31 Октомври, 2018 14:35 3 595 16

Бойко Борисов: Стискаме палци и желаем успех на Македония

  • бойко борисов-
  • македония-
  • атина-
  • гърция-
  • ес

Договорът с България и договорът с Гърция откриха голяма перспектива за Скопие, заяви премиерът в интервю

Бойко Борисов: Стискаме палци и желаем успех на Македония - 1
Снимки: БТА/АР

Договорът с България и договорът с Гърция откриха голяма перспектива за Македония, заяви в интервю за агенция МИА премиерът Бойко Борисов, който участва в третата среща на върха между Европейския съюз и Арабския свят на 29 и 30 октомври в Атина.

"Стискаме палци и пожелаваме успех на Македония", каза българският премиер и коментирайки най-новите събития в региона, свързани с Р Македония, подчерта, че най-важното е да няма намеса.
Винаги внимавам да не се бъркам в работите на която и да било друга държава, каза Борисов.

"Това, което се отнасяше за България и Македония - Договора за добросъседство, въпреки доста силните нападки срещу него, ние проявихме воля и го подписахме. И той даде тази перспектива, да се върви в тази посока. След това, по време на Европейския съвет в София, тоест българското председателство на ЕС, софийската декларация, мисля, че начинът, по който Западът - и САЩ, и ЕС, подкрепиха всякакви постъпки на нашите лидери, като решенията, които съответно постигнаха властите в Скопие както в договора с България, така и с Гърция, откриха огромна перспектива за вас. Така че това, което зависеше от България, като добросъседска, най-близка страна за вас, го направихме. Стискаме палци и пожелаваме успех. Всяка друга намеса не е правилна, дори да изразя своето мнение", каза Борисов.

Българският премиер подчерта, че инфраструктурното свързване между страните на Балканите е особено важно, и "колкото по-бързо се свържем, толкова по-добре".

"Тук няма политика, това значи свързаност, това значи успех, това значи бизнес, това значи туризъм, културен, религиозен, всякакъв туризъм. Сега работим със Световната банка, както и с други финансови институции, Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка и, според мен, София-Скопие-Тирана като един проект да започне да се реализира", каза Борисов.

Бойко Борисов: Стискаме палци и желаем успех на Македония

Българският премиер добави, че на срещата на върха между Европейския съюз и Арабския свят е станало дума и за газовото свързване, включително на Балканите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чудно

    18 0 Отговор
    Чудя се нашата перспектива каква е.

    Коментиран от #13

  • 2 Бухал

    16 2 Отговор
    Бойко нещо се е сбъркал.Македонците са все недоволни от всички и от всичко и непрекъснато хулят България,а той тръгнал да ги подкрепя и да им се слага.
  • 3 отличник да си

    10 2 Отговор
    Я каква софрица са си спретнали първенците.
  • 4 Гербаджия (бивш)

    15 2 Отговор
    Бойко , недей да говориш от името на българския народ !
  • 5 Голям смях

    5 0 Отговор
    Трета среща на върха между Европейския съюз и Арабския свят, чета. Мюсюлманският свят.. Сунитският свят... "Лидерът" къде беше?? Защо не бе поканен, султан халиф крал бог etc, Ердоган Паша?! Кой не го признава и не му дава значение да бъде наказан от него!!?

    Коментиран от #6

  • 6 Скункс

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голям смях":

    Недей така че ще разгневиш Синан, Хасан, Мюмюн, Онур и Иван4о и ша видиш тогава кон боб яде ли и турчин в джамия пърди ли??
  • 7 666

    8 1 Отговор
    Дръж се за големите палци на краката и продължавай да заработваш.
  • 8 ХанкоБрат

    6 1 Отговор
    Защо всички медии и политици в България мълчат за Глобалният договор за миграция налаган от ООН, който ще се подпише на 10-11 декември в Мароко. Това документче премахва разликите между мигрант и бежанец и заличава напълно държавните граници. Дори нелегалните мигранти повече няма да могат да бъдат депортирани, тъй като заличава понятието нелегален мигрант. Незаконното преминаване на границите вече няма да се счита за престъпление, защото миграцията се счита за човешко право.

    Коментиран от #10

  • 9 Иво

    7 2 Отговор
    ДНЕСКА Е ТИКВЕНИЯ ПРАЗНИК
  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ХанкоБрат":

    Те мислят за стресираното здраве на Босия. Той е способен на гладна стачка и за това.
  • 11 onq s konq

    3 1 Отговор
    Стискаш им палци ама Великият Путин разби ЕС на пух и прах. Нищо не остана от великата преди време Германия:)В ЕС ще останат само украинците и македонците, ако успеят да влязат преди да се разпадне напълно:)

    Коментиран от #12

  • 12 Диди

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    ЯЯЯ??? да ти се неначуди човек:):) Взел си да поумняваш!!! Аз откога ти казвам че Путин не е глупав и знае какво прави, а че е велик няма спор:) А и че се разпада ЕС го виждам с просто око:)
  • 13 Македонец

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "чудно":

    Защо се чудиш?! Същата перспектива както България - васална страна на оста Берлин-Рим. Македонците са единствените на Македонският полуостров (тур. Балкан) в които нямало и няма нацистко движение.
  • 14 У лево е Крим

    2 2 Отговор
    Среща ЕС - Арабски свят! - К`во общо има Македония и прословутото председателство?- Няма ли други тематики касаещи срещата? - Въобще разбирате ли каква загуба на време и пари е онзи там на микрофона?
  • 15 Боко Мазника от БРЕГ

    5 2 Отговор
    Смешника Бойко Борисов не спира да говори простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!!
  • 16 Боко Тиквезе (Капо)

    1 0 Отговор
    За македонците го премествам в другия крачол.
Новини по държави: