1 Ноември, 2018 10:05 2 625 2

Тереза Мей се разбра с Европейския съюз

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • тереза мей-
  • развод

Разводът е близо

Тереза Мей се разбра с Европейския съюз - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският премиер Тереза Мей е постигнала споразумение за излизане от Европейския съюз. Това твърди вестник "Таймс", позовавайки се на правителствени източници в Лондон.

Според изданието споразумението ще даде на британските компании, извършващи финансови услуги, траен достъп до европейските пазари след Брекзит. Неофициално се твърди, че британските и европейските преговарящи са постигнали предварителна договорка по всички аспекти на бъдещото партньорство в сферата на услугите, както и за обмен на данни.

Междувременно британският министър за Брекзит Доминик Рааб е заявил пред британски законодатели, че очаква сключване на споразумение с Европейския съюз преди 21 ноември. Преговорите по развода изпаднаха в застой, след като не бе намерено решение за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Междувременно ирландският министър на външните работи Саймън Ковъни заяви, че от Великобритания зависи дали преговорите ще бъдат ускорени. Ковъни, който се срещна с Рааб, допълни, че времето напредва и макар и да е възможна сделка до три седмици, тя все още няма конкретни параметри. Плановете за извънредна среща на високо равнище на ЕС в средата на ноември за постигане на сделка бяха замразени след липсата на напредък на срещата в Брюксел по-рано през октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да живеят колониите

    21 2 Отговор
    С две думи британските гейзери са извъртяли еврогейците и ще се ползват от почти всички права, както до сега без никаквинзадължения нещо като цигани така да се каже !

    Коментиран от #2

  • 2 Брексит

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "да живеят колониите":

    Не, с други думи тази новина я чуваме 100 пъти. УК блъфира като си мисли, че някой ще им се върже, но проблемът със Северна Ирландия си остава и ЕС няма да отстъпи.
Новини по държави: