Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 14:33 1 406 6

100 000 мигранти са пристигнали през Средиземно море

  • бежанци-
  • мигранти-
  • средиземно море-
  • европа

Испания вече е главна дестинация

100 000 мигранти са пристигнали през Средиземно море - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на мигрантите, прекосили Средиземно море, за да стигнат до Европа, се е увеличил до около 100 600 тази година, съобщи Международната организация по миграцията (МОМ), цитирана от ДПА.

Така 2018 година става петата поредна година, когато числеността на пристигналите надхвърля прага от 100 000 души, посочи базираната в Женева организация. При все това броят е значително по-малък, отколкото миналата година (от януари до началото на ноември), когато до южните брегове на Европа са се добрали към 154 800 души.

Почти половината от пристигналите тази година мигранти са били приети от Испания, заменила Италия като главна дестинация. От началото на годината досега най-малко 1989 души са изгубили живота си при опит да стигнат до Европа през Средиземно море, сочат данните на МОМ. Повече от една четвърт от загиналите в източната част на Средиземно море между Турция и Гърция са деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шек спирт

    8 0 Отговор
    Австрийското разузнаване още преди две години официално оповести, че ислямското нашествие в Европа се плаща от американски компании. Нещо подобно, както навремето за прехвърлянето на османските войски пред Константинопол са платили венецианските търговци.

    Коментиран от #4

  • 2 боцмана

    8 0 Отговор
    За това има лесно , но "големите западни демократи" много скоро ще съжаляват , че не са вземали крути мерки. Това ще го проумеят , но след като каруцата се е преобърнала , че и конете избягали.
  • 3 Австрия е руска нали знаеш

    0 7 Отговор
    А руските компании за какво плащат?
  • 4 Све

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шек спирт":

    ПРЕВОЗВАЧИТЕ СА НЕМСКИ, ХОЛАНДСКИ И ГРЪЦКИ .
  • 5 пак ли

    1 0 Отговор
    просяци от ислямски държави, искат бакшиш,алъш вериш и социални помощи, безполезни са за човечеството, едно бреме.
  • 6 ЕХА

    0 0 Отговор
    инженери на Меркел, баш програмисти,талибанска сган.