Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 13:24 2 653 14

Австрия няма да се присъедини към пакта на ООН за миграцията

  • себастиан курц-
  • оон-
  • миграция-
  • бежанци-
  • австрия

Правителството на Австрия с твърда позиция

Австрия няма да се присъедини към пакта на ООН за миграцията - 1
Снимка: БТА/ AP

Правителството на Австрия няма да подпише изготвеното от ООН световно споразумение за безопасна и законна миграция, обявиха днес канцлерът Себастиан Курц и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, предадоха информационните агенции.

В съвместно заявление, разпространено от австрийската агенция АПА, те заявяват: "Австрия няма да се присъедини към пакта на ООН за миграцията". Преди правителственото заседание, което трябваше да утвърди това решение, Курц каза: "Отнасяме се много критично към няколко точки от пакта за миграцията, сред които смесването на поискана защита и трудова миграция". По думите му някои текстове от документа представляват заплаха за националната сигурност на Австрия.

Така Виена се присъединява към Вашингтон, Будапеща и Канбера, които вече отхвърлиха т.нар. Глобално споразумение за безопасна, методична и регулирана миграция, прието по принцип през юли от всички 193 страни членки на ООН. Окончателното подписване на споразумението е предвидено да стане на конференция на ООН в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември т.г. Въпреки че договорът не е задължаващ, настоящото десноцентристко правителство на Австрия се опасява, че в бъдеще препоръките на договора ще станат част от международното право. Кабинетът на Курц е против текстовете в споразумението, които предвиждат членове на семействата на мигранти да пристигат от чужбина, мигрантите да получават образование и здравни услуги, както и да се преселват хора, които страдат от промените в климата.

По този повод вицеканцлерът Щрахе от дясната Австрийска партия на свободата казва, че е "неприемливо" да се приемат мигранти въз основа на климат или бедност. "Това би довело до невъобразими политически последици по света", заявява той. Проектът за решение на кабинета във Виена предвижда Австрия да не прати свой представител в Маракеш, а догодина да се въздържи при гласуването на пакта в Общото събрание на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз чакам БОКО сам да се сети

    38 0 Отговор
    Чакам да видя на България дали ще и увре канчето навреме или ще трябва да я пуцаме по-гърба!
  • 2 Дядо

    41 0 Отговор
    Евала. Лошото е че нашите са подписали без да го прочетат какво пише вътре.

    Коментиран от #7

  • 3 питам аз

    32 0 Отговор
    А ние къде сме в тази схема?
  • 4 onq s konq

    37 2 Отговор
    Прави са! вече стига с тия ислямисти започвам да си мисля че Путин е прав за много неща

    Коментиран от #6

  • 5 Гаргамел

    25 0 Отговор
    и тези няма да са последните, все повече ще стават, аман от толерастия....
  • 6 Диди

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    ЯЯЯ??? да ти се неначуди човек:):) Взел си да поумняваш!!! Аз откога ти казвам че Путин не е глупав и знае какво прави
  • 7 Дедо Грую

    27 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо":

    Все повече хора се противопоставят твърдо на това престъпно безумие на немската човещица. Това дава надежда. А наЩе олигофрени никой не ги брои за хора. Важното е, че има светлинка в тунела - има надежда.
  • 8 Bulgar

    22 0 Отговор
    Този пакт е поредна стъпка от един отдавна замислен план, а миграцията е едно от основните средства за осъществяванто му, тъй като целта е да се разбият последните групи население с етническа хомогенност и с обща и изявена идентичност. Ние (все още) сме такава страна. Дано управниците ни проявят далновидност и не позволят да бъдем завихрени в тази долнопробна игра.
  • 9 ХанкоБрат

    17 0 Отговор
    Бойко слънцето и външен министър свиркаджийката обаче ще подписват с двете ръце да наводнят България с мюсюлмански маймуни.
  • 10 ХанкоБрат

    16 0 Отговор
    Защо всички медии и политици в България мълчат за Глобалният договор за миграция налаган от ООН, който ще се подпише на 10-11 декември в Мароко. Това документче премахва разликите между мигрант и бежанец и заличава напълно държавните граници. Дори нелегалните мигранти повече няма да могат да бъдат депортирани, тъй като заличава понятието нелегален мигрант. Незаконното преминаване на границите вече няма да се счита за престъпление, защото миграцията се счита за човешко право.
  • 11 Пешо

    12 0 Отговор
    Нашите управляващи винаги предприемат всички възможни действия в ущърб на националните ни интереси. Царе са на предателството.
  • 12 ЪРП

    12 0 Отговор
    ОЧАКВА СЕ ИНВАЗИЯ ОТ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ СВРЪХ БЕДНИ,ЖАДНИ И ГЛАДНИ ИНДИЙЦИ И АФРИКАНЦИ ДА ОПУСТОШИ ЕВРОПА.......
  • 13 аката

    5 0 Отговор
    БРАВО
  • 14 Bezime

    4 0 Отговор
    Интересно защо и тези " медии", които са уж " "незаконни",и те мълчат по повод тази новина!!! Сега тука ще измислят някаква грандиозна далавера, за да отклонят вниманието на обществото и да ни продадат без много, много да му мислят. За това ли оня пръдльо Б. Б беше в Израел преди време и американския посланик ходи и прави срещи с този и онзи "политик "?!
Новини по държави: