Тема: Украйна

2 Ноември, 2018 19:35 2 263 16

Меркел: Ситуацията в Украйна остава изострена

  • ангела меркел-
  • изострена-
  • украйна-
  • германия-
  • русия

Тревожно изявление на германския канцлер

Меркел: Ситуацията в Украйна остава изострена - 1
Снимка: БТА/ AP

Ситуацията в Украйна остава доста изострена - въпреки успехите в демократизирането на страната и борбата с корупцията. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на съвместна пресконференция с полския премиер Матеуш Моравецки, предаде ТАСС.

"От една страна има успехи по пътя към демократизирането на Украйна и борбата с корупцията, от друга страна, за съжаление, има нежелателни моменти в изпълнението на Минските споразумения", каза тя. "Към това се прибавят и ограниченията в Азовско море", заяви Меркел. "По този начин продължаваме да сме изправени пред ситуация, която Германия и Полша смятат за доста изострена", добави тя.

Още новини от Украйна

Канцлерът заяви, че Берлин и Варшава "работят в една посока", що се отнася до Украйна. "Имаме сходно мнение за събитията в Украйна", каза Моравецки. Той заяви, че е "важно да бъде запазена стабилността" там. Меркел каза, че германското правителство ще направи всичко възможно да бъде сключено споразумение по условията на излизането на Великобритания от ЕС, за което вече няма много време.

"Обсъдихме европейските въпроси, тук сме изправени пред сериозни предизвикателства", каза тя. "В следващите дни, а те не останаха много за нас, възнамеряваме да намерим начин да създадем условия за излизането на Великобритания от ЕС по един организиран начин", каза тя. "Това значи, че се нуждаем от споразумение за Брекзит", добави Меркел. Германският канцлер заяви, че трябва да бъдат съгласувани "бъдещите политически отношения" между ЕС и Великобритания. "Германия и Полша биха искали това да са добри, приятелски отношения", каза Меркел.

"Колкото по-бързо успеем да сключим споразумение за Брекзит, толкова по-добре. Но ще се стараем до последния момент да бъде сключено такова споразумение", каза канцлерът. Моравецки заяви, че е в интерес на Полша и Германия "с Великобритания да бъдат запазени силни икономически и политически връзки". "Трябва да разработим формула за добро сътрудничество след излизането на тази страна от ЕС", посочи той. Полският премиер заяви, че Берлин и Варшава изтъкват значението и на сътрудничеството със САЩ както в рамките на НАТО, така и в другите международни организации. "За нас е важно трансатлантическата общност да гарантира стабилност, мир и спокойствие на нашите граници", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    31 4 Отговор
    Ви го начукам аз на ваща демокрация
  • 2 Borislav Popov

    5 23 Отговор
    Ангела Меркел просто е непотопаема, колкото и да се мъчат да я потопят тукашните джендьовци !

    Коментиран от #4

  • 3 откога

    18 3 Отговор
    фашизирането се приема за демократизиране. А може би е права и да означава точно това.
  • 4 Borislav Popov

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Тъй си мислиш ти братчет ! Меркел ще свърши като Маргарет Тачър ! Англичаните пяха и псуваха на погребението и !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Руските свине

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Са в основата на напрежението.

    Коментиран от #14

  • 6 Българин

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Отново не си в час Бубенце и отново лъжеш като дърт русофил.

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Бай хой

    3 15 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Последно менте бългаеин ли си или свиня от Русия.

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Българин

    6 15 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Руските свине се чувстват най-добре в кочината, а гнусните руски гниди обичат да живеят в Европа и да обичат кочината дистанционно.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Бодибилднер

    10 3 Отговор
    А в клетата Германия как е положението? Германките порят ли ги като риби рязаните мангусти гости на канцлерината меркел......съдират ли ги от секс.....появи ли се вече потомството на меркел от нейните гости...колко германки бяха изнасилини и заклани....
  • 10 ха ха ха

    9 2 Отговор
    Всички демократизирани страни, стават като Афганистан... да ви пикам на криворазбраната демокрация )))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    А, виолетовия българин, пак ли изпълзя от махалата? 😂
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 не я слушайте

    3 1 Отговор
    Абе тази уволнявка,кой и даде думата?
  • 16 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    В Русия няма свине. Има парасята, а в някои части на България има порода гнусни вонящи на овчина мюсюлмани правещи се на българи ,които дефекират по сайтовете като вас. Понеже по презумпция българин русофоб няма, вие вероятно сте от тази порода "тъмно зелени" философи, за които всеки който не лиже САЩ по едно място е агент на Путин.Ако не сте на ясно джендеризма е философия на запада, а не на изтока.Всичките ви писания са просто ярък пример за вашингтонска информационна флатоленция (ако не разбирате термините,ползвайте речник). Такива като вас не се подават на лечение и биха продали и майка си стига печалбата да е добра.Единственото лечение в този случай е ефтаназия. Сега започвам да разбирам Сталин.Явно е бил добър психолог.