Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 19:09 1 770 7

Италия иска добър диалог между ЕС и Русия

  • италия-
  • джузепе конте-
  • русия

Джузепе Конте призова за връщането на Москва в Г-8

Италия иска добър диалог между ЕС и Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Италия се надява диалогът между Русия и ЕС да бъде възстановен. Това заяви италианският премиер Джузепе Конте, цитиран от ТАСС.

Конте заяви, че е важно диалогът с Русия да бъде поддържан и развиван. Той отново подкрепи идеята за възстановяването на формата Г-8 с участието на руската страна.

„Ако поставим Русия в изолация, така ще загубим възможностите да придвижим нашите отношения. Отношенията между Русия и Италия са отлични, но ние трябва да търсим по-добър диалог между Москва и ЕС.

Мисля, че с руския президент Владимир Путин може да се преговаря за възстановяване на формата Г-8, като вече говорих за това и с президента на САЩ Доналд Тръмп. В този формат решението на много въпроси ще е много по-лесно“, заяви Конте.

Конте беше на визита в Русия, където имаше среща с руския президент Владимир Путин. Той заяви, че срещата е била плодотворна и че в нея се е зародило приятелство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    6 19 Отговор
    Тоя жабаокрек къде се навира и той между шамарите, да си оправи по добре мостовете дет падат и ескалаторите в метрото.

    Коментиран от #3

  • 2 моко бъчвата

    6 10 Отговор
    На руснаците и да им свалят санкциите какво ще стане? Ами същото каквото и със санкции. Ще затъват все повече, защото на практика икономика нямат.
  • 3 Кочината русия е на дъното !!!!

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Жабарите кой са кой бръска за нещо тази държава е нищо
  • 4 България е във НАТО и ЕС

    5 10 Отговор
    Жабари прости бедни ако не е ЕС ще мрете от глад
  • 5 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    4 10 Отговор
    Жабара си остава жабар само сменя блатото
  • 6 Коректен

    4 8 Отговор
    Че Путкин с коя държава е в добри отношения и с добър диалог,освен с Иран и Сирия,все държави от третия свят?!А тя и Русия не е по различна от тях!!!
  • 7 България е във НАТО и ЕС

    3 2 Отговор
    България пък не ще да има нищо общо със пияниците те са ни най големия враг където е стъпил руски ботуш и тревата не никне
Новини по държави: