6 Ноември, 2018 10:30 4 579 38

Полша може да излезе от ЕС

  • полша-
  • доналд туск-
  • ес

Доналд Туск притеснен за страната си

Полша може да излезе от ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Има голям риск Полша да излезе от ЕС. Това заяви председателят на Европейският съвет Доналд Туск, цитиран от France 24.

Туск е бивш премиер на Полша. Той отдавна критикува консерваторите, които управляват страната.

„Това е извънредно сериозен въпрос. Бих искал хората, които са поели по този път да дойдат на себе си.

Излизането на Полша от ЕС ми изглежда възможно, не защото лидерът на управляващата партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински е намислил такъв план. Той вече заяви, че няма такова намерение.

Дейвид Камерън обаче също не искаше Великобритания да излезе от ЕС, но сам докара нещата до там. Няма значение какво иска Качински, а какви процеси задейства“, заяви Туск.

Властите в ЕС често критикуват полските управляващи. Те ги обвиняват в нарушаване на европейските ценности.

Европа вече се обяви срещу съдебната реформа в страната. Смята се, че така правителството ще придобие твърде много власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    80 33 Отговор
    Дано да доживея и ние да излеземе от тоя евроГейски съюз.

    Коментиран от #7, #8, #31

  • 2 SAAB

    79 14 Отговор
    Тоя съюз е по зле и от "Варшавския " ......тогава поне си разменяхме боклуци , които произвеждахме..........сега дори и НЕ произвеждаме !

    Коментиран от #10, #38

  • 3 Borislav Popov

    16 73 Отговор
    Мнооооого ще има да чакаш, ЕС и НАТО са гарант за светлото бъдеще на България, друг път няма !

    Коментиран от #5, #6, #16

  • 4 куку руку ку

    9 18 Отговор
    "Когато над Европа има 28 звезди и държавата пред вратата й влезе, ще падне като Йерихон". В момента еврогейският съюз има 28 държави членки, а дано по-скоро приемат Македония или Сърбия, или... а бе няма значение кой, но по-скоро да приемат някой, който чака пред вратата...
  • 5 Русенец

    53 4 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    "Светло бъдеще" нямар има само интереси, вчера бяха на СССР, днес са на ЕС, утре ще са ня някой друг, а България е винаги от масовката!

    Коментиран от #17

  • 6 хаха

    39 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    И ти май си на хранилката на ГРОБ!
  • 7 Баба Ванга

    7 35 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Стига ти, че си видел разпада на СССР и излизането на България от СИВ и Варшавския договор. България няма да излезе от ЕС. поне този век.
  • 8 Въпросчо

    5 30 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Ми що не се изнесеш към Бангладеш като не ти харесва тук БЕ?

    Коментиран от #13, #14

  • 9 Българина

    31 0 Отговор
    Явно част от ценностите са санкци от сащ към една държава, обаче 8 от 200 са с преференции?!? Лицемерието е най голямат евроатлантическа безценност явно! И защо тоя говори от името на всички, че европа се е обявила против полските решения! Аз не съм, защото не пречат на България и не ни засяга. Но искам и реципрочност, която ЕС и сащ не практикуват
  • 10 Само питам

    6 31 Отговор

    До коментар #2 от "SAAB":

    Това че ТИ и подобните ти не произвеждате нищо , освен руска пропаганда , не означава, че България не произвежда.
  • 11 американските пудели

    10 9 Отговор
    англия и полша са ги задействали да разрушават ЕС, след като неможаха да го овладеят и управляват по начин по който им се искаше.
  • 12 0123

    40 4 Отговор
    Евентуалното напускане на Полша ще повлече цялата Вишеградска четворка. Тогава ше се очертаят ясно двете скорости на ЕС.По този начин ще излезе наяве голата истина за голямата измама наречена Еврпейски съюз.Никога богатите няма да позволят друг да им бърка в паничката.2020 свършва голямото лапане и тогава кой откъдее.
  • 13 цъфнал гербер

    24 2 Отговор

    До коментар #8 от "Въпросчо":

    До кога ще лижете задниците на герберастите БЕ дрисльовци?
  • 14 Фриман

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "Въпросчо":

    А на теб май много ти харесва мизерия в която живят съплеменниците ти? Това ли е решение? Да избягаш в Бангладеш, ако не ти харесва? Затова млади хора напускат България, вместо да работят за светло бъдеще! Затов има мизерия, защото никой не го пука! Безмолвни мързели и страхливци! Кой освен вас ще се погрижи за съдбата на България, а?
  • 15 боцмана

    27 2 Отговор
    Няма да е само Полша.
  • 16 Borislav Popov

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    За кога да го чакаме "светлото бъдеще"?
  • 17 Borislav Popov

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "Русенец":

    Съгласен съм за светлото бъдеще, нарочно го написах, понеже някъде около 40-45 години го чакахме да дойде, сега вече, от 1989 г. насам брояча е включен отново . Ще чакаме, какво да правим !?

    Коментиран от #19

  • 18 Българин

    2 21 Отговор
    Съкровената мечта на руската измет е разпад на ЕС и евентуално на НАТО. По същия начин тази измет е чакала и краха на капитализма. колкото дочакаха него, толкова ще дочакат и края на ЕС и НАТО.

    Коментиран от #20, #21, #36

  • 19 Borislav Popov

    25 2 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Като погледнеш това което е било до 1944 г и това което беше 1989 г май наистина беше дошло "светлото бъдеше " !! Безплатна медицинска помощ и стоматология ! Ходиш при който доктор си искаш - нямаше избор на екипи . Безплатно образование . Почивка на море или планина 14-20 дена на символична цена . Литър бензин 0,40 лв. Една баничка 0,10лв . Билет за градския транспорт 0,06 лв. Тока 0,02 лв. Водата 0,06лв за кубик . Парното на символична цена .

    Коментиран от #34

  • 20 Бодибилднер

    19 4 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Ти си антибългарин ,не си никакъв българин а си обикновена американска подлога на служба към фондация америка за България,и си най презрения тип национални предатели като всички американски слуги .Бас слагам че си чадо на дърт комунистически род щото всички тия комуняги станаха първи слуги и подлоги на антибългарските интереси на САЩ и на плана РАН -Ът приет от Лукановото комунистическо правителство.
  • 21 Готин ама не съвсем

    24 4 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Съкровената мечта на про американската измет в България е държавата ни да се превърне в пустиня! След като унищожиха промишлеността и селското стопанство, след като изгониха българите в чужбина, след като смениха етническия състав на населението, сега е време за заселване на всякаква рязана сволач по българските земи! България трябва да стане база на НАТО и ФАЩ и да поема едни евентуални удари от Русия. Тя трябва да е обезлюдена и обезкървена. Трябва да останат само проститутки, обслужващ персонал и магистрали, по които да се движат военни и армии на окупатори! А богатствата на недрата и да бъдат крадени за американски фирми!

    Коментиран от #22

  • 22 Българин

    3 19 Отговор

    До коментар #21 от "Готин ама не съвсем":

    Руската измет все апокалипсиси сънува и тайно чака да посрещне красноармейците на Орлов мост, да им дава китки и да ги целува страстно в уста. И след това да получи от тях властта и да превърне България в един огромен лагер, в който безнаказано да избиват българи, които отказват да целуват руските задници.
  • 23 Поговорка

    3 19 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува, безроден русофил разпад на ЕС бленува.
  • 24 onq s konq

    5 9 Отговор
    В новините по ТВ-то изказването на Туск по въпроса бе малко по-разширено. И успоредно с притесненията си че Полша може да бъде "отстранена" от ЕС за неспазване на европейските разпоредби и предписания той добавя,че останалите членове та ЕС ДАЛЕЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ ТАКА НАСТОЯТЕЛНИ Полша да остане,както са относно АНГЛИЯ!Което пък е абсолютно логично,защото Англия за разлика от Полша беше МОЩЕН ДОНОР НА ЕС ЧРЕЗ ОГРОМНИЯ СИ ЧЛЕНСКИ ВНОС,докато Полша пък е ОГРОМЕН ПОТРЕБИТЕЛ НА ЕВРОФОНДОВЕ!
  • 25 стоян георгиев

    2 20 Отговор
    поляците и унгарците са европеиски предатели.забравиха в кво положение ги взе ес и къде са сега благодарение именно на съюза.полша без европа ще стане втора украина.
  • 26 кара гьоз

    3 10 Отговор
    Прав им път на тези дупедавци и гъзолизци.
  • 27 What ever

    10 0 Отговор
    Е тя Полша и без това е щат на УСА макар и в географските предели на Европа.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Баба Ванга

    13 2 Отговор
    ЕСке се дели през 2020 г. и в България пск ке изгрее Слънце и ке духне източен ветър!
  • 30 До ент

    14 2 Отговор
    Предпочитам съюз между България+Германия+Русия+Китай. Тогава можем да станеме развита страна.

    Коментиран от #32

  • 31 Наблюдател

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    Ако не е Европейския съюз, пенсиите още щяха да са 4$, както по времето на Виденов, а заплатите да са 6$, за тези дето са забравили или не им изнася да си спомнят!!!!!!!!!!!!!!!!
    Пълно е с мислители, ама без грам познания, дето се изказват, като за селския мегдан.... аман от прост и тъп народ, не просто заслужавате да сте зле, дори не осъзнавате, какви неудачници сте, пък и против Европейския съюз се изказвате!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 32 Знаещ

    1 15 Отговор

    До коментар #30 от "До ент":

    Колкото по-далеч от русия, толкова по-близо до цивилизацията.
  • 33 Boxer

    6 2 Отговор
    И аз съм писал не веднъж срещу налагането на "еврогейският шариат" . НО ! Какво ще се случи ако Европа се разпадне ? Всяка държава ще направи всичко възможно да задържи полезните за нея хора ( доктори, инженери и т.н. ) и да се отърве от паразитите . Тогава можем да очакваме половин милион изритани, не успели българи и един милион ци га ни , да се върнат в България . Тогава гражданската война ни е гарантирана ! Другия вариант е нападение от друга държава, понеже сме със събути гащи . Нали това беше едно от условията да ни приемат в ЕС и НАТО ? Помните ли, че имахме едни ракети СС23 и една армия ? Сега в Европа се въртят едни л.на , но ако се разпадне , не очаквам нещо по-добро...
  • 34 профгрупорг

    2 9 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Прав си другарю ПОПОВ.Благодаря за "Светлото бъдеще"което ми предоставихте Вие комунистите преди 1989гБезплатно здравеопазване/не избираш екип защото нямаш право на това,плащаше се с агнета,торби и дамаджани/ Вземахте на мен и на жена ми ЕРГЕНСКИ ДАНЪК вместо да ни лекувате.Безплатно образование:марксизъм-ленинизъм,история на БКП,политикономика,основи на комунизма.Висша математика учих 2 години,а горе посочените 4 години БЕЗПЛАТНО.Руски учихмедо насиране Безплатно.Благодаря на НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ,че всеки път ми издаваше ОТКРИТ ЛИСТ,за да отида до Кърджали да видя баба,благодаря за срязаните дънки и разцепените крачоли на панталоните ми.Да ходеха на море 14.20дни,ама картите стигаха само за партийните членове,другите кучета ги яли.Да си купиш телевизор или хладилник чакаш 3денонощия пред магазина и ще вземеш,ако не го е взел с връзки партийния секретар.Благодаря и за показните магазини,за корекомите,за баничките от 0.10ст при заплата на висшист 125лв и за евтините маслини,ама само в ЦУМ,за тоалетната хартия,която се продаваше от задната врата намагазина и то ако имаш връзки
  • 35 По добре с ЕС отколкото без

    2 6 Отговор
    България ще бъде по-зле без ЕС, отколкото с ЕС. Мислете преди да пишете. Ние не сме Великобритания, а и зад гърба ни не е СССР, както преди 1989 г. На този етап ЕС означава все пак някаква цивилизованост, стабилност, социалност, възможност за работа в чужбина.
  • 36 читател

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Съкровената мечта на козяшката измет е да си напълни гушката за сметка на България превърната в обезлюдено сметище на г.за на европа. Спри да мърсиш думата "Българин", подлого!
  • 37 Метгонтан

    0 1 Отговор
    И като излезе от ЕС , ще влезе обратно където беше- СССР . Пак ще купуват на черно нашия коняк Плиска , и БГ анцузи шити в Орфей Кърджали. Точно пък Полша е в ролята на жената между двама негри . Както и да се завърти едната и страна ще е към Германия а другата към Раша. Така че както и да се завърти чевермето , винаги двата входа ще се ползват .
  • 38 ganio

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "SAAB":

    Имаш предвид СИВ, ''Варшавския'' е военен съюз.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания