Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 20:29 3 195 25

САЩ и Китай може и да се разберат

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

Доналд Тръмп проведе разговор със Си Дзинпин

САЩ и Китай може и да се разберат - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Търмп обяви, че търговските преговори с Китай вървят добре и че той планира среща с китайския държавен глава Си Дзинпин, съобщи Fox News.

Китайският премиер Ли Къцян вече обяви, че двете страни могат да преодолеят различията по между си. Възможно е Тръмп да се срещне със Си Дзинпин по време на срещата на Г-20, която ще започне в края на този месец в Аржентина.

„Аз проведох дълъг и много добър разговор с китайския президент. Говорихме по много теми, основно за търговия. Тези дискусии се движат много добре и ние планираме да се срещнем на срещата на Г-20. Имаме добра комуникация и за Северна Корея“, заяви Тръмп.

САЩ и Китай въведоха редица санкции срещу двустранния износ през последните месеци. Самият Дзинпин е заявил, че е готов да се срещне с Тръмп.

Президентът на САЩ е провел телефонен разговор и с турския президент Реджеп Ердоган, като двамата са обсъдили развитието на ситуацията в Сирия. Те са обещали, че ще развият двустранните отношения между Турция и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    29 5 Отговор
    Бай дони сам измисля ограниченията и после сам ги отменя. Лаф да става !

    Коментиран от #3

  • 2 динг дзънгхуи

    12 1 Отговор
    Важното е да има сделка. Подробностите са без значение.
  • 3 гост

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Кой ти каза , че нещо е отменил ?? Или че ще го направи без съответните отстъпки от другата страна ??? Китай вече намали митото за вносни (и американски) коли НАПОЛОВИНА и разреши на чужди (и американски) фирми да създават предприятия в Китай БЕЗ задължителните досега 51% за китайски партньор , посочен от правителството разбира се !!! Та засега "отменянето" е основно от Китай и ще продължи , щото без пазара на САЩ са живи умрели !!! Не като жалкия руски петрол , който могат и си купуват отвсякъде , че и по-евтин !!!!
  • 4 НКВД

    19 11 Отговор
    Китаеца му е бил една телеграма в най- кратки срокове САЩ да върнат паритеи и Тръмп извади тънкия гласец веднага! Ще видиме сега как крава скача по китайска тояга!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 гост

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    "Китаеца" телеграми може да бие само на такива като тебе , че и други работи може да им бие , ама с Америка се говори само на вие !!! И на кой какви пари да връщат , че нещо не разбрах ?? Като си мечтаеш може ли да не ни занимаваш с пенсионерските си полюции , че и децата вече не им е смешно !!!

    Коментиран от #6, #8, #25

  • 6 НКВД

    22 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Фалиралата кочина с хартийките в зелено дължи 1,5 трилона на Китай и това без лихвите скоро г-н Сорос ще ви прати вс. от НПО да бачкате безплатно на конвейрите в Китай за да връщате прите които дебелите изядоха в Кравеландия!

    Коментиран от #19, #20

  • 7 ако не се

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    лъжа китайците са закупили американски ДЦК които са в ...долари . ако не знаеш долара се печата от щатите и те нямат валутен борд ....та не виждам къде е проблема да напечатат за китайците 1-2 трилиона и да им ги пратят пресни пресни
  • 8 НКВД

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Наливай наливай (-) заема на краварите си седи и лихвите му текът с всеки ден!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 текли били

    2 11 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    лихвите...ами нали са в долари бе умник....познай кой печата долара и колко му е да напечаташ лихвите....хартия и мастило имат достатъчно

    Коментиран от #10

  • 10 Икономис

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "текли били":

    Май не сме чували за инфлация!! То това е хляб резни па хапни!!

    Коментиран от #11

  • 11 и какво

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Икономис":

    знаеш за инфлацията когато долара е световна резервна валута и печатайки долари американците изнасят инфлацията В ДРУГИТЕ СТРАНИ ??? май сме чели ама малко .

    Коментиран от #12

  • 12 Икономис

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "и какво":

    То щом ще се печата и китайците могат да си напечатат $ и да срутат САЩ!

    Коментиран от #13

  • 13 а бе майтапчия

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "Икономис":

    да печаташ долари не е като да печташ вестници . ми напечатай си и ти няколко милиона .

    Коментиран от #14

  • 14 Икономис

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "а бе майтапчия":

    Прав си по е лесно да печаташ $ ама ти не се коси шекели ще им за да ти плаща!
  • 15 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    "Икономистееее" набеден , стига се излагахте като кифладжии , станахте за смях и на циганите вече !!!! Хартийките ти и дълговете ти , дето са само в твоята глава , имат ДАТА НА ПАДЕЖ и НИКОЙ не може да ги иска ПРЕДИ нея , а до нея САЩ ще е продал нови и пак отначало !!! И "великата" ти лихва е под 1% годишно , демек по-малко от инфлацията !!! Кога някой забогатее от такива облигации , ела се обади !!!

    Коментиран от #16, #24

  • 16 НКВД

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Имаше дата на падеж докато пудела не сложи митата от 25 %!!! Даже не знаеш че този заем е даден преди 20г.точно за да няма мита на стоките от китай за САЩ! Този договор е нарушен и Китйците са в правото си да си поискат перите преждевременно кое и скоро ще се случи!!

    Коментиран от #18

  • 17 onq s konq

    3 2 Отговор
    Тръмп в последно време АКТИВНО подобрява отношенията си както с Путин,така и със Дзинпин.А това желание за диалог и с двамата е единствено в услуга на ЗАКАНАТА МУ ДА ГИ СКАРА:)
  • 18 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "НКВД":

    Еми кво чакат , та още не са ги поискали , ПРЕДИ падежа , хахаххах !!! Еееех всичките русофили сте такива неграмотници , то и любимците ви затова са стотната дупка на световната икономика !!!
  • 19 Крокодила Гена

    0 6 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Когато имаш над 20 тр. БВП лесно можеш да върнеш 1,5 тр. Така че мисли за твоите господари. Ако не се лъжа едвам връзват. 1,2тр БВП
  • 20 Крокодила Гена

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Горките американци били фалирали. Сега ще направят пенсията 100 $ като проспериращата Русия.

    Коментиран от #21

  • 21 Дънди

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Крокодила Гена":

    40 000 000 американци не вземат пенсия , а живеят с купони за храна .
  • 22 Питам

    6 0 Отговор
    Бай Дончо как ще кляка и навежда на тази възраст ? Изглежда Мелания ще върши тази работа .
  • 23 Смешни коментари

    4 1 Отговор
    Освен държавни облигации ,Китай ,има най-голям доларов запас.Не знам дали ви е известно ,но в Китай ,циркулират два пъти повече долари ,отколкото в самите САЩ.Стига да поискат ,за броени дни ще сринат долара,но това ще доведе до огромна икономическа криза.Затова махат долара от сцената постепенно.
    Как ще го сринат е лесно .ако разбираш от икономика.Изкарват на пазара всичките акции плюс доларовите запаси и обявават златно покритие на юана.ЧАО долар.
  • 24 Да си чувал лафа

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    ''всичко което не е направено в Китай е менте'' ?? И да го запомниш добре.
  • 25 Барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Направи си справка колко милиарда долари в държавни ценни книжа са притежание на Китай и тогава приказвай. И за да не те затруднявам, Китай е собственик на 1.2 трилион долара!!!! Това дали ти говори нещо??? Руснаците вече разпродават и от 94 милиарда вече имат 15 милиарда долара. Тръмпито не знае с кой се заиграва и по тази причина ще играе по тоягата на Шао Лин послушно.