5 Ноември, 2018 17:00 4 273 29

Русия не иска огромни цени на петрола

  • дмитрий медведев-
  • петрол-
  • русия

Дмитрий Медведев заяви, че санкциите са имали и добър ефект за Русия

Русия не иска огромни цени на петрола - 1
Снимка: БТА/AP

Цените на петрола се изравниха и Русия е доволна от това. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Медведев обяви, че неговата страна никога не е искала максимално високи цени на петрола. Според него така само се спира развитието на икономиката.

„Световните цени на петрола достигнаха приемливо за Русия ниво. Санкциите влияят на нашата икономика. Те обаче ни помогнаха да намерим своето собствено развитие и да развиваме селското си стопанство с ударни темпове“, заяви Медведев.

Той добави, че без санкциите Русия е щяла да продължи с продажбите на нефт и да не обръща внимание на селското стопанство. Той припомни, че в момента се договаря споразумение за доставки на соя с Китай. В момента Медведев е на посещение в Пекин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хем да беше вярно

    9 17 Отговор
    Айде бе.

    Коментиран от #29

  • 2 Справедлив

    43 7 Отговор
    Просто може да се обясни това изказване на Медведев. При високи цени-100$ и + в петролната игра се включват всички производители-и най-вече американците...да не говорим за по-дребните. А сега при тази цена американските шиистови фирми нямат рентабилност при добива си. Сметнали са го руснаците-въртяха,сучеха и най-накрая напипаха модела за добива който им е най-изгоден за тях. Еми играчи са-можем само да се учим от тях.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 1944

    7 25 Отговор

    До коментар #2 от "Справедлив":

    големи играчи са. харчиш десет долара да спечелиш един. после с него си плащаш за пропаганда. остатъка е за храна.

    Коментиран от #5

  • 4 Бесен Язовец

    5 19 Отговор

    До коментар #2 от "Справедлив":

    А бе така е, ама зле ли им беше, когато струваше двойно по скъп и долара беше не по 65 рубли както сега, а 30 !? Тоест сега да речем продават по 10 милиона барела, ако беше двойно по скъп, сегашната печалба щяха да я имат само от 5 милиона барела, а останалите барели можеха да ги консервират, както правят САЩисаните, играчи били, бла, бла. Така, че тез приказки, че руснаците били играчи и уж специално направили цената на петрола да е по 70 - 75 долара, ходи ги разказвай на русофилите от каварталната кръчма.

    Коментиран от #8

  • 5 Хи их хи

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "1944":

    Не знаех,, че има и отрицателно IQ!
  • 6 Насраха се да лъжат москалите

    6 15 Отговор
    Те едва кретат, обаче тва било, онова било. И местните избеляли тюбетейки лапат ли лапат руската пропагандна диария. Че и се облизват и дори опитват да скалъпят собствени лъжи. Нещастни роби-отпадъци на съветската окупация. Целият ви живот загнива в мизерия, лъжи и самота. Или децата ви са щастливи в Москва? Хахахах.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 onq s konq

    6 6 Отговор
    Ето как ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ УМНИТЕ И НАХОДЧИВИ РУСНАЦИ НАДХИТРЯВАТ ОМРАЗНИЯ ЗАПАД!Кой е мислил или предположил,че ТОЧНО СЪС ИЗНОС НА СОЯ ЗА КИТАЙ Русия ще направи смешни и жалки Западните санкции?!Може Светът и да е вече "многополюсен", но ЕДИНСТВЕНО РУСКИЯТ ПОЛЮС превърна соята в мощно икономическо оръжие за защита!Мдааа...
  • 8 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Че тя печалбата пак същата . Въпросът е в количеството. Преди Китай купуваше и от краварите - ама сега не - купува от Русия !

    Коментиран от #11

  • 9 Borislav Popov

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Насраха се да лъжат москалите":

    Ако и ние кретахме като тях сега нямаше да ревем от ниските заплати и високите цени на горивата. Изпревари ни дори Албания !
  • 10 Borislav Popov

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Насраха се да лъжат москалите":

    727 млн. долара на месец или над 8,5 млрд. в зелено годишно е загубата на немските фирми от антируските санкции на ЕС, а за повече от 4 години сумата е наистина колосална и приближава 35 млрд. долара, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Бизнесизданието цитира официални данни, събрани от Килския институт за световна икономика.

    Коментиран от #15

  • 11 Бесен Язовец

    2 14 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Не се прави на тъп, пак същата била ! Ти ако отидеш на пазара да продаваш домати, каква цена ще е изгодна за тебе, по 2 лв килогграма или по 4 лв ?? Продаваш днес да речем 15 кг по 2 лева и изкарва 3о лева за деня, а ако са по 4 лева, кяриш 60. лева...)) Е, пак ли е същата печалбата, бе каскет ? Само един малоумник като Медведев и като теб, може да твърди, че ниската цена му е била изгодна и че печалбата пак щяла да бъде същата !

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Конвектор

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Ама на 4лв. килото ще имаш два пъти повече конкуренция и ще ти мухляса артъка от домати. Икономиката не е само математика!

    Коментиран от #17

  • 13 Borislav Popov

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Ако продам 15 кг домати х 2 лв = 30 лв . Ако продам 7.5 кг домати х 4лв = 30лв . НЕ ВИЖДАМ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА !!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Бесен Язовец

    3 9 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Проблема е, че като продадеш 7.5 кг домати по 4 лева и вземеш 30 лева, остават ти още 7.5 кг домати и ти с тях може да правиш каквото си искаш, да ги изядеш, да си направиш лютеница или и тях да ги продадеш и да изкараш още 30 лева, тоест удвояваш си печалбата . Но ако са по 2 лева, освен 30-дте лева, само един гол туй ще ти остане.

    Коментиран от #16

  • 15 просто българин

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    не им обяснявай-нали виждаш,че едно и също пишат по сайтовете.бях направил списък и се оказа,че са 3-4,които само пишат глупости.сега си мисля,че действат само с копи-пейст
    не падай на това ниво
  • 16 Borislav Popov

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Фатката е в добива ! Добиваш толкова колкото ти е нужно ! Това не са домати че да се развалят . Така че няма нужда да правиш тънки сметки какво ще ги правиш !

    Коментиран от #18

  • 17 Бесен Язовец

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "Конвектор":

    Ще мухляса петрола, на марта в сряда, другарю икономист, американските петролни запаси с години си стоят и не мухлясват и ако евентуално цената на петрола се качи ( а тя все някога ще се качи ) те само же спечелят от тези запаси ! А цената на доматите аз само я давам за пример, да ви светна колко сте "умни" !

    Коментиран от #19

  • 18 Бесен Язовец

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Добива си е добив, понеже ако цената е двойно по висока, руснаците и с двойно по малък добив, могат пак същите пари да спечелят ! А що се отнася до фатката, фатката е такава, че ти грам акъл нямаш в шамандурата си и лично аз не виждам никакъв смисъл да продължавам да ти го набивам !
  • 19 Borislav Popov

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Няма петрол в краварските нефтени полета . Иначе нямаше да се занимават с фракинг . Сондите стоят набучени за парлама. Всичкия петрол до сега го крадоха от Ирак ,Сирия,Либия. Или с неизгодни договори от Венецуела. А го представяха за свой и даже изнасяха.

    Коментиран от #21

  • 20 моко бъчвата

    3 2 Отговор
    На луд се прав Давид Ааронович Меньдел, щом му харесват санкциите, то санкции до дупка!!
  • 21 1944

    4 6 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Американците на този ден са лидери и по добив и по запаси , друг е въпроса че американците почти не продават на външния пазар , а ако пуснат и шиста , цената му автоматически пада но ти руско подлого от къде можеш да ги знаеш тези тънкости на петролния пазар.

    Коментиран от #22

  • 22 Borislav Popov

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "1944":

    Е що не го пуснат шиста ?!!!Най големите производители - пък не изнасят ! Даже внасят ?!! Как тогава са лидери по производство ? Вместо боза ли го пият ?!!

    Коментиран от #23

  • 23 1944

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    Бих ти обяснил колега но се страхувам , че много време ще ми отнеме понеже ти си все едно някакъв бавноразвиващ и много медленно схващаш , за такава като теб аз време нямам ! Продължавай си тролинга , абсолютно не ми пречиш. Досвидание товарищ трололо !

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "1944":

    Нищо не можеш да ми обясниш "колега" - щото самия ти си много бос по въпроса !
  • 25 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "1944":

    Ако чак толкова си заинтересован мога да седна и да ти направя статистика за последните 10-15 години - колко нефт е произведен в обора и колко е вносът от вън. И как в края на краищата не излизат сметките .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Запечатани ?!! Туй да не са ти буркани с кисели краставички ?! Върви си мий краката и си лягай!
  • 28 1234

    1 0 Отговор
    Русия иска не много - 300 долара за барел.
  • 29 Даамане

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "хем да беше вярно":

    От най-голям вносител на пшеница станаха най-голям износител.
    После си задоволиха потребностите от пилешко, в момента почти са достигнали нуждите от свинско, като са предприели да спрат с вноса на телешко съвсем скоро. Ние ще продължаваме да ядем картофи от Франция, ябълки от Полша и каквото там всеки си е договорил да субсидира. Светът се промени много бързо!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания