6 Ноември, 2018 18:25 2 732 12

Русия: Санкциите на САЩ са нелегитимни

  • иран-
  • сащ-
  • санкции-
  • русия-
  • нелегитимни-
  • сергей лавров

Руснаците са разочаровани

Русия: Санкциите на САЩ са нелегитимни - 1
Снимка: БТА/ AP

Санкциите на САЩ срещу Иран са напълно нелегитимни и нарушават решенията на Съвета за сигурност на ООН, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

"Ще се отнася до американските мерки по отношение на Иран, те са напълно нелегитимни и се осъществяват в грубо нарушение на решенията на Съвета за сигурност на ООН. А формите, под които се обявяват и прилагат тези мерки, не могат да не предизвикват дълбоко разочарование", каза Лавров на обща пресконференция с испанския външен министър Жозеп Борел в Мадрид. Той добави, че Русия очаква да бъдат намерени начини за икономическо сътрудничество с Иран въпреки санкциите.

Според него Москва приема, че споразумението за иранската ядрена програма остава в сила след възобновяването на американските санкции. "Приемаме, че Съвместният всеобхватен план за действие (СВПД) остава в сила за тези, които са запазили участието си в този механизъм. След излизането на САЩ от СВПД участието си в него потвърдиха и европейците, и Русия, и Китай, и самият Иран", заяви Лавров.

Испания смята, че няма причина САЩ да се отказват от иранската ядрена сделка, каза Борел. "Ние отказваме да приемаме ултиматум от САЩ", заяви той. Според него "Европейският съюз и конкретно Испания са били критично настроени към решението на САЩ по отношение на Иран, което се отразява отрицателно върху икономическите аспекти и сигурността".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    9 27 Отговор
    Стига ривахти, санкциите са полезни, сами го казахте.

    Коментиран от #9

  • 2 ivan4o

    26 6 Отговор
    А аз го мислих за умен тоя Тръмп, навсякъде се осра!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ivan4o

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    То зависи от коя гледна точка гледаш!
  • 5 среднощен

    11 1 Отговор
    Много по-лесно би било в дипломацията да има повече прямота и по-малко лицемерие..!? Кажете го направо - силен Иран не е нужен най-вече на Израел, а от там и на САЩ..!? Турция и СА също си имат своите интереси в региона и в общи линии също не им трябва силен мюсюлмански властови център в лицето на Иран..!? Русия и Китай за сега гледат от страни, но не биха допуснали да им се нарушат интересите, които имат там било поради санкции, било поради прекомерното нарастване на влиянието на Иран на петролния пазар..!? Мисля, че ще се разберат..!!
  • 6 Borislav Popov

    6 5 Отговор
    Само този не е евреин, за разлика от Путин, Медведев и Жириновски.

    Коментиран от #7

  • 7 Антрополог

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Този е грузински арменец на име Саркис Калантарян.
  • 8 Наблюдател

    2 3 Отговор
    Санкциите са полезни за руската кочина. Трябва да се узнаят за да цъфнете и вържете за да не ви минава никога вече през кратуните да правите войни и са избиват хора. Немците кротнаха и вие ще станете нормални хора а не агресивни изроди.
  • 9 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    Ха,полезни до някаква степен са санкциите срещу Русия,ама в статията се говори за Иран!

    Коментиран от #10

  • 10 Наблюдател

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    И Иран и руската кочина са страни от Империята на злото.
  • 11 Румяна Костова

    3 3 Отговор
    Излизайки от споразумение ,под което са сложили своя подпис,американците си създават лоша слава.Когато някоя държава подписва договор със САЩ трябва да си има едно и 101 на ум.Никога не се знае,в кой момент на янките ще им хрумне да скъсат договора,ако решат,че вече не им е изгоден.Колко нормални хора ще вярват на свои бизнес партньори ,които непрекъснато се извъртат от подписани документи?Същото е и в политиката,само че с по-сериозни последствия.
  • 12 onq s konq

    3 1 Отговор
    Добре би било Русия да обясни КОИ САНКЦИИ СПОРЕД НЕЯ СА ЛЕГИТИМНИ.Лошото е че на Америка не й се слушат глупости...