23 Октомври, 2018 17:50 2 195 5

Идеята за прекрояване на граници дойде от САЩ

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сащ

Хашим Тачи е получил предложението от американски съветници

Президентът на Косово Хашим Тачи обяви , че идеята за прекрояване на границите със Сърбия е била на САЩ, съобщи Protothema.

Тачи вече е заявявал, че подкрепя предложението за размяна на територии между двете държави. Според него самата така може да се стигне до споразумение, в което Сърбия да признае статута на Косово.

„Идеята за размяна на границите ми беше предложена от САЩ. Тя дойде от техните собствени съветници“, заяви Тачи.

Той не разкри имената на съветниците, дали предложението. Тачи е попитал дали предложението е официална позиция и е получи утвърдителен отговор.

Според косовските медии твърденията на Тачи изглеждат правдоподобни. Известно е, че американските власти имат голямо желание да решат косовския въпрос.
Преговори за това вече се водят от месеци. При споразумение между Сърбия и Косово, двете страни ще могат да кандидатстват за влизане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    24 4 Отговор
    Хашим Тачи се сближи с американците и са напрви държава почти в центъра на Европа и никой не можа да му попречи ! Правете си сами изводи, аз само ще мълча !
  • 2 onq s konq

    13 6 Отговор
    Решението една неособено голяма територия от Косово населена ТРАЙНО СЪС СЪРБИ да се отстъпи на Сърбия е МАКСИМАЛНО УДАЧНО,защото тя така или иначе никога няма да служи за каквото и да е на Косово а само ще е "ябълка на раздора".
  • 3 Убряяяяяя

    4 0 Отговор
    Ами на ред е македония , после незнам къде ще има референдум и..... Отделяне .
    Наздраве.
  • 4 Баси държавата

    2 2 Отговор
    Каквото кажат САЩ на това са съгласни.
  • 5 Ставрю

    3 1 Отговор
    Както нареди американския дявол империята на злото така ще става виж балканите приличат на скъсани гащи етноси нови държави нови.