Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 14:54 2 801 9

Саудитска Арабия: Убийството на Хашоги е планирано

  • турция-
  • саудитска арабия-
  • убийство-
  • джамал хашоги-
  • планирано

Журналистът беше убит на 2 октомври

Саудитска Арабия: Убийството на Хашоги е планирано - 1
Снимка: БТА/ AP

Убийството на журналиста Джамал Хашоги е предварително подготвено. Това обяви прокуратурата в Саудитска Арабия, според която става въпрос за предумишлени действия, предаде Би Би Си.

Джамал Хашоги беше екзекутиран на 2 октомври, след като влезе в саудитското консулство в Истанбул за брачни документи. Първоначално Рияд отричаше да става въпрос за убийство. После призна, но с версията, че се е стигнало случайно до сбиване. В крайна сметка прокуратурата обяви, че убийството е предумишлено.

Доказателствата за това са били събрани от съвместното разследване на турски и саудитски служители. Кралството продължава да отрича, че престолонаследникът Мохамед бин Салман е поръчал екзекуцията. Джамал Хашоги беше критичен към властта в Рияд и някои от действията на кралското семейство. През 2017 година той бяга в САЩ, а според турските медии е планирал да заживее в Турция с новата си годеница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    18 4 Отговор
    Не че нещо ... ма явно въпросния човек Хашоги ... е бил симпатяга ... От Саудитска Арабия ... в Щатите .. в Топ издание ... тоя познавал .. оня ... Ердоган му бил приятел ... в Турция бил ... Кралското семейство пратило 15 човека да го трепят ... и то как ... И на тоя хич не му е била чиста работата ... иначе ... то от Саудитси какво да очакваш ... на тех толко им е акъла ..
  • 2 куку руку ку

    14 2 Отговор
    Хайде, кой Цв. Цв. ще предложи на говорилнята да гоним дипломати на СА!
  • 3 Просия

    21 0 Отговор
    Абе да, верно ли... Аууу, а пък ние мислехме, че случайно се е подхлъзнал и взел та паднал в кладенеца с ножовете и трионите...
  • 4 Бай хой

    4 1 Отговор
    Браво, га фанаха магариту за петия крак познаха че е мъжку.
  • 5 Kcaniba

    3 2 Отговор
    Санкции нема, всичко е ок!!
    Не ди то живияь скрипал, льровен с бойни отровни вещества, новичок и т.н.
  • 6 СВОБОДНО

    2 0 Отговор
    БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!!!!!
  • 7 СССРБарета

    2 0 Отговор
    Хайде сега да видим колко дипломати ще изгони Западния джендърски свят!
  • 8 СССРБарета

    1 0 Отговор
    дъртата грозна пъпчива англичанка Какво ще кажеш сега! Имало ли е новичок?
  • 9 Аз съм

    1 0 Отговор
    То вече глупавите им игри са повече от очевидни това е нещо като ``Уж превратът срещу ер доган ... исценировката да може да изчисти неудобните за него хора`` Сега е поредния изрудски план щом тоя е ходил и в америка и на доган приятел бил (вече не сме толкова глупави да се лъжем с простотии) ... Нагледали сме се на планове и действия и миротворци уж защитители от териризма а то с маска на лица те същите го сътворили. Айде успех в простотията и само да знаете онзи от горе гледа и почти не остана до времето до разплата