Last news in Fakti

29 Октомври, 2018 09:22 1 113 4

Коалицията на Меркел може да се разпадне

  • ангела меркел-
  • германия-
  • избори-
  • коалиция-
  • социалисти

Правителството в Берлин се клати

Коалицията на Меркел може да се разпадне - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия е на прага на нова политическа криза, след като Социалдемократическа партия заплаши да напусне крехката управляваща коалиция на канцлера Ангела Меркел, ако не получи в най-скоро време гаранции от нея, че ще бъдат взети мерки за подобряване на положението в страната, предаде АФП.

Социалдемократите заявиха това след слабото си представяне на вчерашните регионални избори в провинция Хесен „Състоянието, в което се намира правителството, е неприемливо“, заяви председателката на социалдемократите Андреа Налес, имайки предвид нестихващите спорове, които подкопават коалицията най-вече по въпросите на миграционната политика. Според нея ситуацията на постоянен конфликт в Берлин „в много голяма степен е допринесла“ за загубите, които претърпя партията ѝ на регионалните избори в Хесен с резултат под 20% и спад от над 10 процентни пункта спрямо предходния вот.

Налес поиска да бъде изработен точен „пътен лист“, определящ мерките, които правителството трябва да вземе до септември 2019 г., за да се подобри всекидневието на населението. Генералният секретар на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер, която е от близкото обкръжение на Меркел, заяви снощи, че резултатът е „много болезнен“, имайки предвид загубата на толкова гласове. В същото време обаче тя изрази задоволство от факта, че партията ѝ е начело на регионалните избори в Хесен, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    10 1 Отговор
    дас швабен бабен хабен проблемен?
  • 2 Иво

    8 0 Отговор
    Банка си отива ама да си вземе и наш тиквунчо че те толкова се обичат че немогат един без друг
  • 3 ванката

    3 0 Отговор
    защо може то си е сигурно вече
  • 4 Реее

    8 0 Отговор
    Най-накрая една добра новина.
Новини по държави: