да ги остави, съвсем да мизеруват венецуелците, ще им помогнат, боб, картофи, макарони, това - онова, ще заживеят те !

    Коментиран от #6

  • 2 Random

    8 4 Отговор
    На крива ракета космоса й крив. И как по-точно капитализма им е попречил? Ако са искали са могли да произвеждат при тях си и да продават в сащ. Централна америка, и като цяло всичко на юг от сащ са уникални мързели. (Не че сащ са много работливи)
  • 3 Права е!!!

    5 8 Отговор
    САЩ създадоха една система - капитализма, която е един вид омагьосан кръг!!! Единственшя успех при капитализма са печатането на долари без покритие и невръщане на кредити (САЩ), и да си касичка на мафиотските пари (Швейцария, Сингапур, Дубай, Япония, Германия, Англия). Всички други трябва да си дават задншцште за яко плющене за да вземат някоя трохичка
  • 4 Голям прос

    6 3 Отговор
    Капитализъм е експлоатация на човек от човека. А социализъм е точно обратното.:D
  • 5 Усмивката

    4 4 Отговор
    Типично за комунистическа орка.Всеки е виновен ,защо не вярват на измамната идеология.И огради имахме ,и сега нямаме и хората бяхат като обезумели .
  • 6 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Ако изобщо четеш купи си книгата на Джон Пъркинс «Изповедите на един икономически убиец»и ще разбереш цялата картина....или просто огледай се защо накараха да се затворят всички заводи в България..защо не ти разрешиха Аец Белене,Южен поток
  • 7 Усмивката

    3 3 Отговор
    Купи си книгата на бай х.й,„ Изповедите на един бивш убиец от КГБ” ,и ще ти се запълнят празнотите ,и ще получиш тъй нужното просветление и ще спреш да четеш всяка литература.Щв ти се час по скоро да се отправиш на Изток към рая
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 1944

    1 1 Отговор
    турция ще се присъедини ли към групата на развитите държави като русия, венецуела, куба, северна корея?