Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 10:25 9 320 58

Горбачов с призив към САЩ

  • сащ-
  • михаил горбачов-
  • русия

Той призова Доналд Тръмп да задържи страната си ракетното споразумение

Стремежът на САЩ да излязат от споразумението за ликвидация на ракетите със среден обсег е израз на желанието да се обърне политиката ядрено разоръжаване. Това заяви бившият генерален секретар на ЦК КПСС Михаил Горбачов, цитиран от Интерфакс.

Горбачов беше съветският лидер, който подписа споразумението с президента на САЩ Роналд Рейгън през 1987 г. През миналата седмица американският държавен глава Доналд Тръмп обяви, че планира да изтегли страната си от договора.

„Вие абсолютно не трябва да разтрогвате старите споразумения за разоръжаване. Смятам, че е ясно, че отмяната на подобни споразумения показва липса на мъдрост. Отказът от това споразумение е грешка. Трябва да се мисли внимателно“, заяви Горбачов.

Той заяви, че подобно решение трябва да бъде осъдено не само от Русия, но и от всички, които искат ядрено разоръжаване. Горбачов даде положителна оценка на изказването на руския президент Владимир Путин, който заяви, че споразумението трябва да бъде запазено.

През последната година САЩ непрестанно обвиняват Русия, че нарушава споразумението. Това доведе и до действията на американската администрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    26 111 Отговор
    Горбачов да се обърне най-напред към джуджето психопат, който се съдра да дрънка оръжие и да заплашва човешката цивилизация с унищожение.

    Коментиран от #19, #36

  • 2 партизан за бой се стяга

    105 13 Отговор
    Какъв призив бе мизерник самовлюбен? Обърка целия свят да си докажеш колко си умен и велик, сега ние папаме л....та
  • 3 СССРБарета

    94 13 Отговор
    Горбачов направи огромна грешка с разформироването на Съветския съюз! но Русия е огромна и велика страна и шепа джендъри не биха я уплашили ,пък било то и най-дебелите и мазни джендъри в света

    Коментиран от #4

  • 4 Историк

    17 92 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    СССР се разпадна, умнико, както ще се разпадне и Русия!

    Коментиран от #7

  • 5 види му се краят

    27 9 Отговор
    Щом до него са опрели,ясно.......Курдисаха го да стартира началото на края,сега изпълзя от някъде,вероятно да обяви вече краят на това начало.
  • 6 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    58 6 Отговор
    Жалките кравари може само да си спомнят, с умиление и да преживят влажно, блажно по времето в което този нещастник беше президент .
  • 7 Реалито е такова

    64 7 Отговор

    До коментар #4 от "Историк":

    Смях...СССР не се разпадна-Горби го разтури..През 1991г.имаше референдум в СССР дали да остане цялостен съюза или да се разделят на републики. Над 69% гласуваха за цялостен СССР-- но Горби пренебрегна референдума заедно с Шевернадзе и рсзтуриха съюза с помоща на американските съветници-това е реалито-можеш да провериш в нета.

    Коментиран от #9, #10, #14, #18, #54

  • 8 Бесен пес

    46 3 Отговор
    Тоя па продажник , къде е тръгнал да дава съвети ...
  • 9 Историк

    8 34 Отговор

    До коментар #7 от "Реалито е такова":

    Реалито е съвсем друго, на Путин и путиноидите живеете в паралелен свят, в който разпадането на СССР е най-голямата геополитическа катастрофа.
  • 10 Обикновен Бг

    37 4 Отговор

    До коментар #7 от "Реалито е такова":

    Така е . Тогава стана и най-странното масово "самоубийство".Целият финансов отдел на КПСС се "самоуби" , доброволно всички скочили през прозорците .Това разказаха американските "анализатори" които били там , на място. И се оказа ,че Горби остана единственият който знае сметките на КПСС. И веднага Горби стана швейцарски поданик на кантона Ури.Странното е , че кантона Ури е американска територия заедно с още 2 кантона. Тоест Горби стана американски гражданин по паспорт , а иначе се води швейцарски граждани. 3 швейцарски кантона се водят американска територия.

    Коментиран от #12

  • 11 Sky-blue

    24 3 Отговор
    Тоя продажник не е ли вече на памперси
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Колев

    28 3 Отговор
    Горбачов - Продажник .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 onq s konq

    8 30 Отговор
    Защо всички които НЕ ИЗПОВЯДВАТ РУСКИТЕ "ЦЕННОСТИ" масово се наричат "ПРОДАЖНИЦИ"?Защото са се продали на Запада за "сребърници" ли?А имате ли хабер БЕ РУСКИ ТРОЛОВЕ КОЛКО ПАРИ ОТДЕЛЯ РУСИЯ ЗА ВЪНШНО ВМЕШАТЕЛСТВО?А нима БРОЖЕНИЯТА В МАКЕДОНИЯ И ГЪРЦИЯ против смяна на името с цел ВЛИЗАНЕ В НАТО са "спонтанни" и не са ЯКО ПОДПЛАТЕНИ С РУСКИ ПЕТРОДОЛАРИ/не с с рубли тип "тоалетна хартия"/?!А в България пък КОЛКО РУСКИ ПАРИ СЕ НАЛИВАТ за "клатене " на Правителството ОТ ДОБРЕ ИЗВЕСТНИТЕ ПРО-РУСКИ ПАРТИИ?Е да,ама само ориентираните на Запад за "продажници" и никога "рускоориентираните",защото...нема такова животно "русофил-продажник":)
  • 16 Обикновен Бг

    26 5 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    Господин трол , бихте ли ми казал кое от това което съм написал е лъжа ? Лъжа ли е "масовото самоубийство" на целият отдел когато американски "анализатори" са били там по специялна молба на Горби ? Не не е лъжа. Бихте ли проверили Горбачов какъв гражданин е , и къде живее по-точно. А и какъв е статутът на швейцарският кантон Ури , и КОЙ СА ЖИТЕЛИТЕ МУ , И НАААЙ-ВЕЧЕ КОИ ПАЗЯТ КАНТОНА.

    Коментиран от #22

  • 17 666

    26 4 Отговор
    Тоя поколения наред ще го помнят и псуват.
  • 18 Бесен Язовец

    5 20 Отговор

    До коментар #7 от "Реалито е такова":

    А ве, каскет, бива ли да си толкоз т.п, Горби го бил разрушил, значи пишеш само тук колкото да не заспиш и да си оправдаеш рублите ! Ти бе, рублерастче, да си чквал нещо за Беловежското съглашение, а ??
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D1%81%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

    Коментиран от #21, #30

  • 19 Цар Освободитл

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ти си българин защото Русия те освободи. Иначе или нямаше да те има, или щеше да викаш Аллах Акбар като всеки ПОМЪ̀ЧЕН помак. Горбачов можеше да прокара закон за националните граници и така да прибере руските земи в границите на Русия - северен Казахстан, южна и източна Украйна, южна Латвия и южна Осетия. Тогава това беше възможно.

    Коментиран от #23, #25

  • 20 Дончо

    0 3 Отговор
    https://m.fakti.bg/world/292641-ruski-raketi-shashnaha-sasht
  • 21 Цар Освободитл

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Пного се пениш, ще строшиш клавиатурата
  • 22 Само питам

    5 22 Отговор

    До коментар #16 от "Обикновен Бг":

    Разбира се, че всичко написано от теб е лъжа, измислена от екипа на Путин, както и за статута на швейцарските кантони. НЯМА ШВЕЙЦАРСКИ КАНТОН, а ти говориш за 3, КОЙТО ДА Е АМЕРИКАНСКА ТЕРИТОРИЯ!
    Изобщо русофилските лъжи нямат край. Лъжата за вас е станала втора природа! По това сте заприличали на истински руснаци!
  • 23 Българин

    6 24 Отговор

    До коментар #19 от "Цар Освободитл":

    И да не беше руската кочина пак щяхме да бъдем свободни. над 30 държави станаха свободни след разпада на Османската империя, България щеше да бъде една от тях. нямаше да я има предателската пета колона от русофили-българофоби, за които руския интерес е над всичко.
    И България днес съществува ВЪПРЕКИ русия. защото ако не беше Съединението и Стамбалов , русия с помощта на руските еничари, безродници щяха да превърнат България в Задунайска губерния.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българин

    8 27 Отговор

    До коментар #19 от "Цар Освободитл":

    И ако не беше Стамболов , руски измекярено, щеше да пишеш на руски, жена ти да бъде рускиня, ти отдавна щеше да си умрял от препиване, а синовете ти да са загинали-единият в Донбас а другият в Сирия! Няма по-големи национални предатели от русофилите!

    Коментиран от #26, #31, #34

  • 26 Цар Освободитл

    23 6 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Без Русия НЯМА България.

    Коментиран от #27, #42

  • 27 Българин

    8 17 Отговор

    До коментар #26 от "Цар Освободитл":

    България е съществувала векове преди да се появи Русия, ще съществува и векове след като днешна путинова русия си отиде. И всякакви предателски внушения, че без русия няма България си ги запази за русофилските предателски сбирки. Обясних ти , че България съществува не благодарение на а ВЪПРЕКИ Русия.

    Коментиран от #41

  • 28 бббббб

    14 0 Отговор
    Хахаха продажника се изходи
  • 29 Обикновен Бг

    12 0 Отговор
    Дооооообре , както кажеш.😀 Чакай , че ме търсят от кабинета на Путин.😀😀😀😀😀
  • 30 да си знаеш троле

    14 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Всесою́зный рефере́ндум о сохране́нии СССР — единственный за всю историю существования СССР всесоюзный референдум, состоявшийся 17 марта 1991 года в Советском Союзе и обсуждавший вопрос о сохранении СССР как обновлённой федерации равноправных суверенных республик..........Многоооо преди Белов.съглашение---троле--10 месеца преди това съглашение е бил референдума----чети и се ограмотявай,г-н русофобе..А не ставай за смях тук.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Абе Пепи чо

    14 6 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Станболов-който изтрепа сума ти достойни Българи----да ти дам ли жокер кои са??? Или сам ще ни ги напишеш????
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бесен Язовец

    6 10 Отговор

    До коментар #30 от "да си знаеш троле":

    Ако не ми вярваш на мен, просто забий в търсачката - "Беловежское соглашение" и чети бе троле, чети и се ограмотявай, аман от идиоти в този сайт !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Игор Бунич

    3 7 Отговор
    Всичко това вече съм го писал в "Златото на Партията" през 1992. Нека сега младите да я прочетат!
  • 36 Явно четеш

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Между редовете, къде видя Путин да казва че ще унищожи света.
    Единственото което каза е че нападнат ли Русия ще се защитят като отговорят.
    Само да питам тебе ако някой те напъне ще си кротуваш ли ?

    Коментиран от #38

  • 37 Българин

    7 18 Отговор

    До коментар #34 от "Абе":

    Русофилите не може да живеете без да лъжете. Споменатия от теб Петко войвода умира през 1900 година, а Стефан Стамболов умира през 1895 година, така, че Стамболов и да е искал чисто физически не е могъл да убие капитан Петко. Но за вас безродниците русофили това е без значение. Важното е руска пропаганда да се върти, руски интереси да се прокарват и да се плюе по всеки българин, който е бил против руските имперски амбиции.
  • 38 Българин

    5 14 Отговор

    До коментар #36 от "Явно четеш":

    Това не са ли заплахи, че ще унищожи света, както и предишните му изказвания "защо ни е свят без Русия"? Ако западен държавник си беше познолил приказките на джуджето ти пръв щеше да квичиш като скопен нерез

    Коментиран от #45

  • 39 да си знаеш троле

    16 3 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен Язовец":

    Ти явно си уникален тЪЪЪ .ак--референдума е 10 месеца преди това съглашение бе--какво не разбра? И отук следва че Горби просто е изпълнил поръчката да развали СССР-ЯСНО??? Как да ти го обясня по-просто?
  • 40 Диди

    1 9 Отговор
    Споразумението трябва да си остане,да бъде преработено и всеки да изпълнява условията,които е подписал.В противен случай ще започне усърдна надпревара за въоръжаване.
  • 41 Цар Освободитл

    15 7 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Глупости говориш момченце! Султаната се бил разпаднал и без Русия? И тогава сме щели да се освободим? Забрави ли че точно ние влязохме във война на страната на Османския султан? Да чакаш от победителите-англичани нещо добро за България си е твърдогло тъпо изглупяване. Ясно ли ти е , соросоидче? С такива като теб циганите един ден ще управляват. Без Русия НЯМА България.

    Коментиран от #43

  • 42 onq s konq

    7 13 Отговор

    До коментар #26 от "Цар Освободитл":

    Искаш да кажеш че БЕЗ АМЕРИКА НЯМА БЪЛГАРИЯ,но не се притеснявай-И ТАКА ТЕ РАЗБИРАМЕ:)
  • 43 Българин

    7 13 Отговор

    До коментар #41 от "Цар Освободитл":

    Да, а в момента сме държава ВЪПРЕКИ русия! Защото целта на руската кочина е била да ни превърне в част от руската империя. Слава на Стамболов и патриотите около него, че озаптиха предателите русофили и не позволиха това да стане.
  • 44 Само питам

    7 14 Отговор

    До коментар #34 от "Абе":

    Ще срещна ли някога грамотен русофил?
    .........Публикувано във факти.бг: Само за това, че хвърли в затвора и уби кап. Петко войвода,............

    Убит ти е мозъка от руската пропаганда а българофобията те е обсебила напълно. Повтаряш като папагал всичко, с което те захранват от руското посолство като опорни точки, без да те интересува дали е истина или не. Само в руската митология някой може да убие 5 години след смъртта си! Срам нямате русофилите, съвсем затънахте в лъжите си.
  • 45 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #38 от "Българин":

    Няма как да дрънкаш оръжие на границата им и да очакваш да ти се усмихват ще те клатят та чак ушите ще ти пращят.

    Коментиран от #46

  • 46 Българин

    6 17 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    На кои граници бе пуиноид? От близо 22 000 сухопътни граници на русия едва 1200 са с натовски държави. А те имат право на собствена територия да си правят каквото искат. Стига с тия руски митове и легенди за обсадената крепост!

    Коментиран от #47

  • 47 Хахаха

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Що си токлова нервен, пезевенк?

    Коментиран от #49

  • 48 Спомнете

    4 8 Отговор
    Си когато Горбачов бе гост на Слави Трифонов. Може би съпругата му, лека й пръст, изпитваше по-голяма омраза, от него, към нас българите! А помните ли защо? Защото ние в ЕС, а те не!
  • 49 Българин

    4 11 Отговор

    До коментар #47 от "Хахаха":

    Не съм нервен руска подлого, просто с путиноидите разговарям така, че да ме разберат. Прочети коментарите за да се убедиш, че на руските слуги ви излиза пяна на устата.
  • 50 гнида

    6 1 Отговор
    Тоя няма ли да ходи дейвид рокфелер ? И сорос да го последва ? Да се съберат еврейчетата .....
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 бомбата

    11 0 Отговор
    тоя тъпанар доживя да види кривата си перестройка и истината как са го измамили дебила му проклет, дето ни затри с поколения в мизерията....и колко бай Тошо още навремето е бил прав за него.....
  • 53 Едо

    3 0 Отговор
    ПРАЗНИ СЛОВОБЛУДЦИ, НЕ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ В МНОГОТО ГОВОРЕНЕ, ГРЕХЪТ Е НЕИЗБЕЖЕН? ВИЕ ,,ОПРАВИХТЕ" БЪЛГАРИЯ??? И СЕ УСТРЕМИХТЕ ДА ,,ГРАДИТЕ" СВЕТА...!?
  • 54 Шляхтиц

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реалито е такова":

    Моите адмирации и поздравления към Вас. Шляхтиц.
  • 55 незнайко

    5 0 Отговор
    Всички филми за агресия са поизводство на САЩ !!! Те следват това което са показали по филмите !!! ПОМИСЛЕТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА ??? ПЛАНЪТ ИМ БАВНО НО СИГУРНО ДЕЙСТВА И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГИ СПРЕ !!!
  • 56 Петър Волгин

    5 0 Отговор
    Светът е бил разделен на влияние за САЩ и СССР, с договор. Този договор отпада през 1990та. Затова освобождават Мандела от затворът и Пиночет от власт. Но Япония и Германия остават с военен ботуш на САЩ. В Окинава ако е замесен американец, не се меси японска власт и полиция. Американски хеликоптер убива 100 деца разбивайки се в училище, но японците не знаят подробности, и умират от яд заради американското иго.
  • 57 реялист

    3 1 Отговор
    историята и човечеството са го заклеймили до 10 коляно. амин.
  • 58 Свой

    0 0 Отговор
    има ли русия има и България.Кой ни закриля вече 140 години
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания