31 Октомври, 2018 17:10 2 365 54

Само Кремъл печели от оттеглянето на Меркел

  • ангела меркел-
  • владимир путин-
  • русия-
  • германия

Канцлерът се радва на огромна популярност в цял свят и заради нея Берлин е възприеман като надежден партньор

Само Кремъл печели от оттеглянето на Меркел - 1
Снимки: БТА/АР

Целият свят посрещнал с тревога новината, че канцлерът на Германия Ангела Меркел скоро ще напусне политиката. Единствено в Русия се радвали на това, пише за в. Der Tagesspiegel немският журналист Кристоф фон Маршал.

Според него Меркел се радва на огромна популярност в цял свят и заради нея Германия е възприемана като надежден партньор при регулирането на различни конфликти. Краят на политическата кариера на канцлера се посреща не с чувство на облекчение, а с безпокойство, отбелязва авторът.

Меркел умее да помирява и спокойно да общува с разбеснели се политици и по този начин да спомага за разрешаване на най-различни европейски кризи. Според фон Маршал единствено в Русия са доволни от оттеглянето на немския канцлер, тъй като именно Меркел обединяваше цяла Европа по въпроса за антируските санкции. Тя олицетворява Минските договорености.

Меркел е несменяем канцлер на ФРГ от 2005 година. В понеделник тя обяви, че няма да се кандидатира отново за поста, след изтичането на настоящия ѝ мандат през 2021 година.

Само Кремъл печели от оттеглянето на Меркел

Тя не възнамерява да се кандидатира и за депутат, а на конгреса през декември на нейния Християндемократически съюз няма да се състезава за лидерския пост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aaaaaa не

    44 3 Отговор
    А нас, законните граждани на Европа къде ни забравихте? Всички ние печелим и искаме тя да изчезне!
  • 2 нормален

    34 3 Отговор
    Ако германците бяха нормални, да я бяха линчували дъртата вещица и да сме я забравили отдавна. А, не сега да ми "обявява" и "възнамерява".
  • 3 onq s konq

    27 7 Отговор
    Старата комунистическа баба си изпя песента. Путин е велик и продължава напред:)

    Коментиран от #4, #7, #13

  • 4 Диди

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ЯЯЯ??? да ти се неначуди човек:):) Взел си да поумняваш!!! Аз откога ти казвам че Путин не е глупав и знае какво прави, а че е велик няма спор:)

    Коментиран от #9

  • 5 Паток

    11 1 Отговор
    На, кой ни оставаш бабо!? Без тебе Путин ще ни изяде супата с вилица, ай, ай, ай!
  • 6 Пропаганда

    13 1 Отговор
    Това е чуста Пропаганда! Напротив, от 50 г. Русия никога не е имала проблем с Германия. Така е и с г-жа Меркел. Но как да обърнеш истината - ето така, като в статията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 666

    19 2 Отговор
    Меркел издигна Бойко на власт. Вече излезе достатъчно информация за това. Няма Меркел - няма Бойко. Не ми пука какво мисли Кремъл, но аз ще се размечтая за рестарт на икономиката на България и всички важни инфраструктурни проекти, спрени заради алчността на Германия.

    Коментиран от #28

  • 9 Диди

    4 18 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Путин е толкова тъп, колкото и ти обикновен,неспособен ,разсъждаващ.
  • 10 ТОЧКАТА

    27 1 Отговор
    Страшен обединител е Меркел---тумбите бежанци с радост се втурнаха да се обединят с ЕС,а Англия да се разедини с ЕС.....На това отгоре и вишеградската четворка май стана с повече членове а като капак америчка си отхапа голям залък от ЕС с разни инциативи-три морета,две шкембета,съюз на деветте мижитурки от Балтика до Черно море....пък за клозета Украйна да не говорим.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 El comandante

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ей конЬ ще стане човек от тебе!!!!

    Коментиран от #16

  • 14 Диди

    3 11 Отговор
    Следващият Канцлер на Германия ще бъде строг към руската лъжлива политика .Да ви е честито русофили. Засега има 4 кандидати за поста на партията CDU.
  • 15 vvvvv

    15 2 Отговор
    Жива да я ужалиш. Разбута Европа и си отива. А икономическата и политика е наследството на Шрьодер. Тя не се осмели да пипне нищо съществено.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Диди

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "El comandante":

    Нито съм миризлива, нито от Герб партията. Но няма как да си разбрал тъй като не си способен реално да мислиш. И престани да се правиш на палячо с твоите вулгарни изрази.Изтъркан номер ,накратко.Нито си смешен....просто,елементарен,примитивен

    Коментиран от #19

  • 18 Диди

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "vvvvv":

    Я се обоснови,преди да пишеш простотии.
  • 19 El comandante

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Не лъжи !!! Мигрантите си искат парите от мен дето ми дадоха затова че те препоръчах!!!!По лошо от нас и вони тЪрлЪка така ми казаха същата миризлиФка си била като деса дулоФска принцесаааа!!!!

    Коментиран от #22

  • 20 El comandante

    2 1 Отговор
    Не лъжи !!! Мигрантите си искат парите от мен дето ми дадоха затова че те препоръчах!!!!По лошо от нас и вони тЪрлЪка така ми казаха същата миризлиФка си била като деса дулоФска принцесаааа!!!!
  • 21 El comandante

    2 2 Отговор
    Не лъжи !!! Мигрантите си искат парите от мен дето ми дадоха затова че те препоръчах!!!!По лошо от нас и вони тЪрлЪка така ми казаха същата миризлиФка си била като деса дулоФска принцесаааа!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Диди

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "El comandante":

    Глупако не ме занимавай с тъпизми.Живей с тях ,нали ти харесва така,да си затънал в блатото. НЕ СИ МИ НА НИВОТО.

    Коментиран от #52

  • 25 СССРБарета

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    И сега какво стана Уж трябваше да махнат Асад от Сирия а Путин взета махна Меркел от Германия xaxaxaaaaaa! Путин взета изкара Великобритания от Европейския съюз и Путин сложи на власт дъртия боядисан при краварите! Кой може да ти повярва че Путин бил глупав XAXAXAAAAAAAAAA Удри Уйно

    Коментиран от #27

  • 26 СССРБарета

    9 2 Отговор
    и Запомнете няма то Велики шахматисти от руснаците!
  • 27 Диди

    1 12 Отговор

    До коментар #25 от "СССРБарета":

    Толкова си изостанал,дали човек да те съжали,или да те посъветва да не коментираш неща,от които нямаш понятие.
    Но един въпрос. Германия ли е икономически развитата или Русия?

    Коментиран от #30

  • 28 Бат Вальо

    2 7 Отговор

    До коментар #8 от "666":

    Може баба Анджи да го е издигнала, обаче ние си го избираме N-пъти на брой ... и ще си го изберем и догодина ... сори!!!
  • 29 СССРБарета

    12 1 Отговор
    на Путин въоръжението му било старо, ракетите му неработели! технологиите му били от миналия век! обаче Каквото кажe това става! е това ако не е виртуоз здраве му кажи! XAXAAAAAAA!
  • 30 СССРБарета

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Диди":

    дидке хората които ти дават положителни и отрицателни оценки могат да преценят Кой е изостанал! Погледни си твоите и сама ще разбереш че няма по-изостанала с мисленето си от теб! експертите казват че Германия е икономическа сила но политическо джудже!Германия като територия и природни ресурси е като бълха на з****** на мечка гризли! Русия е политически гиганти това е много повече отколкото да си икономическа сила без никой да те бръсне за сл...., горе-долу както и теб хората които те оценяват Тук не те бръснат за сл.....!

    Коментиран от #31

  • 31 Диди

    0 9 Отговор

    До коментар #30 от "СССРБарета":

    Живея от 34 години в Германия...И наистина си вярваш,че ще ми обясняваш как е в Германия?? Наивен ли си или глупав за да мислиш,че ме вълнуват минуси и плюсове?

    Коментиран от #32, #33

  • 32 onq s konq

    4 5 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Надявам се че разбираш,че ЕДИН И СЪЩИ ЛУМПЕН пише както с твоя,така и с моя ник!?

    Коментиран от #36

  • 33 СССРБарета

    11 1 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    може да живееш и на луната Това обаче не променя нещата! Cъветското знаме седеше на покрива на Райхстага! Германия не може да взема едно просташко решение да спре смяната на времето простотия която в Русия беше отменена само с един подпис на Путин! Аз съм живял 10 години в Испания това не променя нещата Русия суперсила и не може да се мери с никакви джуджета от рода на Германия Испания Португалия и тем подобни!

    Коментиран от #34

  • 34 Диди

    1 8 Отговор

    До коментар #33 от "СССРБарета":

    Германия ли е напреднала или Русия? В коя от двете държави народът им живее по добре?

    Коментиран от #47

  • 35 СССРБарета

    9 2 Отговор
    какви космически програми има Германия на дневен ред? защото Русия в момента превозва астронавтите на целия свят до Международната космическа станция!!! Ти чуваш ли се какво говориш изобщо! ракети в момента летят от доста държави по света но нито една не превозва хора само и единствено руските модули съюз MS превозват хора към космоса и са способни да го направят без да има жертви! А относно икономиката Русия вече задмина Германия по брой на милиардери! Русия все пак е капиталистическа държава от 28 години! а Германия от колко години е капиталистическа страна?Русия на второ място в света след САЩ по тонове на злато притежавани от държавата а не богатата Германия! Cледващите 15 - 20 години Германия ще диша прахоляк защото ще е мюсюлманка държава! така че къде хората живеят по-добре е много относителен въпрос десетки хиляди хора в Москва живеят много по-богато и по-добре от милиони хора в Берлин!

    Коментиран от #39, #43, #44, #46

  • 36 Диди

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Да,разбрах се.Такива екземпляри като него,миришат от далече.

    Коментиран от #37

  • 37 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Диди":

    Да,разБрахмапутра.

    Коментиран от #38, #40

  • 38 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Диди":

    Извинявам се. Кончо, разбира се.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Румяна Костова

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Диди":

    Бурно празнуване на Хелоуин?! Съчетано с добра и весела трева?
  • 41 Русонефил

    3 7 Отговор
    Те и за Тръмп се радваха... ама за кратко. Вижда се за сетен път колко са ограничени кремълските управници и съветниците им готвачи, измислени философи дугини , пишман разузнавачи и пр. Те мислят, че и на запад е като при тях. Каквото каже диктаторът. Зад Меркел стои цяла политическа класа, която може да излъчи други "меркели". Това, че тя след две години ще се оттегли не значи, че и политиката на Германия ще се промени. А кудкудякащите от възторг руски слуги тук показват само колко плитки са информациите им за Германия. Меркел никога не е заявявала, че ще се кандидатира за следващ мандат.

    Коментиран от #42

  • 42 Диди

    2 7 Отговор

    До коментар #41 от "Русонефил":

    Така е,но русофилите живеят в техен ограничен свят и никога няма да признаят реалността каквато е а ще продължават да лъжат .
  • 43 Русонефил

    2 5 Отговор

    До коментар #35 от "СССРБарета":

    И кво го бърка пенсионера от Саратов, който мъкне вода в кофи, какво превозвали ракетите.
    А що не си поговорим за единствения им самолетоносач? Дето го ремонтират на док направен в гейска Европа през 80-те год. на миналия век , щото не могат сами да си направят. Ама и дори и резервно захранване нямат, та потъна вчера за смях на целокупното човечество.

    Коментиран от #50

  • 44 ХаХа

    1 6 Отговор

    До коментар #35 от "СССРБарета":

    Туй русофилите сте много кухи лейки. Преди няколко дни видяхме как руските ракети НЕ превозват хора. А той тръгнал точно с това да се хвали. Какво има Германия повече ли ? С два пъти по-малко население и многократно по-малко територия и полезни изкопаеми ИМА 4 пъти по-голям брутен продукт от Русия. Няма да ти обяснявам какво е брутен продукт. Има гугъл за тая цел. И той не е руски...

    Коментиран от #48

  • 45 Питащ

    0 5 Отговор
    Както казваше покойният Бочаров " да, ама не" Много е рано да се каже дали Кремъл печели. По-скоро не. Меркел има две години време да сложи своя човек начело на ЕС и да си подготви наследник вътре в страната по свой вкус.
  • 46 Въпрос

    1 8 Отговор

    До коментар #35 от "СССРБарета":

    Аз не съм видял нито един редови германец, който да се е преселил в Русия. А стотици хиляди руснаци живеят в Германия. Що ли?
  • 47 Пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Диди":

    То в Германия освен мигрантите има ли нещо друго?
  • 48 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "ХаХа":

    Германия има и в повече мързеливи,нахални,намръщени араби,които живеят само от помощи.И атакуват християнските празници и свинското месо в ресторантите.Да,в Германия сега е спокойно ,няма мърсотията и спането по улиците както във Франция.Но кой може да каже какво ще бъде само след 5 или 10 години като се вземе в предвид темпа на размножаване при арабите и негрите,а също така и новите вълни от нашественици.Разберете,светът такъв ,какъвто го познавахме,вече не съществува.Наивно е да се говори само за икономика и да се изключват други важни фактори.А и колкото и да е богата Германия,не може да не и се отразят финансовите разходи за милиони мързеливци.Харесвам немците,но забрадените жени там на всеки сантиметър никак не са приятна гледка.Те носят съвсем друга енергетика от европейските жени,почти никога не се усмихват и е рядкост е да видиш сред тях дори симпатична жена.Не се взимайте много насериозно ,че знаете какво е брутен продукт!!! Това не е повод за особена гордост!

    Коментиран от #51

  • 49 Пешо

    8 0 Отговор
    Само мюслитата и соросоидите ще плачат неутешимо за бабушкерата.
  • 50 СССРБарета

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Русонефил":

    А Германия колко самолетоносача има? Нито един! С Руските Ракети и космически модули стават проблеми просто защото германия няма никакви космически технологий! И дори да стана проблем АСТРОНАВТИТЕ СА НЕВРЕДИМИ, и след няколко месеца пак излитат отново с Руските изостанали технологий! Така че ходи прави въздух на баб ти!
    Много Германци живеят и работят в Русия, и Герхарт Шриодер е един от тях! Светът е глобален и много хора различни държави живеят навсякъде по света и това, че американци живеят в България не означава че сме по добре от американците НАЛИ?
  • 51 Доктор Ох Боли

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Румяна Костова":

    ....Румииии..... ти трее разбереш, че света не е такъв къвто си го познавала.... ха ха ха.... Разбира се ,че никой не харесва ислям в Европа... кой харесва кой?... ха хахах.... ама ...Меркел им каза... "Аз когато ви казвах да даваме пари.... вий са усиквахти.... ха хаха..."...и така..... са има лагери извън Европа...ама....има и..... милион .... у Европа.....
  • 52 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Диди":

    Вярно е Диди, МАЛКО хора са ти на нивото тук! Ама ти не се отчайвай! ... и да ти кажа нещо за реалността: Тя е онова, която с изненада набарваш под полата на Гретхен!
  • 53 Доктор Ох Боли

    2 0 Отговор
    ...има ли Еуро....у пустинята вода бликва..... циганина бел ша стани.... ха х аха..... само поразения от вируса на соца.... нема съ упраи....... ха хаха.....аааааа.... истина ви казвам..... ха х аха....
  • 54 сноу

    3 0 Отговор
    Плещите измишльотини колкото да не заспите.Помирявала...и какво точно е помирила.Шменкелуца просто изпълняваше програмата на автоконцерните тихомълком да се тъпче с автомобили и камиони във всяка точка на света,без значение враг или приятел.Те определяха посоките ,те и ваяха имиджа а и в крайна сметка всяка република притежава поне половината от акциите на всеки автоконцерн, което всъщност го превръща в полудържавен.Войната за пазари е далеч по-важна от всяка друга.
Новини по държави: