5 Ноември, 2018 07:21 1 474 4

Сестринската партия на Меркел загуби три министерства

  • ангела меркел-
  • германия-
  • партия-
  • бавария-
  • свободни избиратели-
  • министерства

Нов удар по канцлера

Сестринската партия на Меркел загуби три министерства - 1
Снимка: БТА/ AP

Германският Християнсоциален съюз /ХСС/ ще трябва да предаде контрола над три ключови министерства в провинция Бавария на новия си коалиционен партньор - "Свободните избиратели", съгласно условията, договорени на среща, предаде ДПА, като се позова на източници, участвали в нея.

Сестринската партия на Християндемократическия съюз /ХДС/ на Ангела Меркел бе принудена да влезе в коалиция със "Свободните избиратели" след понесената загуба на регионалните избори на 14 октомври. "Свободните избиратели" ще получат три министерства в новото правителство - на културните въпроси, икономиката и околната среда, заявиха източниците. Съгласно условията за коалиционния договор, одобрен и от двете партии, "Свободните избиратели" ще имат също петима членове на кабинета и двама държавни секретари.

Лидерът на ХСС, министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер похвали новата коалиция преди съвместното заседание на борда и парламентарната група на партията. По думите му тя вече е постигнала "значителни резултати" и е "много добър пример как да се съставя правителство - за кратко време и с висока дисциплина". Той добави, че ще направи съобщение за собственото си политическо бъдеще след 12 ноември. Преди той бе казал, че ще поеме отговорност за изборната загуба на ХСС. Подкрепата за ХСС падна с над 10 пункта до 37,2 процента и ги принуди да търсят партньор, за да управляват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво!

    5 0 Отговор
    Поздравления за снимката! Много яка!
  • 3 сноу

    5 0 Отговор
    Мале-ей,баб Шменкелуц ханъм да не я е напънал някой от любимите и питекантропи .
  • 4 некойси

    1 0 Отговор
    Тя изпълни своята мисия, даде старт на процеса на съсипване на един цял континент по нареждане на разни тайни сили, редно е да я покрият вече.
Новини по държави: