1 594 5

В Рим нищят мистерия от 1983 г.

Мафията ли е замесена?

В Рим нищят мистерия от 1983 г.
Снимка: БТА/ AP

Споменът за мистерия отпреди 35 години изплува в Италия. По време на ремонт във ватиканската нунциатура в Рим бяха открити части от човешки кости. По случая започна разследване. В италианските медии се появиха предположения, че тленните останки са на момиче, издирвано от 1983-та година. Емануела Орланди - нерешеният случай, който се свързва с Ватикана, с покушението срещу Йоан Павел Втори, с мафията и с много пари. Емануела е дъщеря на ватикански служител. В края на юни 1983 година след редовния си урок по флейта 15-годишното момиче изчезва.

Откритите тленни останки на улица "По" в Рим отново върнаха очакванията, че случая ще бъде разгадан. Костите са били намерени случайно, под пода на нунциатурата. През годините имаше различни предположения за изчезването на Емануела. Че тя е станала жертва на трафик с деца. Че е била похитена от мафията. Близките на момичето са получавали различни обаждания, включително и с искане тя да бъде заменена за атентатора Али Агджа. Истинските похители, обаче, така и не са се появили. Родителите на Емануела не доживяха да разберат истината за дъщеря си. Брат ѝ, обаче, не спира да я търси.

Какво ми е останало ли? Само споменът за Емануела, последният ден, в който тя напусна дома ни. Искам пак, колкото е възможно по-скоро да видя усмивката ѝ", заяви Пиетро Орланди, брат на Емануела Орланди. Преди шест години, заради открити тленни останки по време на разкопки в Рим, отново се заговори за случая "Емануела". ДНК пробите помрачиха очакванията за край на случая. Година по-късно във Ватикана репортери дочуха папа Франциск да казва на брат ѝ - "Тя е в рая", предаде БНТ.

Италия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Боже
  Отговор
  1 09:50  01.11.18
  Каква смрад е живота в западните септики.

  Коментиран от #3

 • Kcaniba
  Отговор
  2 10:04  01.11.18
  "Духовното" лице на "Запада"
 • българче
  Отговор
  3 10:28  01.11.18

  До коментар #1 от "Боже":

  Ми бегай в северноазиатския рай бре! Там ще ти мирише само на бойряшник и повръщано. Кефффф
 • ванката
  Отговор
  4 11:19  01.11.18
  е все пак е дъщеря на представител на най-голямата мафия в света съвсем нормално е да изчезне какво толкова чудно има???
 • Диди
  Отговор
  5 18:27  01.11.18
  Десетилетия наред Ватикана криеше истината за момичето. Брат й неуморно разследва изчезването й.Факт е че е била отвлечена и изнасилена от служещи на Ватикана.Тя е родена и израснала във Ватикана. Дано намерените останки да са нейни,за да намери спокойствие брат й.Това ще бъде голям срам за Ватикана, който умишлено крие до последно за изчезването й.Папа Франциск му е казъл ,,тя е в рая,,.Това означава,че той знае какво се е случило с момичето. Сега Ватикана трябва да каже истината,а не да крият и лъжат. Религиите са виновни за престъпности, за размирици и войни в света.

Напиши коментар:


Публикувай