Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 08:07 1 191 2

Протест срещу Тръмп в Питсбърг

  • питсбърг-
  • сащ-
  • протест-
  • стрелба-
  • синагога-
  • доналд тръмп

11 души бяха застреляни там

Протест срещу Тръмп в Питсбърг - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп посети синагогата в Питсбърг и отдаде почит към загиналите при съботното нападение там. Посещението на държавния глава обаче беше белязано от протест.

Придружавани от равин, Доналд Тръмп и съпругата му Мелания поставиха бели цветя и малки камъчета върху всяка от поставените 11 звезди на Давид в памет на загиналите в Питсбърг. На малко разстояние след тях се движеха дъщерята на Тръмп Иванка заедно със съпруга й Джаред Къшнър, който е евреин. После семейство Тръмп е влязло в преддверието на синагогата, но не и до самото местопрестъпление.

Високопоставените лица обаче не бяха посрещнати с отворени обятия. Протестиращи се събраха край синагогата "Дървото на живота", където бе извършено нападението, предаде БНТ. „Мисля, че посещението на президента предизвиква объркване. Не можем на спокойствие да тъгуваме. Правим го дни наред и изведнъж, защото президентът искал да дойде, се затварят улици. Имаме погребения днес“, заяви Кати Улф, една от протестиращите. По време на посещението си в Питсбърг президентската двойка е посетила и болницата, където се лекуват ранените. Все пак в Питсбърг е имало и поддръжници на Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IQ ZERO💡

    1 2 Отговор
    Шапка им свалям на евреите.12милиона народ побъркаха целия свят.

    Коментиран от #2

  • 2 БЪЛГАРИНА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "IQ ZERO💡":

    СЪГЛАСЕН СЪМ СЪС ВСЯКА ЕДНА ТВОЯ ДУМА