22 Октомври, 2018 07:54 2 554 9

Германия блокира оръжие за Саудитска Арабия

  • саудитска арабия-
  • оръжие-
  • германия

Ангела Меркел настоява за обяснения от страната

Германия спира износа на оръжие към Саудитска Арабия, съобщи ДПА.

Решението ще е в сила, докато не се изясни случая с журналиста Джамал Хашоги. Смята се, че журналистът е бил убит в саудитското консулство в Истанбул.

„Ние осъждаме това деяние най-категорично. Има спешна нужда да се изясни какво се е случило. Ние не можем да изнасяме оръжие при сегашните условия. Чакаме решение“, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

ЕС настоява за разясняване на случая. За действия настояват и властите в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    21 0 Отговор
    Обора въоръжава СА за сто милиарда. Германците и те изнасят оръжие за там. Франсетата също изнасят оръжие за там ! Какво мислят да правят западняците ? Май същата ситуация както на времето въоръжаваха Хитлер ?!! Искат тотална война в региона ? Или са толкова лакоми за пари , че нищо друго не ги интересува.

    Коментиран от #5

  • 2 Кълвач

    5 10 Отговор
    И сега СА ще остане без оръжие!?! Вай, вай, вай! И няма от къде да си купи!?
    Толкова проста бабишкера, просто не е истина!!!!!!
  • 3 767

    17 1 Отговор
    Е какво има да се изяснява - накълцали за човека! Ако ще чакаме, докато се нагласи правдоподобна версия, за да се замаже случая това е друг въпрос!
  • 4 12345

    5 9 Отговор
    Човека май е бил агент. Двоен, може и троен. На саудитците им е писнало и са показали на всички какво ги чака, ако предадат родината си.

    Коментиран от #7

  • 5 Диди

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    България също продава оръжие на СА. А руснаците не продават ли,умнико? Не само оръжието спират,а и разни сделки.
  • 6 ха ха ха

    5 0 Отговор
    затова ли БОКО тичка да се оправя с главорезите?
  • 7 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    В СА се водят борби за власт между принцовете,някои от тях даже се премахват физически.Е,Хашоги ,също е участвува в тези интриги,но не на страната на първия принц.Хашоги е от много богата и властна фамилия.Той е племенник на един от най-богатите хора в света,търговец на оръжие със същата фамилия и първи братовчед на Доди Ал Фаед.Точно за това ми е чудно за удължилото се търсене на доказателства.Хашоги не е обикновен журналист,осъждащ режима в СА.
  • 8 немци фарисеи

    1 0 Отговор
    Ембарго за Турция, която от години насам убива кюрдски деца в Турция, Сирия и Ирак, защо Германия не поиска ???
  • 9 стоян

    0 2 Отговор
    Каква глупачка да развали сделка за милиони -дайте им оръжие щом си плащат па да се изтрепят там с него и тогава света ще е по добро място за живеене
Новини по държави: