917 2

Няма българи на борда на падналия самолет

Няма оцелели от катастрофата край Джакарта

Денис Джамбазов

Външният министър на България Екатерина Захариева заяви, че няма информация за българи, които да са пътували с катастрофиралия самолет близо до Джакарта, Индонезия. Самолет със 188 души на борда падна в морето, няма оцелели.

„Голяма трагедия, няма оцелели от тази катастрофа. Веднага се е активизирала Спешната помощ на европейската служба и на нашето посолство. Нито имаме данни за загинали българи, нито имаме позвънявания от близки, които не знаят къде са техните роднини. По моя информация самолетът е нов – на 3 месеца, в момента се уточняват причините за тази катастрофа”, каза Захариева по Би Ти Ви.

Пилотите са поискали разрешение за връщане на летището и аварийно кацане малко след излитането. Като причина са посочили „проблем“, но не се уточнява какъв. Малко след това е била загубена връзката. Води се разследване за причините за тежката авиокатастрофа.

Индонезия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • jvan4o
  Отговор
  1 10:42  29.10.18
  жалко
 • Премълчаната истина
  Отговор
  2 13:16  29.10.18
  "Води се разследване за причините за тежката авиокатастрофа." Самолета е нов! В експлоатация е от август тази година! Екипажът - опитен, още повече, че е поискал разрешение за кацане, почти веднага след излизането, като е съобщил за проблем, който все още не се обявява! А може ли тази трагедия да е свързана с пасажерите? Като погледнах кой е летял в този злополучен самолет, прави впечатление, че сред пасажерите е имало точно 20 топ служители на министерството на финансите на Индонезия! Като се прибави факта, че непосредствено преди полета, самолета е излязъл от сервиз въпросителните стават все повече и повече.. съболезнования..

Напиши коментар:


Публикувай