23 Октомври, 2018 18:05 8 523 11

Тялото на Хашоги било нарязано, а лицето – обезобразено

  • джамал хашоги-
  • лице-
  • турция-
  • убийство-
  • обезобразено-
  • тяло-
  • саудитска арабия

Жестоко убийство в сърцето на Истанбул

Тялото на Хашоги било нарязано, а лицето – обезобразено - 1
Снимка: БТА/ AP

Части от тялото на убития журналист Джамал Хашоги са били открити, предаде Sky News, позовавайки се на свои източници. Според агенцията части от тялото на дисидента са били намерено в градината на резиденцията на саудитския консул в Истанбул.

По-рано турските медии съобщиха, че тялото е било захвърлено в кладенец във въпросната резиденция. Източници на Sky News, близки до разследването, разкриха ужасяващи подробности. Според тях Хашоги е бил нарязан на парчета, а лицето – тотално обезобразено. Информацията е разпространена след коментара на Реджеп Ердоган, че все още няма следа от тялото.

Турският президент поиска отговори от Саудитска Арабия, включително и да бъде разкрито местоположението на трупа. „Защо тялото на някой, за който официално се каза, че е убит, не е открито още?“, попита турският президент. Той за първи коментира аферата „Хашоги“ и заяви, че Рияд стои зад екзекуцията. Според турския държавен глава тя е бил предварително планирана. В Турция са били изпратени убийци с ясната задача да убият дисидента.

Турският президент не даде специфични детайли за убийството, както се очакваше, но посочи, че то е било изключително жестоко. Международната общност постави под натиск Саудитска Арабия. Властта в Рияд продължава да отрича, че престолонаследникът принц Мохамед бин Салман е поръчал екзекуцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хроно граф

    52 3 Отговор
    Ми навремето саудитците като събориха кулите, сащ, в отговор, разсипаха Ирак. Мисля, че сега поводът е удобен, да доразсипят Сирия.
    Е! И едни "санкции" за Русия, то се знае.
  • 2 Kcaniba

    58 9 Отговор
    Ужасно?
    Сороснята мълчи...
    Щом е от най верният партньор на амерският режим - демократично е!!
    Терористичният режим на фащ подкрепя най циничните и людоедски режими на планетата!

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Бесен Язовец

    10 40 Отговор
    Айде стига с този Хашоги ве, сие за нашата журналистка не писахте толкова, колкото за него ! През една статия, Хашоги това, Хашоги онова, толкова ли няма по интересни световни новини !?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcanisanaiba

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "Kcanisanaiba":

    ПП: миризливите чаршафи на сапун!

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Kcanisanaiba":

    Сапунки - на чалмите сте чаршафите!!
    Парцали на бедуините сте
  • 7 Има изход

    16 8 Отговор
    15 суадити,вербувани и лично инструктирани от Путин са извършили неовъбразимо зло.Питайте Терезка как стават тея работи.Има неопровержими доказателства за това че са го убили няколко пъти и то на различни места.Това е ноу хау на Путин.Не може да е друг.
  • 8 Боби62

    9 4 Отговор
    ....сигурно Путин го е убил....може би дори личнооо........веднага да се наложат нови санкции на рашите....да им се спрът оръжейните доставки за трети страни.........и щом се налага САЩ ще ги реализира.....от няма и как !!!
    пп ....и не вярвам чаршафите да са го резнъли журналиста ....въопщеее те не са такива хора пък и Дони нема такива приятели.....
  • 9 Диди

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    А защо руснаците посетиха инвестиционната конференция в С Арабия?

    Коментиран от #10

  • 10 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Как защо,за да им проведат инструктаж.По тази и причина саудитите се срещнаха при посещението си в Русия с Кадиров,който им показа специално обучената си армия.Няма защо да си напрягате мозъчето, приемете по навик ,че и в тази случка Лошият Путин е виновен.
  • 11 Ислямската цивилизация

    8 1 Отговор
    без изненада, тоова винаги е бил мюсюлманският свят .............
Новини по държави: