Last news in Fakti

4 Ноември, 2018 09:48 2 037 2

9 трупа в наводнена къща в Сицилия

  • сицилия-
  • палермо-
  • кастелдача-
  • наводнение

Проливни дъждове, бури и урагани на Апенините

9 трупа в наводнена къща в Сицилия - 1

Спасители в Сицилия откриха труповете на 9 души в наводнена къща в Сицилия след силни дъждове в региона, предаде ДПА, позовавайки се на информация от местните власти.

В жилището в Кастелдача, недалеч от сицилианската столица Палермо са били открити майка, баща, техни родители и деца. Според местните медии, жертвите са били от две семейства.

Равнището на водата в местна река се повиши бързо след проливни дъждове в региона. В град Викари пък беше открито тялото на още един загинал при стихията.

През последната седмица в Италия проливните дъждове, бури, урагани, свличания на земни маси и ураганни ветрове причиниха смъртта на над 15 души.

9 трупа в наводнена къща в Сицилия

Ветрове от над 180 км/ч унищожиха в областите Венето и Фриули ценни борови гори, сред които тези известни като „Страдивари” заради особения вид червен бор от чиято дървесина се правят именитите цигулки. Общо с горите в Трентино са унищожени 14 милиона дървета.

Апокалиптична е картината на планинските хребети, някои от които превърнали се в свлачища, отнесени са пътища, покриви, наводнени сгради и селища останали без ток и газ, язовири и езера пълни с дънери, наноси и всичко, което водата е срещнала по пътя си. А долините на доломитите във Фриули, които са в списъка на ЮНЕСКО са откъснати от света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: