6 Ноември, 2018 07:54 1 663 1

Решаващи избори в САЩ

  • сащ-
  • избори-
  • конгрес

Донлад Тръмп ги определя като референдум за своето управление

Решаващи избори в САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Днес в САЩ ще се проведат междинни избори за Конгрес, съобщи Би Би Си.

На изборите ще се реши коя от големите партии ще контролира законодателството в страната. Вотът се възприема като референдум за политиката на президента на САЩ Доналд Тръмп.

В момента Конгресът на САЩ се контролира от републиканците. Това помага на президента безпроблемно да прокарва повечето си реформи.

Американците ще изберат всички 435 конгресмени и 35 от общо 100 сенатори. Ако постигне мнозинство в Камарата на представителите или Сената, Демократическата партия ще получи значително повече свобода на противодействие на управлението на Тръмп.

Според социологическите проучвания, партията на предишния президент Барак Обама е възможно да постигне мнозинство в долната камара, но не и в Сената.

Самият Тръмп определи гласуването като референдум за своето управление. Той вече се включи в кампанията на Републиканската партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jimmy Bimmy

    8 0 Отговор
    Сега е моментът на дИмУкратите да им покажат пътя окончателно.