2 064 5

ЕС: Лагерите за мигранти в Северна Африка вече не са в дневния ред

Между държавите членки има различия за това как съюзът да се справи с десетките хиляди мигранти, пристигащи всяка година в Европа

ЕС: Лагерите за мигранти в Северна Африка вече не са в дневния ред
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че предложението ЕС да се опита да създаде лагери за мигранти в Северна Африка вече не е на дневен ред, предаде Reuters.

"Това вече не е на дневен ред и изобщо не трябваше и да бъде", каза той на пресконференция в Тунис с тунизийския премиер Юсеф Шахед.

Между държавите членки на ЕС има различия за това как съюзът да се справи с десетките хиляди мигранти, пристигащи всяка година в Европа - основната част по море от Северна Африка и от Турция.
През юни на срещата на върха на ЕС беше възложено на комисията да проучи начини за обособяване в северноафрикански страни, сред които Тунис, на "регионални платформи за дебаркиране" на мигранти, спасени от европейски кораби в Средиземно море.

ЕС: Лагерите за мигранти в Северна Африка вече не са в дневния ред

В Африка обаче нямаше особено желание за това, а представители на ЕС дълго време оспорваха законността и практичността на подобни лагери - мнение, изтъкнато и в прямия отговор на Юнкер на днешната пресконференция в Тунис.

Тунис

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИВАН
  Отговор
  1 18:47  26.10.18
  Докато "умните" си умуват и уж не могат да се разберат, лудите си лудуват ... всичко нарочно се прави, ясно е
 • АзГ
  Отговор
  2 18:53  26.10.18
  Еврогейци, като Г-н Жан Клод Ишиас и толерасти, като Меркел и Макрон нямат никскъв интерес от спирането на инвазията на имигранти от третия свят ! Те изповядват "ценностите" на мултикултито и имат примитивни нужди, които тези имигранти им задоволяват ! И на последно място, но не и по важност изобщо не им пука за вас и европейското население, защото целите са други !
 • Абе дали
  Отговор
  3 18:57  26.10.18
  Дали е вменяем този проституиращ ротшилдов седераст?
 • толерастията е вредна
  Отговор
  4 19:10  26.10.18
  Интересно, какво, ще кажат Юнкер, Меркел, Макрон и подобните им за днешното брутално изнасилване и убийство на момиче от имигранти в РИМ ???? Брутално престъпление поредното с упояване, изнасилване и убийство ! Предполагам и тази медия, ще го отрази макар и със закъснение ! Стига с тази толерастия тя вече категорично убива !!!

  Коментиран от #5

 • боже
  Отговор
  5 02:11  27.10.18

  До коментар #4 от "толерастията е вредна":

  че те в Германия стават по 50 000 такива на година... какво им пука на тях за белите?

Напиши коментар:


Публикувай