1 363 7

Шофьор в Солун отказал да качи бежанци

Шофьорът отказал да продължи, докато децата не слязат

Шофьор в Солун отказал да качи бежанци
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Разследват за расизъм шофьор на градски автобус в Солун, който отказал да превози малолетни бежанци. Шофьорът на градския автобус принудил трима малолетни незабавно да слязат от автобуса, защото били мигранти. Пътниците реагирали на видимата проява на расизъм, но шофьорът отказал да продължи, докато децата не слязат.

Случаят изнесе неправителствената организация „Арсис“, която се занимава със закрила на деца в рисково положение. Пътниците от автобуса също дали показания за поведението на шофьора и настояват да бъде съден. В момента ръководството на Държавни превози - Солун се извини за инцидента и съобщи, че се води разследване по случая.

В същото време расте напрежението в Солун от пристигащите ежедневно стотици мигранти, които преминават през сухопътната граница с Турция. Властите полагат максимални усилия да ги настанят в приемни центрове, но местата са ограничени. Често мигрантите се самонастаняват в паркове и на обществени места, което буди недоволството на жителите.

Повечето гърци обаче оказват доброволна помощ на бежанците с храна и дрехи. Единични са случаите и на реакция на родители, които не пускат децата си на училище, ако в същата сграда учат и деца на бежанци, предаде БНР.

Гърция

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Благой
  Отговор
  1 14:05  06.11.18
  Ми ако не са си платили....ще ги свали...тук къде, къде по-страшни контрольорки имаме....само дето не проверяват/свалят всичкото братя сиганор...
 • Никос
  Отговор
  2 14:06  06.11.18
  Това е, вместо усилията да са насочени към спирането на миграцията и нейното обезсърчаване, се насочват към тези които се противопоставят по някакъв, макар и незначителен начин. Европа сама си сложи и все по-засилено си стяга примката.
 • Помнещ
  Отговор
  3 14:20  06.11.18
  От малки трябва да си знаят мястото

  Коментиран от #5

 • охи !
  Отговор
  4 14:22  06.11.18
  Прав е могат да го осъдят за незаконно превозване на имигранти ! Забелязвате ли, че зад "протеста" стои поредната НПО за защита на животните ! Толерастията ни превзема бавно и унищожително !
 • Некой си.
  Отговор
  5 15:14  06.11.18

  До коментар #3 от "Помнещ":

  Сигурен съм че са били над 18.
 • 6 16:51  06.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Чинга чук
  Отговор
  7 22:09  06.11.18
  Рейс за Бели, рейс за черни също както в САЩ след ВСВ

Напиши коментар:


Публикувай