2 Ноември, 2018 12:38 4 118 1

Разследват един от спонсорите за Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • разследване

Арън Банкс е обвинен в нарушения на избирателния закон

Разследват един от спонсорите за Brexit - 1
Снимка: БТА/AP

Във Великобритания Националната агенция за престъпността започна разследване на Арън Банкс – един от най-големите спонсори на кампанията за напускане на ЕС в референдума за Брекзит през 2016 година.Банкс е обвинен в нарушение на избирателния закон за неправомерно финансиране, съобщи БНР.

Разследването е започнало по сигнал на избирателната комисия, която смята, че има основания да подозира, че Банкс не е истинския източник на 8-те милиона паунда, дарени на организацията „По-добре за страната“ /Betterforthecountry/, водеща кампанията за Брекзит.

Самият Банкс заяви, че е доволен от започналото разследване, защото това е шанс да сложи край на нелепите обвинения срещу него и колегите му. От избирателната комисия смятат, че част от парите идват от съмнителни източници. Става дума за финансови трансакции от компании в Гибралтар и остров Ман и вероятно от Русия, които са извън досега на комисията, ето защо случаят се прехвърля към Националната агенция за престъпността, която може да води разследване и в чужбина.

Според британския закон, дарения към политически кампании могат да постъпват само от позволени източници, което изключва чуждестранно участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евродебил

    7 3 Отговор
    А Сорос може ли да спонсорира антибрекзит!?
Новини по държави: