853 11

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ)

Премиерът участва на среща с цел изграждане на стратегия по сътрудничество между ЕС и арабските страни

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Българският премиер Бойко Борисов отправи конструктивни предложения за сътрудничество между балканските страни и арабския свят, предаде БНР. Премиерът участва на двудневна среща в Атина с цел изграждане на стратегия по сътрудничество и преодоляване на предизвикателствата между Европейския съюз и арабските страни.

Силно впечатление на гръцките медии направи изявлението на българския премиер, което телевизиите в Гърция излъчиха директно от форума. Премиерът Борисов направи паралел по отношение на политиката на Атина и София, като подчерта, че "никога не водят политика срещу трети страни".

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ)

ЕС със своите ценности е пример, който арабският свят може да вземе - за върховенството на закона, правата на жените, на децата, особено там, където има войни, каза Борисов: "Така че не е само инфраструктура, не не само газ, не е само петрол - на първо място са и ценностите, които трябва всички ние да защитим, за да работим по-спокойно в следващите години."

Българското председателство постави на фокус Западните Балкани. Но всички балкански страни, обединени, имат възможност да са достоен партньор на арабските страни, посочи перспективата българският премиер.

Борисов в Атина: ЕС е пример за другите (СНИМКИ)

Срещата на върха в Атина между Европейския съюз и Арабските страни цели да се обсъдят съвместни предложения, да се изгради обща стратегия за посрещане на предизвикателствата.

На форума участват лидери и бизнесмени от 30 страни, които в рамките на два дни проучват възможностите за сътрудничество.

Гърция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Боко Мазника от БРЕГ
  Отговор
  1 18:43  29.10.18
  Ако медиите не бяха слугинаж на смешника Бойко Борисов, отдавна щяхме да сме го забравили смешника Бойко Борисов!!!!! Смешника Бойко Борисов си има платени социолози и политолози!!!!! На смешника Бойко Борисов му дават всяка година по няколко милиона, за да си купува изборите!!!!! Смешника Бойко Борисов си има партии, които уж са самостоятелни, а всъщност са негови филиали. Хайде народе излизайте и вземайте съдбата в ръцете си!!!!! Боко и Цветанов в затвора!!!!!!

  Коментиран от #10

 • куку руку ку
  Отговор
  2 19:30  29.10.18
  Прав е, лошият пример също е пример за останалите. Между другото в Южна Корея изучават прехода през последните 30 години на България. като пример как се съсипва една развита държава.
 • Вярно ли е?
  Отговор
  3 19:56  29.10.18
  Гръцките медии твърдят, че без български ток и българска вода, западняците нямаше да могат да построят и да експлоатират летището на просяка в Констадинопол.

  Коментиран от #5, #6

 • БАШБАКАН
  Отговор
  4 20:05  29.10.18
  ВИНЕТУОГЛУ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ПА ТРЪГНАЛ И ПО СВЕТА. АЛОО ХОРАТА ТЕ ПСУВАТ ВСЕ ПО СИЛНО !

 • а бе
  Отговор
  5 20:09  29.10.18

  До коментар #3 от "Вярно ли е?":

  не знам дали това е вярно, но може би това е обяснението за присъствието нa боко в цариград. другите поканени лидери бяха всички само на страните от третия свят.
 • Yavuz
  Отговор
  6 21:40  29.10.18

  До коментар #3 от "Вярно ли е?":

  Просяците ако можеха да построят такова летище първо България и Гърция щяха да го построят.Турция докато открива най голямото летище в света води и мащабни операции срещу PYD-PKK в Сирия и Ирак които са подкрепяни от САЩ.

  Коментиран от #8

 • Кикимора
  Отговор
  7 22:36  29.10.18
  Да беше се обръснал поне , че приличаш на Валерката!!!
 • 8 23:45  29.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ХанкоБрат
  Отговор
  9 00:05  30.10.18
  Еврогейският съюз, трябва да бъде затрит, а либералните джендър-манафи набучени на колци от брюксел до София. За Боко, Ишиаса, Меркел и Макрон, най-дебелите колове.
 • Гост
  Отговор
  10 02:58  30.10.18

  До коментар #1 от "Боко Мазника от БРЕГ":

  Корни, как си ?
 • Нелсън Мандел
  Отговор
  11 16:13  30.10.18
  Не му разваляйте празника с негативни коментари

Напиши коментар:


Публикувай