Тема: Украйна

30 Октомври, 2018 12:16 5 261 46

Москва: Украйна върви към 15-и век

  • украйна-
  • русия-
  • петро порошенко

В Киев са стартирани дълбоко деструктивни процеси, твърди руски експерт

Москва: Украйна върви към 15-и век - 1
Снимки: БТА/АР

Ръководителят на Центъра на политикономически изследвания от Института по ново общество Василий Колташов коментира пред RT заявлението на директора на „Нафтогаз” Андрей Коболев за това, че шансовете на Украйна да излезе сред лидерите по икономическо развитие падат в геометрична прогресия.

Според експерта Украйна „се намира на пътя към XV век според структурата на производство”.

Още новини от Украйна

„Ще се случи упадък на градовете, деградацията на промишленото производство, защото голямо количество квалифицирани, грамотни и непиещи хора са се махнали от Украйна, за да работят в Русия и Казахстан, Полша и други страни. В държавата са останали не най-добрите по състав трудови ресурси и при това тя е под жестоката диктатура на МВФ и ЕС”.

Държавната политика е убила вътрешния пазар, просто е разорила потребителя и ще го разорява дори повече, защото повишаването на цените на газта, предвидено във връзка с изискването на МВФ, още повече ще понижи жизнения стандарт и потребление”, отбелязва експертът.

Колташов също така допълни, че в страната са стартирани „дълбоко деструктивни” процеси.

„Отива се към фактическо разпадане на единния пазар, пълноценното административно регулиране, загуба на контрол на бюрокрацията. Дори тази, която я има преди 2014. Стремителен ръст на корупцията на ниско и средно равнище. Какъв ти капиталов пазар и свободна конкуренция? За да се осигури каквато и да е свободна конкуренция, ти е нужен закон и ред”, подчертава той

Москва: Украйна върви към 15-и век

По-рано директорът на „Нафтогаз” заяви, че Украйна е класически „фейл кейс”, чиито шансове да излезе сред лидерите падат в геометрическа прогресия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    36 16 Отговор
    15 век е много по-добре от средновековието

    Коментиран от #25

  • 2 ссср

    80 36 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА НАРЕЧЕНА УКРАЙНА- ТОВА Е ГЕОГРАФСКО МЯСТО КЪДЕТО ГОСПОДСТВА ЗАСЕГА ФАШИЗМЪТ!

    Коментиран от #6, #9, #43

  • 3 сноу

    60 20 Отговор
    Укрите така безжалостно ги ръгат в задниците краварите,че едва успяват да вдянат накъде и с колко се връщат.

    Коментиран от #11

  • 4 Kcaniba

    53 15 Отговор
    Аз от кога това ви глаголя!!!
    Но сороснята е лишена от мозък!!
    Само мракобесна русофобия и либерастични лозунги!!!

    Коментиран от #20

  • 5 Готин ама не съвсем

    63 17 Отговор
    Ми описанията са съвсем точни, като за България! Ние сме в този стадии! Но се гордеем, с гол гъз, че сме членове на НАТО и ЕС!
    Не стана ли ясно на соросоидите, че за да живее няКОЙ добре, то друг трябва да е зле??? Ми южните страни в ЕС, като цяло са зле, за сметка на Германия, Франция и северните страни!
  • 6 123

    27 42 Отговор

    До коментар #2 от "ссср":

    Няма вече ссср, Украйна има.
  • 7 Ристе

    29 46 Отговор
    Фабриката за илюзии работи с пълна сила, как само пишат фантазии не е истина, а действителността е, че Русия не помръдва и на нота от крепостното селянче през 18-19 век. Русо-роби са и нашите нещастни комсомолчета.

    Коментиран от #45

  • 8 Преброяване на бесните язовци

    22 43 Отговор
    Еми вървят хората. Да няма да седят вечно в 14-ти век като всички държави от орбитата на руската кочина?!?
  • 9 СТАРОТО

    19 36 Отговор

    До коментар #2 от "ссср":

    фашизма е в географското понятие Русия-я се замислете защо забягнаха в Европа имотните и грамотни руснаци-това стана поради крадливата диктатура на онзи фъстък с дебелите подметки,а за селата в азиатската част да не говорим. Спомнете си скорошната смърт на консуматори на фалшив алкохол сред които имаше доста пияндета от интелигенцията.
  • 10 ТОЧКАТА

    33 5 Отговор
    Знаем,знаем....Краен пунк---Баневи и минимална пенсия и заплата...плюс ,,првата на човека!!!,,, в Страсбург....Пък укрите /с Меркелова помощ/ ни ИЗРИТАХА от доста европазари.....Даже и у нас ,,РОШЕН,, пълни щандове!!!.
  • 11 Уточнител

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "сноу":

    Не позна. Не краварите, а евреите.
  • 12 КГБ Териер

    15 3 Отговор
    В САЩ си осветяват на свещи нощес!
  • 13 русская сволочь

    21 40 Отговор
    Няма по-мръсно и противно от така наречената територия русия.Хората са пълни със злоба и омраза!!!
  • 14 Отечествен Фронт

    36 12 Отговор
    Украйна е едно средновековно нищо без Русия!
  • 15 хахахааааааа

    17 28 Отговор
    Украинците показаха комбинация от 3 пръсна на руснаците
  • 16 Ким Чен Уй

    11 21 Отговор
    Значи скоро ще настигнат Расиюшка.
  • 17 Юлия Тимошенко

    39 18 Отговор
    Украйна не може да съществува без закрилата и помощтта от Русия! Нищо не може да замести Русия в Украйна нито ЕС нито САЩ!
  • 18 Кккк

    15 4 Отговор
    Те не са мърдали от тогава
  • 19 Анонимен

    27 6 Отговор
    Дааа тия сами ще се унищожат..Оставете ги...ще си хапят задниците след време.
  • 20 Гостъ

    15 15 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    А бе глаголиш самогона знаем те, иначе тоя Василий Колташов е голям майтапчия "Публикувано във факти.бг: грамотни и непиещи хора са се махнали от Украйна, за да работят в Русия" щото там само трезвеници живеят!
  • 21 Руските свине

    8 16 Отговор
    Се радват, че може би има някой и сред тях. Но самите те не са мръднали в развитието си като общество от времената на Иван Грозни.
  • 22 Иво Христов

    19 2 Отговор
    45 години стига. После 40 години преход( колкото на евреите), в пустинята, на оглупяването, до оглупяване но поколенията. Така новите поколения няма да се съпротивляват на чуждото иго.
  • 23 раф Монте Христо

    24 7 Отговор
    Украинците не са много умен народ, но те поне се връщат назад от 21 към 15 век. Ние къде сме?? Ние още не сме излезли от 15 век, така че никой не знае към кой век се връщаме... Във всички случаи ни набутаха в една неокомунистическа глупост, наречена ЕС, където разни хитреци, тарикати и всякакви наглеци се набутват по хитър политически начин и взимат заплати с по 6-7 нули отзад. Това е нео-комунизъм, където централно се решават нещата и още по лошо е че ни ги налагат със сила. Това е съвременно робство, където на един частник, производител като мене осигуряващ работа на 18-20 човека му налагат централно, някакви чиновници, глупави, бесмислени, тъпи, нагли и олиговренични квоти, закони и неща които нямат никакъв смисъл и които са новоизмислени сега само за да оправдаят стотиците хиляди евро заплати които получават. С две думи нищо не разбиращи от производство, бизнес, търговия, наука /и каквото се сетите/ хора които имитират дейност. Вече започвам да си мисля че Владимир Путин май наистина се явява като спасител на славянските народи от съвременното, неокомунистическо робство, под нещастното наименование ЕС. Англичаните се усетиха и се оттеглиха, италианците, унгарците поляците, донякъде и чехите също. Май ще останем последната и единствена държава в ЕС. ЯВНО ИСКА 4 ТИ ПАПА ДА ГО ГАЛИ ПО ГЛАВАТА:)

    Коментиран от #24, #26, #29

  • 24 Граф Монте Христо

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "раф Монте Христо":

    ЯВНО ''САМИЯТ ТОЙ'' ИСКА 4 ТИ ПАПА ДА ГО ГАЛИ ПО ГЛАВАТА:):)
  • 25 хням0

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Хаха добре казано и на място, братле!
  • 26 Българин

    5 23 Отговор

    До коментар #23 от "раф Монте Христо":

    Ами бягай тогава в матушката си като не те харесва в ЕС, няма да липсваш на никого.

    Коментиран от #28

  • 27 И. П. Павлов

    6 16 Отговор
    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 28 Граф Монте Христо

    15 6 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Не познаваш на карти отворко, явно баба ти в катуна не те е научила да познаваш на карти. Аз живея и работя в Швейцария, като бизнесът ми е комбиниран и в България и Швейцария. Стига сте налагли тоя комунизъм де... ''АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА НЕОКОМУНИЗМА НА ЕС БЯГАЙ В МАТУШКА'''...??? Какви матушки са те подгонили клоша.ю глупав?? Комунизма в Европа няма да го бъде и ще се наложи да работиш след година две, когато се разпадне ЕС. Стига си лапал наготово седейки зад компа - отиваш на трудовата борса и след това в консервната фабрика или на полето за да се трудиш. Какато пише на руски паметник ''НЕ НАМ, НЕ НАМ'' - ТОЗИ НЕОКОМУНИЗЪМ ЕС НЯМА ДА ГО БЪДЕ В БЪЛГАРИЯ И АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА КУФАРИТЕ И КЪМ ВИЛИТЕ НА СОРОС.

    Коментиран от #32

  • 29 русофилска подлога

    3 18 Отговор

    До коментар #23 от "раф Монте Христо":

    Нещо не те слуша главата ,подлого.

    Коментиран от #31

  • 30 Насраха се да лъжат москалите

    4 14 Отговор
    И кого лъжат? Себе си лъжат, дано населението окончателно ослепее и подивее, да не забелязва издиханията на путиновата Кочина на Злото и Лъжата. Жалки, агресивни и некадърни нещастници. Да изгният дано в мрачната, североазиатска дупка, където ще ги наврат поредните санкции, изолация и бой.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    4 18 Отговор

    До коментар #28 от "Граф Монте Христо":

    Работиш за руската кочина, това е ясно, я Швейцария си я виждал на картинка. Такива "работещи" в Европа и хвалещи Русия са стар руски номер в троленето.

    Коментиран от #34

  • 33 Генерал де Гол

    5 12 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "
  • 34 Граф Монте Христо

    13 3 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Това комунягите сте много големи тарикати тук в интернет, едните се представяте за русофили другите за русофоби и само препращате хората които си изказват мнението към неокомунизма на ЕС или към свръх капитализма управляван от комунисти в Русия. Ама връзва ли ви се някой отворковци? Тоя неокомунизъм който го наложихте в България няма да ви провърви ще ви вдигнеме цените до небесата, вече го забелязвате като отидете за храна или да заредите бензин, няма да ви се отвори парашута, цените тепърва ще се вдигат и нищо няма да можете да направите, а неокомунизма си го налагайте щом ви харесва /било то представящи се за русофили или русофоби/ за мене сте комуняги до един - ЦЕНИТЕ... ЦЕНИТЕ... ЦЕНИТЕ... :):):) ХА СВАЛЕТЕ ГИ ДЕ):) ПО НАТАМ В НЯКОЙ ДРУГ ЖИВОТ, НО НЕ СЕГА И ''НЕ НАМ, НЕ НАМ'':):)

    Коментиран от #35

  • 35 Едмон Дантес

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Граф Монте Христо":

    Стари приятелю, фиксирали сте се на тема комунизъм а и путлеризма, който изповядвате ви влияе зле.

    Коментиран от #37

  • 36 Абвг

    1 3 Отговор
    Поръчкова статия.
  • 37 Ултранационална алтернатива за България

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Едмон Дантес":

    Жълтите стотинки които ти плащат от Кремъл, Сорос, Позитано, Козяк /ти си знаеш най-добре/ мислиш ли че ти достигат за да живееш нормално?? От Кремъл дали ще ти увеличат мижавата заплата?? по -добре се насочи към друг бизнес, който е свързан с трудов процес. Не вярвам да ви вдигнат заплатите реципрочно с повишаването на цените в България, така че се гответе за труд тарикатчета зад компове.:):)
  • 38 Диди

    6 6 Отговор
    Поредната проруска статия. Русия да се грижи за народът си,вместо да критикува Украйна.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Германец

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Диди":

    Защото пишеш несвързани работи или меко казано глупости на търкалета на две бири /интересно ми е на третата какво ще изръсиш/):)

    Коментиран от #41

  • 41 Диди

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "Германец":

    Не пиша глупости.Никой не те кара да четеш.
    А че Путин иска финансова помощ от Запада, това е факт. Сега ми кажи това ,,глупост ,,ли е?
  • 42 794

    5 4 Отговор
    Украйнците поне вървят натам.Руснаците още и 15-ти век не са стигнали откъм развитие.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Усмивката

    1 1 Отговор
    Е значи излиза от влиянието на Русия и е с един век по напред....най малко
  • 45 РАДКО

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ристе":

    ЙОТА А НЕ НОТА....
  • 46 ссдв

    1 0 Отговор
    Поредният пиян експерт. Тея хора не спират да пият.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания