27 Октомври, 2018 00:01 4 310 58

Ново измерение на руската хибридна война

  • русия-
  • украйна-
  • азовско море-
  • крим-
  • война-
  • хибридна

Евродепутатите настояват за санкции срещу Русия

Ново измерение на руската хибридна война - 1
Снимка: Shutterstock

Конфликтът между Русия и Украйна в Азовско море се изостря. Азовско море е разположено между двете държави и полуостров Крим го отделя от Черно море. А след анексията на Крим Керченският пролив е единственият морски път към Азовско море. Протокът е изцяло под контрола на Русия. Тази година Москва пусна в експлоатация нов мост, който свързва континентална Русия с Крим. Сега Европейският парламент остро критикува действията на Русия в Азовско море. Евродепутатите в Страсбург приеха в четвъртък съответната резолюция.

Европарламентът осъжда в резолюцията си "прекомерно дългите контроли" на търговските кораби от страна на Русия. Те водят до забавяне на доставките по море с една седмица. По данни на украинските власти, до края на септември над 200 кораба са били подложени на интензивни проверки. 120 от тях са плавали под флага на някоя страна-член на ЕС. Евродепутатите не отричат правото на Русия да контролира корабите, които влизат или излизат от Азовско море. Русия обаче не бива да злоупотребява с това си право по политически причини. Според Петрас Аустревичус от фракцията на либералите, подобни "вражески действия" трябва да бъдат пресичани веднага, преди Кремъл да схване това като "зелена светлина" за провеждането на подобни контроли и блокади и другаде. В резолюцията на Европарламента е включена и забележката на Ана Фотига от фракцията "Европейски консерватори и реформатори", според която "Русия вече е прилагала този метод като нарушение на териториалните ѝ води от трети страни и е блокирала морските пътища в Балтийско море за Естония, Латвия и Полша".

Милитаризирането на Азовско море

Сандра Калниете от ЕНП подчертава, че засилените контроли на корабите засягат интересите на ЕС, но опасностите за сигурността в региона са по-важни от икономическите аспекти. Нестабилната ситуация в Азовско море може "лесно да ескалира в открит конфликт", се казва в резолюцията на Европарламента. В тази връзка евродепутатите изразяват "своята дълбока загриженост от непрекъснатото милитаризиране на Азовско море, Черноморския регион и най-вече на неправомерно анексирания полуостров Крим". Евродепутатите дават за пример и разполагането на руски противовъздушни системи тип S-400. Киев от своя страна реагира на действията на Москва, като създаде нова военна база на Азовско море.

Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика Федерика Могерини също участва в дебата. Тя отбеляза със съжаление, че доскоро Азовско море е било почти напълно демилитаризиран регион. Федерика Могерини подчерта, че никой няма интерес от милитаризиране, защото то ще дестабилизира напълно напрегната ситуация със сигурността в Черноморския регион. Съгласно резолюцията на европарламента, действията на Москва в Азовско море представляват "ново измерение на хибридното водене на война" срещу Украйна. Жан-Люк Шафхаузер от дяснопопулистката фракция "Европа на нациите и свободата" изрази убеждението си, че напрежението е нараснало, защото в края на август САЩ са взели решение за увеличаване на военната помощ за Украйна. През септември Вашингтон предостави на Киев два нови патрулни катера.

Какви са целите на Москва?

Сандра Калниете окачестви действията на Русия в Азовско море като "пълзяща анексия". Европарламентът се оплаква и от това, че "Руската федерация незаконно добива петрол и природен газ на украинска територия". Европарламентът подчертава, че съществува опасност "Русия да окупира украинските петролни и газови находища в Азовско море, ако ѝ се удаде да превърне морето във вътрешно море на Руската федерация". Европарламентът призовава ОССЕ да удължи наблюдателската си мисия в Азовско море или да създаде отделна международна наблюдателска мисия. От гледна точка на значителния конфликтен потенциал пред вратите на Европа, Европарламентът смята за целесъобразно "да бъде назначен специален европейски пълномощник за Крим и Донецкия басейн, който да бъде отговорен и за Азовско море". Евродепутатите призовават Съвета на Европа ясно да заяви пред Москва, че в случай на ескалация на конфликта в Азовско море, санкциите срещу Русия могат да бъдат разширени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 18 Отговор
    Ако Русия, а не Америка, имаше десет пъти повече БВП, 10 самолетоносача, световната валута, върховните компании на технологията и много други предимства, кой нямаше да се смее с американофилски тролове .....

    Коментиран от #2

  • 2 КГБ Териер

    52 18 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    И какво от товаче има 10 самолетносача? И какво от това че БВП е 10 пъти по голям? Само че и външния дълг е 600 път по голям на САЩ и достаизостват във въоръжението! В момента няко иска да разпали световна война с Русия! И този няко не знае че ще загуби много тежко! Руснаците няма вечно да отбягват провукациите на някакви мижитурки които могат да се похвалят единствено с някакви по лъскави стоки!!

    Коментиран от #3, #7, #10

  • 3 Хер Отто Флик

    19 46 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ Териер":

    Не само че са по- лъскави, ами са и далеч по-добре качествени от педеруските!

    Коментиран от #13

  • 4 Хер Отто Флик

    10 28 Отговор
    Далеч по-добре качествени имах в предвид!
  • 5 hmhmhm

    35 13 Отговор
    Тия пе-де-та от Юропата пак се занапиняха ...

    Коментиран от #6

  • 6 Хер Отто Флик

    13 25 Отговор

    До коментар #5 от "hmhmhm":

    Ти пиян ли си вече?
  • 7 гост

    17 41 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ Териер":

    Америка изостава във въоръжението ? Ти да не взимаш от препаратите за вани на руските пияници ? САЩ имат най-модернизираната и силна армия за всички времена и са пред руснаците с няколко поколения във всяко едно отношение.Руснаците до няколко години ще бъдат изместени от 2-рото място от Китай.Русия дори и да има нещо модерно ,то ще е в 1-2 бройки и създадено с 20 години след САЩ.Русия е държава с технологичното развитие на Филипините ,със стандарта на живот на Бахрейн и с икономиката на Индонезия.Такава държава няма как да е пред САЩ.Просто е нелепо.Също така ,колко е дългът на САЩ ,няма абсолютно никакво значение и по никакъв начин ,не е заплаха за икономиката им.

    Коментиран от #9, #14, #15

  • 8 Барчо

    49 13 Отговор
    ЕС е крайно време да спре да зяпа Русия и Крим, а да види какво се случва в Косово. Този казан с изпражнения в гъзообразно състояние трябва да се загаси овреме и не се намира на майната си, а точно в центъра. Тук имаме тиктакаща бомба, а те се загрижили за укрите. Що се отнася до проверките, ще ги има, докато има държавни заплахи за взривяване на моста и непризнаване на волята на народа на Крим. ЕС е наложил всякакви санкции на Русия. Какво очакват? Да ги посрещнат с цветя и питка ли? Естествено че руснаците ще ползват законово да чанчат европейските превозвачи там. И това непрекъснато повтаряне до припадък за анексия няма да промени нищо.
  • 9 Хер Отто Флик

    12 26 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не си струва, той е убеден болшевик! В празната му войнишка манерката, още тътне залпа на аврора!

    Коментиран от #46, #49, #53

  • 10 добър вечер и лека нощ

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ Териер":

    в сценарий като в коментар n.1, щеше да си Рантанплан от Лъки Лук
  • 11 Хер Отто Флик

    9 14 Отговор
    Не е и чувал за DARPA, Boston Dynamix, Rhein metall...
  • 12 Отегчен

    24 10 Отговор
    DW пак започна да повръща кръв .
  • 13 Барчо

    35 11 Отговор

    До коментар #3 от "Хер Отто Флик":

    Прав си! По-добри са от оръжията и армията, но на Ирак, Либия, Панама и други такива. С руснаците до сега не са имали вземане-даване открито и нищо не се знае. Надяваме се и да не узнаеме, защото ще бъде посмъртно. До сега Кравария е водила войни с държави, които не са имали възможност да отговорят и нито една бомба не е паднала на собствената и територия. С Русия няма да е така и те по тази причина трупат военни бази на чужда територия. По този начин искат при евентуална война да бъдат унищожени базите и вън в Германия, Турция, Румъния и т.н. Смятат че Русия няма да има възможност да и пусне няколко стотин атома по кратуните. Така те ще гледат отстрани кой ще бъде унищожен, а те ще си останат непокътнати. Трябва да се запитаме, това ли искаме?

    Коментиран от #16, #17, #22

  • 14 Borislav Popov

    33 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Мостът от Сан Франциско до Окланд, който е с дължина 3,5 километра, се строи 11 години. Стойността на строежа ( както обикновено) се увеличава в двадесет и пет пъти от първоначалната база и съставя над $ 6,5 милиарда.

    А сега да погледнем Керченския мост. Дължината е 19 километра. Строителството на моста започна в началото на май 2015 година, а пътната част ще приключи вече през 2018 година.

    Прогнозираната стойност на Керченския мост съставя от $1,5 млрд. до $3 млрд. И това при положение, че не само е пет пъти по-голям, но и доста по-сложен по условията за изпълнение и въвеждане в експлоатация.
  • 15 Borislav Popov

    28 7 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И така е във всичко. Те искаха да направят изтребител пето поколение за $150 млрд., а похарчиха $1 трлн.,

    и Конгреса и Пентагона, всеки път послушно утвърждават сметката по увеличаването на бюджета на Проекта.

    Русия за изтребителя си похарчи около $6 млрд. Да, можем да вземем предвид, че в руската военна промишленост за един долар се правят в 6 пъти повече изделия, отколкото за долар в САЩ, тъй като разходите в Русия по изготвяне, заплати и прочее са по-ниски.

    Но даже ако е така, да умножим 6*6, прави , $36 млрд., но не и трилион. Ето защо, с военния си бюджет от 70 милиарда долара ( десет пъти по-малко от този на САЩ) Русия успява да постигне през 2014 ядрен паритет със САЩ и да излезе напред, и това даже след «благословените» 90-е, когато за парите на държавния департамент на САЩ, под техен контрол се режат руски ракети и самолети на метал.

    Коментиран от #18

  • 16 Хер Отто Флик

    9 22 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Питай ген. Леонид Ивашов за технологичното"превъзходство на сибирското блато! Има много интересни клипове с него! Генерал от запаса е! Имали един руски канал в тубата- Патриот своей страньi сравнява качеството и количеството на оръжието!
  • 17 КГБ Териер

    23 10 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    А бете с една С. КОРЕЯ не посмяха да влязат в сблъсък та с Русия ли? Щанса за победаим е МИНУС (0) КЪДЕ ТОЧНО ЩЕ СИ ГО ПРЕМЕРЯТ С РУСНАЦИТЕ? В РУСИЯ ЛИ? КЪДЕ? ОСВЕН ДА ПУСНАТ НЯКОЯ РАКЕТА КОЯТО ШЕ БЪДЕ ЗАСЕЧЕНА ОЩЕ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО А ЗА ОТВЕТНИЯ УДЪР ОТ Москва даже не ми се мисли! Една ядрена подводница на РФ носи по 240 ядрени ракети а те имат 11 такива сметни 2400 от Тихия и Атлантически океан!!!

    Коментиран от #21

  • 18 Хер Отто Флик

    8 19 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Ти да видиш, я прочети за моста Йоресунд м/Дания и Швеция..... Мост, изкуствен остров и подземен тунел до Швеция! Аз съм минавал 3 пъти под този мост с корабите! Инженерно чудо е!
  • 19 заключение

    12 20 Отговор
    такива и толкова много глупости, каквито русофилите викат за русия, дори турците не викат за турция
  • 20 Инкогнито

    23 9 Отговор
    Толкова са наореднали САЩ оръжейно че руснаците в Сириря прекараха един ракети на 30 г. и отказаха,, модрнте"Ф35 вече да летят! Аайо бяха дали на сирийските войски С400 хаха-хохо!! Мишове и за Украйна подскачаха и за Сирия и нищо! От сега нататък така ще бъде! И да не дрънкат за хибридна война защото те почнаха първи с лъжите към украинците за ЕС и грузинците ядоха бой заради тях и афганците!
  • 21 Хер Отто Флик

    8 21 Отговор

    До коментар #17 от "КГБ Териер":

    240 ракети? Спри веднага самогона, вреди ти! Доколкото знам, руснаците отказват по- ефективната "Синева" и приемат на въоръжение боклука "Булава" От 13 пуска, 10 са провал, а 2 частично успешни! За сравнение с Трайдънт всички модификации- 130 пуска, 10 неуспешни или частично успешни...

    Коментиран от #23

  • 22 гост

    10 19 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    За Ирак говориш ? Ти наясно ли си въобще ,че Ирак беше 4-та по сила армия в света ,когато САЩ ги нападнаха ? Американците за няколко часа ги изравниха със Земята.Единствената причина поради която Русия все още не е станала 51-ви щат на САЩ е защото руснаците имат ядрено оръжие.Така ,че колкото и да са изостанали военно руснаците ,докато я имат тази сигурност ,могат да си позволят да се бутат при големите и да си дават мнението от време на време.Както руския експерт Сивков каза "При една неядрена война между САЩ и Русия ,Америка ще смаже Русия за часове.

    Коментиран от #24

  • 23 КГБ Териер

    12 6 Отговор

    До коментар #21 от "Хер Отто Флик":

    Това генерал Чин Чун от Урал в Тубата ли го е споделил? Касетката на Булава носи 16 бомби! Ти си сметни какво става на Земята ядрен КИЛИМ!

    Коментиран от #28

  • 24 Джигит

    17 5 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Къде 4? Ирак беше под ембарго от 1991г.оръжейно каква 4 армия в света те преследва? Най- модерния танк им беше Т72 и а самолетите МиГ 21!!

    Коментиран от #26

  • 25 гост

    11 14 Отговор
    240 РАКЕТИ ХАХАХАХА.Типичния пробит каскет.Като ти чета мненията ,даже се чудя защо въобще се занимаваме да спорим с такива ограничени русофилски индивиди като тебе.Русия разполага с 11 броя подводници които могат да изстрелват балистични ракети.Подводниците имат 16 ракети ,като всяка от тях може да носи по 12 бойни глави.САЩ разполагат с 14 балистични подводници ,които имат по 24 ракети с по над 12 бойни глави.Да не говорим и че американските подводници до една ядрени ,а руснаците от скоро откриха топлата вода и почнаха и те да ги правят ядрени.

    Коментиран от #52

  • 26 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #24 от "Джигит":

    Говорим за 91-ва

    Коментиран от #27

  • 27 Джигит

    9 3 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Еми 91г. танковете бяха ТЕ72 и то от първите бройки а самолетите МИГ21! А вече имаше танкове Т80 Т90 и самолети Миг29 Су30МК!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Румяна Костова

    17 8 Отговор
    Отново се говори за руска агресия,този път в Азовско море.Там украинските пирати откраднаха един руски рибарски кораб,барабар с екипажа.После и един руски танкер ,на който вече са сложили цена и искат да го продадатна търг.След тези им пиратски действия започнаха усилените проверки на .Те изглежда очакваха Русия да нападне украинските кораби,а тя само хитро,съвсем законно ги претарашва основно.

    Коментиран от #31

  • 30 КГБ Териер

    11 7 Отговор

    До коментар #28 от "коментарче":

    Нали знаеш че имат 8000 ядрени ракети ? И кой точно я е обградил? И нали се сещаш че С400 и С500 са свръхзвукови и са по бързи от Балистичните!

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Джигит

    12 7 Отговор

    До коментар #29 от "Румяна Костова":

    Разбира се че ще ги тараши, а скоро няма и изобщо да минават, се оплачат на Папата ако искат! Терористи как няма даги тарашиш обстойно! Да се телепортират ако искат нали запада много е,, напреднал" технологично да подарят един телепорт! Ще се съпбразяват със законите на РФ!!

    Коментиран от #36

  • 32 коментарче

    8 14 Отговор

    До коментар #30 от "КГБ Териер":

    Защо продължаваш да се правиш на капацитет по теми които не са ти ясни бе пич ? С-400 е система ,която е направена предимно за летателни апарати и с някаква опция срещу балистични ракети.Да не говорим и ,че С400 досега не е изпробвана в реална бойна обстановка.Ти знаеш ли въобще какво означава балистична ракета ,че да ни обесняваш тука ,че ракетите на С-400 били свръх звукови ? Искам да ми кажеш как ще спреш балистична ракета която се движи с над 25 000км в час ?! Въобще осъзнаваш ли какви глупости дрънкаш ? Единствения вариант е в първия етап ,но Русия няма такива възможности,а само САЩ.Колкото до ядрените оръжия САЩ имат 7000 ,а Русия 7 500 и искам да ми кажеш какво е значението тук дали ще имаш 500 повече или по-малко ? Дори и 100 ядрени оръжия да имаш, са напълно достатъчни да заличат другата страна.В момента и двете държави обаче имат не повече от 2-3000 активни ядрени оръжия.Така ,че разсъжденията ти просто са изключително кухи.

    Коментиран от #57

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 коментарче

    8 13 Отговор

    До коментар #33 от "Хер Отто Флик":

    Каскета повтаря някакви заучени опорки дето е чул недочул.Познанията са му кръгла нула ,а разсъжденията ,меко казано ограничени.

    Коментиран от #37, #42

  • 35 Хер Отто Флик

    6 12 Отговор
    Майко мила, тоя чекист съвсем изпусна влака!
  • 36 Румяна Костова

    17 7 Отговор

    До коментар #31 от "Джигит":

    Азовско море си е вътрешно море на Русия и Украйна и там си действуват закони и разпоредби ,подписани от двете страни.Но когато украински политици по тяхната телевизия се заканват, че ще гърмят Керченссия мост,Русия е естествено да вземе мерки.Дойче Веле страда от алцхаймер и по този въпрос,журналистите от тази медия ,де .И не споменават нито за украинските заплахи ,нито за пиратските им подвизи. Но това е Дойче Веле, кой ли пък очаква от тях статия за истинското положение на нещата?
  • 37 Румяна Костова

    11 5 Отговор

    До коментар #34 от "коментарче":

    Тук има един под различни псевдоними,който всички от другия лагер нарича касети.Никак не е оригинално и вече се изтърка.Проявете малко въображение!

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Румяна Костова

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "Румяна Костова":

    Каскети, не касети.Ха,ха
  • 39 Хер Отто Флик

    6 14 Отговор

    До коментар #37 от "Румяна Костова":

    Еми Румен, аз съм си от Бургас и им викам по различни начини- мурзилки, чебурашки, ватенки, валенки, болшевики- но става въпрос за едно и също племе- вечно пияни руснаци!

    Коментиран от #48, #50, #54

  • 40 Хер Отто Флик

    4 9 Отговор
    Руме се, извинявам се!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пешо

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "коментарче":

    Сам си говориш! Смахнат ли си или напълно луд?

    Коментиран от #43

  • 43 Хер Отто Флик

    5 8 Отговор

    До коментар #42 от "Пешо":

    Пешо, тук освен блатните руски тролове, не виждам друг да си говори сам! Това сигурно е тежкото ви мозъчно увреждане, причинено от системната употреба на спиртна настройка от черьомуха, демек боярьшник- лосион за вана!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хер Отто Флик

    4 5 Отговор
    Всего запусков 156
    Из них успешных 151
    (134 подряд)
    Из них неудачных 4
    Из них частично неудачных 1[прим. 8]
    Первый запуск 15 января 1987 года[1]
    Последний запуск 9 июня 2010 года[35]
  • 46 Хрис

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хер Отто Флик":

    Достатъчно си тролир, заработил си надницата, извнредния труд тази вечер няма да се зплаща. Вземи си хапчетата и лягай, че се съмна.

    Коментиран от #47

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Хер Отто Флик":

    Верно улица "Волга" в Комлука е в Бургас.
  • 49 1944

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хер Отто Флик":

    и шумът от влекача, който дърпа безаналоговата армата на парада.
  • 50 Бай хой

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "Хер Отто Флик":

    Ма ти не беше ли от Горно езерово от махалата на боруна над Вая?
  • 51 чичо Самовата колиба

    9 7 Отговор
    Защо говорят за целите на Москва, а пропускат целите на хунтата в Украйна? Която беше "измислила" да пусне кораби на НАТО в Азовско море. Кой започна тази милитаризация на Азовско море? Зщо край бреговете на Русия постоянно е пълно с натовски кораби? Нима Русия е расположила свои кораби в Мексиканския залив? Ето това е "хибридно" промиване на мозъци, но твърде тъпо!

    Коментиран от #55, #56

  • 52 Хрис

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Пич, русофобията до толкова тие замаглила мзакът ти, че ръсиш само глупости. Лишила те е от способнността да разсъждаваш. А сега конкретно по умозаключенията ти. Относно откриването на топлата вода -САЩ пускат на вода първата в света атомна подводна лодка (АПЛ) "Наутилус" през 1954 г. ( продължителност на престой под вода -1 месц), а СССР -през 1958г. ( К-3 "Ленински комсомол" -обикаля света само под вода) само 13 години след края на войната, в която дават около 30 млн. жертви (голма част от тях цвета на нацията), хиляди разрушени градове и села и т.н. По-нататък започва гонка. СССР изпреварва САЩ в създаването на надежден ядрен двигатл на основата на топлоносител течен метал (първата АПЛ с такъв двигател е американска спусната на вода през 1957г., но двигателят й, използващ течен натрий бързо корозира и тя е изведена от строя) и построяват 8 АПЛ с титанов корпус,скорост 41 възла и дълбочина на потапянето 700м. Тази лодка е практически неуязвима от тогавшните противолодъчни оръжия на НАТО, и налага заделянето на значителни ередства за тяхното усъвършенстване.
    Относно ядрните и класически подводници . САЩ имат само ядрни подводници защото стратегията им е меко казана настъпателна и е свързана с бързо и скрито преудоляване на големи водни пространства. Построяването и експлоатацията на ядрените подводници е ттвърде скъпо. Класичеките подводници, особенно тези с въздухонезависими силови установки , имат някои предимства спрямо АПЛ освен в цената
    те с
  • 53 От Пирдоп

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хер Отто Флик":

    Е хер Флик , хер Флик липсвати само фон Мьолхаузен та да заблестиш с пълна сила
  • 54 Румяна Костова

    4 2 Отговор

    До коментар #39 от "Хер Отто Флик":

    Поздравления,че сте от Бургас,харесвам много Вашия град.Имате право да наричате руснаците както си искате,а също и правото да се информирате за сегашната реалност в Русия .Въпрос на избор!Русия по времето на Вашата младост и днешната Русия не са едно и също нещо.В случая не засягам политика.Младите там масово си падат по спорт.
  • 55 IQ ZERO💡

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "чичо Самовата колиба":

    Има бе.Наскоро няколко БДК докараха руски лед на кубчета в Маями щото по хубава "Столичная" с него.После натовариха амбалажа и заминаха на учение по плажовете на Ню Орлеанс.
  • 56 гост1

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "чичо Самовата колиба":

    Русия няма възможност да закара кораби до там ,а и никой няма да им позволи да си развяват байряка напред назад.
  • 57 Петър

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "коментарче":

    Нр „Териера” а ти си в грешка пич..! Не знам от къде черпиш и фор ацията си,но С-400 не са предназначени само за „летателни” апарати. Контейнерите и разполагат с различни по вид ракети в зависимост от целта която трябва да се у ищожи. Така че тази система за ПВО,е универсална. И точно спокойно си сваля балистични ракети. Виж,обратното е много по-вярно. САЩ,изпитват трудности да свалят хипер-звукови ракети да не кажа че хич и не могат.Не е важно да пишеш лъжи за да се чустваш добре осведомен защото лъжите бързо дават фира..!

    Коментиран от #58

  • 58 ЧИЧО САМ

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Петър":

    Правиш се на разбирач ,само защо си чул недочул някъде.Не ти говоря само за С-400.Много си далеч от истината и знанията за това за какво са направени и какво могат ПВО-тата на САЩ и Русия.