Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 14:34 1 175 6

В Европа има възход на популизма

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • европа

Еманюел Макрон смята, че политическите събития са подобни на тези от 20-те години

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че в Европа се наблюдава възход на популизма, съобщи „Политико“.

Според Макрон в момента се наблюдават политически тенденции, които могат да се сравнят с периода на 20-те години на 20-ти век. Той призова Европа да се противопостави на тези тенденции.

„Ние виждаме как Европа е разделяна от страхове, националистическо отстояване и последствията от икономическата криза. Ние виждаме изговарянето на всичко онова, което доминираше в живота на Европа след Първата световна война до кризата през 1929 г.“, заяви Макрон.

Той говори преди планираните мероприятия за отбелязването на Деня на примирието на 11-ти ноември. Тогава ще се отбележат 100 години от края на първата световна война. Париж ще е домакин на церемонията през следващата седмица. Гости на Макрон ще са президентът на Русия Владимир Путин, президентът на САЩ Доналд Тръмп и още редица международни лидери.

Според Макрон националистическите движения и външният натиск изправят Европа пред риск да изгуби своя суверенитет. Той призова за повече независимост във вземането на европейските решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 куку руку ку

    20 1 Отговор
    Няма значение как либерастите ще нарекат патриотизма, популизъм или фашизъм или някак другояче. Истината е, че обезличаването на народите и превръщането на хората в биологични единици от роби и консуматори се проваля.
  • 4 Супер

    17 0 Отговор
    Времето на Макрон, Меркел и Сорос минава, идва часът на Орбан! Най-после ЕС има шанс да се превърне в нормален съюз на суверенни държави.
  • 5 А стига бе

    10 0 Отговор
    И тоя палячо говори за популизъм?!?!?!
  • 6 ХанкоБрат

    4 1 Отговор
    Благодаря много, че изтрихте мнението ми за това френско гейче. Смятам вече да не посещавам либеролното ви сайтче!
Новини по държави: