Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 15:51 2 812 28

"Северен поток - 2" е заплаха за Словакия и Украйна

  • полша-
  • северен поток - 2-
  • украйна

Полша се обяви срещу проекта

Президентът на Полша Анджей Дуда обяви, че проектът „Северен поток – 2“ би представлявал заплаха за Украйна и Словакия, съобщи „Радио Полша“.

Според Дуда проектът може да представлява в енергийна заплаха за Полша. Според него позициите на трите страни по въпроса са недвусмислени.

„Този проект можеше да е опасен за нас, ако не бяхме предприели предварителни действия. Като чуете изявленията на лидерите на нашите страни ще разберете, че нашата позиция не се променя“, заяви Дуда.

Проектът „Северен поток – 2“ се състои от две тръби. Те имат капацитет от общо 55 млрд. куб. м. газ, който минава през Балтийско море. Новият тръбопровод трябва да бъде изграден от действащия „Северен поток“.

Украйна вече се обяви срещу строежа на проекта. Страната има и подкрепата на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    48 9 Отговор
    Заплаха е за Украйна защото няма да може да краде вече нашия газ....

    Коментиран от #9

  • 2 НКВД

    45 8 Отговор
    Аха, и къде точно е пробема? Или защото на САЩ така им изнася!
  • 3 Да го кажем направо.

    40 6 Отговор
    Я поляците как са се загрижили за Украйна....ти да видиш. А май думите на полският депутат,че транзита през Украйна трябва да остане-защото когато Полша си върне западните земи на Украйна този газопровод ще им е нужен за транзитните такси и лост за натиск към Русия ще излезат истина-я как леко полеко падат маските...
  • 4 Винету

    30 8 Отговор
    Във Варшава искат скоро да се вее 🇷🇺флаг!
  • 5 Танас

    39 5 Отговор
    Този що говори от името на Словакия и Украйна?
    За Украйна е ясно, губят милиарди от транзит.
    Полша нали ще внасят от САЩ, какво ги бърка СП2?
    Пък и потока е от Русия към Германия, какво общо имат Полша?!
  • 6 ватенки и ушанки

    10 34 Отговор
    Джон ,какъв е тоя вой от блатата ?

    -Копейките свършват ,сър

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 8891

    37 4 Отговор
    СВ2 трябваше да минава ПЪРВО през Полша, това беше изначалният проект, ноооо..... под натиск поляците го отказаха. Сега ще купуват на по-висока цена от Германия и това хич не им се нрави. Другата им алтернатива е на още по-висока цена от чича им сам. "Човек каквото сам си направи .... друг не може!" - досущ като нас. И те така!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян георгиев

    7 39 Отговор
    ако меркел не спре северен поток две рискува да разруши тотално единството в евросъюза.дано не постъпи безрасъдно!

    Коментиран от #15, #18

  • 11 hh88

    28 7 Отговор

    До коментар #6 от "ватенки и ушанки":

    За поляците ли става дума, защото те вият в момента? А, и господарите им, неевропейците.
  • 12 Пища Хуфангел

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Сипват вода в тръбата украйнците е така!

    Коментиран от #13

  • 13 Само питам

    5 23 Отговор

    До коментар #12 от "Пища Хуфангел":

    Та теб какво ти сипаха? Със сигурност не е вода? Боярищник?
  • 14 Жоро

    20 1 Отговор
    Поляците искат да прилапат Лвовска област и останалите Западни Области на Украйна и точно спирането на транзита през Украйна ще им намали лапаницата. В З.Украйна даже поляците готовят референдум и раздават полски паспорти на кило. Ако загубят парите от транзита ще трябва сами да хранят урките западенци.
  • 15 hh88

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Ама сега има ли единство?
    Всичко ни е еднакво, нали? Като започнем от храните и свършим до колите. Трябва да сме съвсем изкукуригали, за да си помислим, че богатите държави ще ни вземат в техния отбор, за да ни направят и нас богати.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Справедлив

    19 1 Отговор
    Както им свирнат от Б.Дом-така ще скачат пановете. Не случайно в Европа ги наричат ку..вите на САЩ.
  • 18 Мммм

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Единство в еврогейският съюз ти нещо сънуваш,всеки дърпа чергата към себе си и никой за никого не мисли. Всичко е който оцелее,за съжаление ние сме отново на загубената страна.

    Коментиран от #20

  • 19 Гост

    13 0 Отговор
    Ами ето.Каква заплаха?Продайте им евтина американска газ.Всички сте на далавера.Само рашънът е на загуба и готово.Даже и германците могат да си купят.
  • 20 стоян георгиев

    7 16 Отговор

    До коментар #18 от "Мммм":

    европеиския не еврогеиския съюз е наи-успешната икономическа и политическа организация създавана някога.в момента болшинството държави въпреки различията си са единни по отношение на глобалните проблеми и предизвикателства.българия е зле защото е бъкана с евроскептици и сoцносталгици,разбираи неадекватни за европа глупаци.въпреки това от влизането ни до днес българина постоянно получава полужителни бонуси от въпросния съюз,лошото е че благодарение на неадекватността ни се превърнахме в непоправимо изостаналата държава в съюза и разликата ни с предпоследната такава постоянно се увеличава!
  • 21 Само питам

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "Лелеееее":

    Руснаците са те хванали за канарче и още те мислят за такова.
  • 22 стоян георгиев

    9 10 Отговор

    До коментар #15 от "hh88":

    забогатяването в евросъюза е въпрос на адаптация другарю,изкукуригалите в унгария,полша ,чехия словения вече са в клуба на богатите,а румънци ,словенци поляци са на границата на този клуб.ти обаче чакаи някои да те направи богат и незабравяи да си купуваш талончетата на пеевски ,те са твоя път към забогатяването!
  • 23 Cvetan Peevski

    2 2 Отговор
    Полша май иска Катин две !
  • 24 гост

    0 5 Отговор
    В следващите 10 години се очаква 50% от пазара да е за ВТЕЧНЕН газ , за крайни клиенти говоря !!! Всички кораби и голяма част от камионите ще преминат на газ , а търговците на едро така ще могат да избегнат монопола на тръбопроводите на големите компании !!! Шел и БП имат вече по десетина газстанции за продажба на ВТЕЧНЕН газ , на компресиран като нашите метанстанции !!! И смятат да преоборудват поне половината си бензиностанции в Европа !! Така че и любимите ти руснаци ще трябва да втечняват , ако не искат да са тотално не в час !!! И като прибавиш към разходите за "патоците" и втечняване след това , отиде та се не видя !!! А ако втечняват в Русия , оти ги ручахме жабетата , бе будала , хахахах !!! Газа няма да се регазифицира на приемните терминали , а направо ще се транспортира втечнен до клиента с влакове , по-малки кораби и специални цистерни камиони !!! В Русе Булмаркет почти завършиха такъв терминал за съхранение и имат договор за доставка по Дунав -Рейн-Майн !!! Тоест втечнен газ вече може да се транспортира като петролните продукти , със почти същите разходи но няколко пъти по-ниска цена за литър !!!! Примерно всяка топлофикация може да си направи резервоар за месечното количество и да си поръчва от който си иска търговец в Европа !!!! Няма Булгаргаз , няма праз !!! Отделно останалите фирми !!

    Коментиран от #25

  • 25 Приказки около чешмичката

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    На Мойсей камбаните. Какво обясняваш за търговията на дребно. И Русия доставя втечнен газ , и на САЩ и на Япония . Много от конвенционалните европейски газови находища , се изчерпаха , или се изчерпват, и руския газ достига Европа през много ръце , които скриват неговият произход , а едни други хора печелят тлъсти пари , наричайки руският газ -"демократичен" Германия защо иска първо 4 тръби за себе си , а за останалото -"Ще видим"
  • 26 аката

    0 0 Отговор
    поляци гадни предоставят бази на сащ а искат газ да ви го доставят индианците.
  • 27 сноу

    2 0 Отговор
    Кравундерите пак са стиснали за топките бжажонките ,а те тая болка трудно я понасят а и не се сещат ,че след нея има още по-голяма.Явно няма кой да им припомни че който свири в краварския оркестър ,рано или късно свири на умряло
  • 28 1234

    0 0 Отговор
    интересно че герб не споменаха турската енергийна заплаха от турски поток..... защото герб са ТУРЦИ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания