Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 09:32 3 307 10

САЩ атакуват Китай, не Русия

  • сащ-
  • споразумение-
  • китай

Китай с критика към американските действия

Китай отправи критики към САЩ за решението на страната да излезе от договора за забрана на ракетите със среден обсег, съобщи Washington Examiner.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе това решение през миналата седмица. Според изданието то е насочено по-скоро срещу Китай, от колкото срещу Русия.

„Искам да подчертая, че е напълно погрешно Китай да се използва като предлог за излизането от това споразумение. Надявам се, че въвлечените страни ще могат да се наслаждават на постигнатите резултати след години усилия. Те трябва да се справят благоразумно с въпросите, свързани с договора. Тук трябва да има диалог и много разсъждаване, преди някой да се оттегли от договора“, заяви говорителят на китайското министерство на външните работи Хуан Чунин.

Американската администрация твърди, че Русия нарушава договора, като разработва нови крилати ракети. Според високопоставени източници обаче, решението е свързано с опит да се противодейства на китайските усилия за закрепване на техните въоръжени сили в Тихия океан.

САЩ вече получиха подкрепа от Великобритания за решението си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яснооооо

    37 4 Отговор
    Ще...ще..Ще се доскачат америте-неможе целият свят да е крив-само те да са прави-ще има шутове в каубойските кратуни.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бесен Язовец

    32 5 Отговор
    Краварите не спазват никакви договори . За има няма една година от колко договора се изтеглиха ? И военни и търговски . За това няма нужда да се подписва каквото и да било с тях. А пък за "честна дума " - да не говорим .
  • 4 Румяна Костова

    23 4 Отговор
    Китай не е предлог за излизане от това споразумение.А американците си правят сметки ,да могат да използват тези ракети от базите си в Румъния и Полша,за които преди време заявиха ,че там ще поставят ПВО против Иранска заплаха.
  • 5 Само питам

    23 3 Отговор
    Руският президент Владимир Путин ще поиска обяснение защо САЩ планира да излезе от ядреното споразумение с Русия.
    Това ще стане на среща със съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън в Москва тази седмица, съобщи Ройтерс.Бай дони май до скоро приказваше за пълно ликвидиране на тези оръжия от всички страни които ги притежават ? Ама май както при жимическите - всички ги ликвидираха само обора не !

    Коментиран от #6

  • 6 ОлигУфрен

    16 5 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Любопитко, не може само САЩ да са прави а всички други, като Русия,Китай, Забмия и Лесото да им са криви! Някак си става съмнително, както ако любопитстваш прекалено много не е израз на любознание а на дебилна тъпота!
  • 7 Контраадмирал Изплющилкин

    1 7 Отговор
    Тук от една година хвърчаха зенитни системи, Булави, звецдни памперси от С-200 до ссссер600 май стигнаха номерата.
    Е, че и аз нямам вяра на ССССЕЕЕРР изпрер...Всички са на един акъл Китай, САЩ Просия,,,и там още мечтаещи за величие...перковци.
    Ам двете венелини на марина да публикува нещо в секс отдела на да наточа бичкията...
  • 8 Барчо

    1 21 Отговор
    САЩ са най мощната военна държава в света им огат да си позволят да атакуват когото си искат.
  • 9 СссереМ

    1 10 Отговор
    Китай и Русия ще тънат в мизерия а USA ще е най-великата държава! A вие тука сте за затвор щом не вярваш на Aмерика!
  • 10 Българин

    2 10 Отговор
    Hай мощната военна държава в света e Cащ. Aко искате да знаете като изкарвам 200 долара на час ми пишете!