Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 14:55 1 141 2

Австралия се извини за сексуалния тормоз над деца

  • австралия-
  • премиер-
  • скот морисън-
  • деца-
  • извинение-
  • тормоз

Премиерът направи емоционално изказване

Австралия се извини за сексуалния тормоз над деца - 1
Снимка: БТА/ AP

Премиерът на Австралия Скот Морисън отправи официално извинение към децата-жертви на сексуални посегателства, извършвани през годините в държавни или религиозни институции. Повече от 15 000 души са се свързали със специалната комисия, която разследва случаи на сексуален тормоз в Австралия.

Скот Морисън направи емоционално изявление пред депутатите в австралийската столица Канбера. Той отправи извинение към жертвите на сексуален тормоз и техните семейства. „Днес като нация се сблъскваме с провала ни да слушаме, да вярваме и да въздадем справедливост. Молим за извинение децата, спрямо които се провалихме и родителите, чието доверие не оправдахме и които се опитват да се справят с последиците от случилото се“, посочи премиерът, цитиран от БНТ.

Извинението идва след 5-годишно разследване на кралска комисия. Проучени са над 8 000 случая в религиозни институции или държавни институции, натоварени с грижи за деца. Извинението на премиера съвпадна с националната седмица на децата. Стотици жертви на сексуален тормоз слушаха речта на Морисън в галерията на парламента и на специални места из цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 истинко

    0 0 Отговор
    Австралийците ме кефят - десетилетия техните католически попове изнасилват деца и най-накрая едно "извинявайте" и всичко е супер - и няма проблем! Пито-платено, счупено-купено! Ама май е танто-за кукуриго! "Повече от 15 000 души са се свързали със специалната комисия..." А колко си мълчат, защото ги е срам и не искат да се връщат към ужаса на изнасилването... просто не е истина!
Новини по държави: