5 Ноември, 2018 07:50 2 087 3

Синовете на Хашоги поискаха тялото му

  • джамал хашоги-
  • турция-
  • тяло-
  • синове-
  • салах хашоги-
  • саудитска арабия-
  • сащ

Саудитците не казват къде е тялото на убития журналист

Синовете на Хашоги поискаха тялото му - 1
Снимка: БТА/ AP

Синовете на убития саудитски журналист Джамал Хашоги призоваха да им бъде върнато тялото на баща им и казаха, че искат да отидат в Саудитска Арабия, за да го погребат, предаде Ройтерс. Салах и Абдула Хашоги казаха в интервю за Си Ен Ен, че без тялото на баща им тяхното семейство не може да жалее и да преодолее емоционалното бреме на неговата смърт.

На 24 октомври той се е срещнал в Рияд с крал Салман и с престолонаследника, които са изказали съболезнования на него и на другите членове на семейството. На следващия ден Салах е заминал за Вашингтон и интервюто му за Си Ен Ен е първото му публично изявление оттогава. Салах Хашоги получил уверения от крал Салман, че убийците на баща му ще бъдат изправени пред съда. "Джамал Хашоги никога не е бил дисидент. Той вярваше в монархията, която пази единството на страната. И вярваше в извършващите се промени", каза синът на убития саудитски журналист.

Джамал Хашоги беше убит по особено брутален начин на 2 октомври след влизане в саудитското консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. Турските служби смятат, че Хашоги е бил разчленен, а тялото унищожено в киселина. Турският президент Реджеп Ердоган иска да знае къде е тялото на журналиста, но от Рияд продължават да избягват отговора на основния въпрос по случая "Хашоги“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koпа

    14 0 Отговор
    Къде са санкцийте срещу Саудитска Арабия,чакаме същите санкций които правят към Русия при случая Скрипал от страна на ЕС и САЩ или когато става думи за парички то демократичните права ,демокрацията,справидливоста за коята се борят ужким ЕС и САЩ са само приказки.Чакаме с нетърпение да докарат и демокрацията както я докараха в Либия,Ирак,Сирия,Египет,да я видим и в Саудитска Арабия,сега се доказва за пореден път двуличноста на краварите и ЕС.

    Коментиран от #2

  • 2 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "koпа":

    Интересът клати феса.
    А тялото на Кашоги може и да го получи в буркани тип омния 0,8.

    Коментиран от #3

  • 3 ЕХА

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Буркан ли? то ще се побере и в епруветка...