Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Октомври, 2018 19:35 13 501 37

Путин насочи мерника към Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • санкции-
  • фирми-
  • указ

Отговор на антируските санкции на Украйна

Путин насочи мерника към Украйна - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин е наредил на правителството да изготви списък с украински физически и юридически лица, на които ще бъдат наложени икономически санкции, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Нареждането фигурира в президентски указ, публикуван на уебсайта на Кремъл. Путин подписа указ за специалните икономически мерки, които ще бъдат взети в отговор на антируските санкции на Украйна. В указа се отбеляза, че решението е "в отговор враждебните и противоречащи на международното право действия на Украйна, свързани с въвеждането на ограничителни мерки спрямо граждани и юридически лица от Руската Федерация", както и за защита на националните интереси.

Още новини от Украйна

Указът влиза в сила в деня на подписването му и подлежи на отменяне при отмяна на ограничителните мерки, наложени от Украйна на руски физически и юридически лица. През февруари 2014 г. Украйна въведе санкции срещу 1228 физически и 468 юридически лица, сред които руски чиновници, политици, шефове на компании, журналисти, някои жители на Донбас, концернът "Алмаз-Антей", "Газпромбанк", "Аерофлот" и др. През 2017 г. Киев наложи санкции на руски компании от сферата на интернет и медиите като Mail.ru Group, "Яндекс", "ВКонтактe" и "Одноклассники", припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kaniba

    115 34 Отговор
    usраина , по точно бандерия от 4 години си го търси

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kaniba

    58 13 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    както винаги??
    Руми, да не сме у кревато, че пак, както винаги??
    Втглища в бандеростан, втечнен газ, от къде ма мио???
    Парични потоци от над 10 милиона!!!
    Украинци, плащащи топлото на родителите и децата си в бандеростан??!!!
    И т.н. и т.н. и т.н.
    А че ще ги бесят тия жиди, предатели от бандерското правителство - факТ!!!
  • 5 ГРУ

    57 9 Отговор
    Каквото е почукало,такова и се обадило
  • 6 Бесен Язовец

    46 11 Отговор
    В района на населеното място Авдеевка пиян командир на ВСУ откри огън по намиращите до него войници. В резултат на инцидента младши сержант е бил ранен.По вече установена традиция наказателните отряди са скрили действията на пияния командир, а загубите приписват на несъществуващи бойни действия.

    Коментиран от #16

  • 7 Townboy

    75 16 Отговор
    Путин трябва да спаси украинците православни християни от малцинството евреи завзели властта с подкрепата на САЩ и мародерстващи безнаказано в страната.
  • 8 СссереМ

    33 13 Отговор
    Концернът ВКО «Алмаз — Антей» в рамките на държавната поръчка предаде на Министерството на отбраната на Русия поредния полк от зенитната ракетна система (ЗРС) С-400 «Триумф».
  • 9 onq s konq

    4 12 Отговор
    https://goo.gl/DJQ4n9
  • 10 путлераст

    17 52 Отговор
    Западните санкции много помагат на Русия. Затова като виден путлераст казвам - САНКЦИИ ДО ДУПКА !!!
  • 11 моко бъчвата

    23 71 Отговор
    Путин е голям смешник и палячо.

    Коментиран от #28

  • 12 Усмивката

    45 9 Отговор
    Председателят на Върховната Рада Андрий Порубий обясни на украинците защо правителството вдигна цената за газ.

    Народът на Украйна е принесен в жертва на МВФ и корумпираните украински политици и чиновници.
    Според Парубий решението за повишаване на тарифите е неизбежно, без това страната няма да получи следващия транш от Международния валутен фонд, от който «Украйна се нуждае от толкова много сега».
  • 13 onq s konq

    29 10 Отговор
    В районан Балка на мина, по-рано поставена от неговите колеги, се взриви украински войник. Мината е била поставена от наказателните отряди от 36-та бригада на морската пехона на ВСУ. На нея се е взривил войник от 79-та бригада, той е получил тежки рани и е бил хоспитализиран в болницата в Мариупол.«Произшествието стана факт, защото командирите на подразделенията, които подлежат на замяна от зоната на провеждането на т.нар. ООС не предават на командирите на подразделенията, които пристигат в тяхна замяна, схемите и картите на минните полета, а им предлагат да ги закупят»
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Kaniba

    34 13 Отговор

    До коментар #14 от "Слава Україні":

    бандеровските окупанти, сталин ги прежали, този път, сталин и ленин ги няма - на бесилото!!!
  • 16 Румяна Костова

    12 42 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Да, същата работа както в Керч, руснака изпозастреля състудентите си, а вие тукашните рублерасти обвинихте украинците ! Значи и вие сте същите какавани като тях !

    Коментиран от #19, #32

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Румяна Костова

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Шегобиеца отново се е прицелил на моето име.Това е някой комплексиран господин със заядлив тон.Аз нямам мнение по темата ,не ми е особено интересна кои украинци олигарси ще бъдат наказани.
  • 19 Румяна Костова

    1 10 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    Определете се най-накрая,ту ме правите на русофоб,ту на русофил,ще вземете да се объркате тотално .! Не разбрах кой е обвинил украинците,че за виновни за стрелбата в Керч.

    Коментиран от #34

  • 20 Lokomoko

    8 29 Отговор
    Публикувано във факти.бг: отговор враждебните и противоречащи на международното право действия на Украйна, Браво бе ,това ако не е гьонсуратлък ,здраве му кажи. Анексираш територия на чужда държава, в пълно противоречие с международното право и говориш за враждебни действия и нарушение на международното право.

    Коментиран от #21, #25

  • 21 Lokomoko

    7 10 Отговор

    До коментар #20 от "Lokomoko":

    Не ме четете, защото съм много объркан след последните хапчета...мармот анексира Крим с помощта на десептиконите...ох,ох.
  • 22 vasik atanasova

    6 4 Отговор
    МЕРНИКА ДА СИ ГО ВКАРА ОТЗАД

    Коментиран от #37

  • 23 Голям Слон

    17 6 Отговор
    Откровено казано, искрено се радвам за разпада на Съветския съюз. Имаше една голяма цица на име Русия и 14 жадни сукалчета. Руснаците мизерстваха, а републиките процъфтяваха. Натрупаха дългове и най-накрая си тръгнаха. Дондуркането трябваше да свърши много отдавна. Особено към Украйна. Само сгрешиха руснаците, че не си потърсиха парите от всичките тия мръшляци. Че даже и на нас опростиха голяма сума пари. Точно колко не помня. Въртят ми се някакви 25 милиарда долара. Логично се замислям кой и кога ще ни опрости на нас подобна сума и за какво най-вече. А на укрите само ТОЯГА! Те от друго не разбират.
  • 24 1944

    5 11 Отговор
    няма край савецката агония. който можа се изнесе от рая. останалите обаче няма да обявим за мъченици, а за мазохисти.
  • 25 До поредния лумпен

    16 5 Отговор

    До коментар #20 от "Lokomoko":

    Крим беше автономна област в състава на Украйна и според резолюция на ООН за правото на самоопределение според което бившите юго републики се отделиха само че там нямам спомен да са провеждали референдуми се проведоха 2 референдума за излизане от състава на Украйна и за присъединяване към Русия и двата според всички международни норми и в присъствието на международни наблюдатели. Имаше и обсъждане на случая в ООН ама лаячите мълчаха като женски полови органи само някой се задоволоха с дежурните лозунги без никаква конкретика. А нарушението на международните норми и погазването на собствената конституция е гражданската война и използването на армията срещу собствения си народ в източна Украйна под воплите за руска агресия, само че на украйнската хунта не им стиска да потвърдят воплите си документално и да скъсат дип. отношенията с Русия както се прави в случай на война. Та мили ми смехурко, до кога ще се надяваме че една глупост изречени 1000 пъти ще се превърне в истина!? Или просто си развяваме дежурните лозунги...

    Коментиран от #29

  • 26 Излъган

    8 4 Отговор
    Защо Путин просто не им спре газа на тези. Идва зима... На пролет друго ще пеят украинците.
  • 27 Барчо

    5 4 Отговор
    Изобщо не мога да си обясня що за санкции са това. Евентуално са просто ей така, да има някакъв отговор. Мисля си че отговор никога не бива да бъде точно огледален, а поне двойно увеличен. Така отстрещната страна ще си помисли доста дали да продължи с простотията си или да даде заден ход. Ние може да си мислим всичко, но да е грешно по простата причина, че не знаем това, което знае президента. Аз лично бих наложил санкции на всички милиони работещи украинци в Русия като и посоча пътя към родината на момента. Така укрите ще трябва да ги хранят без да могат да и дадът работа, а в Русия пък ще има няколко милиона свободни работни места за тях самите. Това обаче би довело Украйна до нов Майдана, но от народа, а едва ли Русия иска това в момента.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Роко

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "До поредния лумпен":

    Според всички международни норми провеждането на референдум в територия намираща се под окупация не се признава за легитимен точно за това и кримския референдум не е признат и никога няма да бъде признат.

    Коментиран от #31, #33

  • 30 Николай

    4 5 Отговор
    Смачкай ги украински боклуци те са същите фалшификати като македонските
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 До поредния лумпен

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Роко":

    В България знаеш ли колко американски военни има? А в Германия да не говорим... значи и ние и немците сме под окупация и всякакви референдуми и избори са нелигитимни а законите които гласува тая паплач която се е самонастанила в парламента може и да не ги спазваме и трябва да се инициира дебат по темата в ООН
  • 34 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Румяна Костова":

    Първите предположения бяха такива. На канал Россия 1 ,в предаването " 60 минут", бяха оповестени тези предположения. Впоследствие придвижиха тезата, че младежут извършил разстрелите е бил обучаван от украинци от СБУ или ВСУ. Тази теза още я разнищват, че им се стори най-удобна засега.
  • 35 Зайко Байко многознайко корекции

    0 3 Отговор
    Първите предположения бяха такива. На канал Россия 1 ,в предаването " 60 минут", бяха оповестени тези предположения. Впоследствие придвижиха тезата, че младежът извършил разстрелите е бил обучаван от украинци от СБУ или ВСУ. Тази теза още я разнищват, че им се стори най-удобна засега.
  • 36 ФАШИСТ БАНДЕРОВЕЦ

    4 0 Отговор
    Спираме износа на бояришник, сега ги расипааме, ша видат те! Слава рАЗИИ! Слава на микропуйло!
  • 37 МЪ ДА

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "vasik atanasova":

    Вие пък, ще вземе да му хареса и после?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания