Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 20:50 2 468 8

Швейцария разследва руски шпиони

  • швейцария-
  • шпиони-
  • разследване

Прокуратурата е получила разрешение от министерството на правосъдието

Министерството на правосъдието на Швейцария разреши на прокуратурата да започне разследване срещу двама души, заподозрени за руски шпиони, съобщи France 24.

Двамата заподозрени са били арестувани в Холандия по-рано през тази година. Смята се, че те са планирали хакерска атака срещу Световната антидопингова агенция в Лозана.

Министерството на правосъдието е дало позволение за преследване на прокуратурата след допитване до външното министерство.

Планирана е била атака и срещу лаборатория в Берн. Там бяха изследвани пробите след опита за отравяне на бившият руски двоен агент Сергей Скрипал.

Световната антидопингова организация пък на няколко пъти хвана руски атлети в употреба на допинг. От там разкриха мащабен план за взимане на допинг, подкрепян от Кремъл.

Все още няма данни за задържаните. Смята се, че те са част от руското разузнаване. Швейцария вече взе мерки за подобряване на защитните си програми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    12 3 Отговор
    Швейцария ли е, Швеция ли е?Роско май не е слушал в часовете по география.
  • 2 Наивник

    15 21 Отговор
    На Путкин пипалата са разпрострени навсякъде,ама ще му приседне рано или късно.То от шпионин на КГБ не може да се очаква друго,освен интриги и заплаха за мира в света.
  • 3 редник

    21 9 Отговор
    " От там разкриха мащабен план за взимане на допинг, подкрепян от Кремъл. "Четейки подобни писания , ние читателите с остатъци здрав разум , разкриваме мащабен план с трици да ловите маймунки :)
  • 4 Камур Бетанкур

    8 13 Отговор
    Тия мурзилки не спряха дасе занимават с подривна дейност. Всички чебурашки да бъдат депортирани в Империята на Злото.
  • 5 Тренд

    7 0 Отговор
    Медиите са тотално водени от кабал, но както са тръгнали нещата скоро пак ще си сменят Господа: от Яхве към Сет и обратно. Ако ги пуснат. Чистилището е реално!
  • 6 Барчо

    14 5 Отговор
    Думи, думи, думи и само думи. Нищо доказано нагледно, което да издържи в съд или нещо подобно. Шпиони, които са пуснати, а сега уж ще ги разследват. Руски спортисти, които бяха в забрана да се състезават на олимпиадата заради допинг, а сега напълно реабилитирани. Оказа се че всичко е фейк за тях. Удобно позоваващ се на празнословията на изгонения руснак заради некадърност. Това е цяла политика на фейкове. Първо ако се набеди някой руснак в нещо се тръби с месеци на първите страници по вестниците и водеща новина по информационните медии. След време като се докаже, че това изобщо не отговаря на истината, най-много да се напише ред два на последна страница или се спомене ей така между другото в новините. Така всички ще са убедени, че набедения руснак е виновен, въпреки че той си е на свобода и напълно невинен. Така се работи от много време насам.

    Коментиран от #7

  • 7 Справка

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    "Информаторът на WADA - Григорий Родченков, от когото тръгна скандалът с подменените допинг проби в Сочи'14, е бивш директор на Московския антидопингов център. Той избяга от Русия след скандала с допинга в леката атлетика през 2015 г., заради който беше уволнено ръководството на Руската антидопингова агенция (РУСАДА), а малко след това двама от доскорошното ѝ ръководство - директорът Никита Камаев и председателят на УС Вячеслав Синев, починаха в рамките на няколко дни."
    А и твоите тролски писания са далеч от истината. Дори в Москва след скандала имаше уволнения! А ти ми пишеш простотии!

    Коментиран от #8

  • 8 Барчо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Справка":

    То е ясно че четеш евангелието като дявола. Въпросния фейк информатор му се плати за цялата дандания предварително, като всичко беше организирано почти перфектно. За тяхно съжаление обаче нищо от неговата "достоверна" информация не се потвърди. Плюха, мазаха и накрая всички руски спортисти бяха оправдани от същата тази организация, която ги обвини. Направи си справка, аз няма да ти я правя вместо теб. Има го в нета като официални данни, само да има кой да го прочете. За другите няма какво да кажа, освен че и двамата умират от инфаркт, като единия в Русия, а другия след връщането си от Лос Анжелис. Може да има нещо мътно около тяхната смърт, а може и да няма.
Новини по държави: