29 Октомври, 2018 10:20 1 311 2

Няма българи на борда на падналия самолет

  • екатерина захариева-
  • самолет-
  • индонезия-
  • българи-
  • жертви-
  • джакарта

Няма оцелели от катастрофата край Джакарта

Външният министър на България Екатерина Захариева заяви, че няма информация за българи, които да са пътували с катастрофиралия самолет близо до Джакарта, Индонезия. Самолет със 188 души на борда падна в морето, няма оцелели.

„Голяма трагедия, няма оцелели от тази катастрофа. Веднага се е активизирала Спешната помощ на европейската служба и на нашето посолство. Нито имаме данни за загинали българи, нито имаме позвънявания от близки, които не знаят къде са техните роднини. По моя информация самолетът е нов – на 3 месеца, в момента се уточняват причините за тази катастрофа”, каза Захариева по Би Ти Ви.

Пилотите са поискали разрешение за връщане на летището и аварийно кацане малко след излитането. Като причина са посочили „проблем“, но не се уточнява какъв. Малко след това е била загубена връзката. Води се разследване за причините за тежката авиокатастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jvan4o

    2 0 Отговор
    жалко
  • 2 Премълчаната истина

    5 0 Отговор
    "Води се разследване за причините за тежката авиокатастрофа." Самолета е нов! В експлоатация е от август тази година! Екипажът - опитен, още повече, че е поискал разрешение за кацане, почти веднага след излизането, като е съобщил за проблем, който все още не се обявява! А може ли тази трагедия да е свързана с пасажерите? Като погледнах кой е летял в този злополучен самолет, прави впечатление, че сред пасажерите е имало точно 20 топ служители на министерството на финансите на Индонезия! Като се прибави факта, че непосредствено преди полета, самолета е излязъл от сервиз въпросителните стават все повече и повече.. съболезнования..