Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 11:16 4 864 13

Екшън между кораби на САЩ и Китай

  • сащ-
  • кораби-
  • китай

Те се разминаха на косъм от сблъсък

Екшън между кораби на САЩ и Китай - 1
Снимка: Shutterstock

Военни кораби на САЩ и Китай за малко са щели да се сблъскат във водите на Южнокитайско море, съобщи South China Morning Post.

Това е станало на 30-ти септември. Според китайските медии китайски ескадрен миноносец се е доближил до американски есминец.

Двата кораба са се разминали на разстояние от 40 метра. В този момент китайският екипаж не е бил въоръжен.

От китайският кораб поискали американският съд да промени курса си. От там го определяли като опасен.

Американските моряци са обявили, че са на мирна мисия. Представители на тихоокеанския флот на САЩ определили инцидента като опасен и непрофесионален.

Представители на Пекин обявиха, че уважават принципите за свободно плаване в района. Те обаче са против заплахи за безопасността на страната си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    40 11 Отговор
    Америте са пуснали надуваемите лодки за всеки случай! Китайските нинджи скачат 40метра без проблем!

    Коментиран от #8

  • 2 Бесен Язовец

    6 45 Отговор
    Чайнатанците ще ядат матракуката, сигурен съм !

    Коментиран от #11

  • 3 Спиди Гонзалес

    33 4 Отговор
    Една перка на памперса и черта към САЩ.
  • 4 M. A. G. A.

    8 33 Отговор
    Ако не бяха американците Китай и да сега щеше да е японска провинция.
  • 5 M. A. G. A.

    20 11 Отговор
    Сега американците са там за да не стане Япония китайска провинция.
  • 6 Бесен Язовец

    18 4 Отговор
    Там у китайско кравите ще го улатат наденичока...
  • 7 Гост

    18 0 Отговор
    do you speak English?
    - Yes!!!
    - ми мръдни на ляво бе!
  • 8 Потребител

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Китайските нинджи ли ? Нинджите са японски .
  • 9 Радиодиалог

    37 1 Отговор
    - Говори А-853. Моля, променете курса си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсък. Идвате право към нас. Разстояние: 25 морски мили.
    - Съветвам ви да измените вашия курс с 15 градуса на север за избягване на сблъсък.
    - Невъзможно. Повтарям: моля да измените курса си с 15 градуса на юг, за избягване на сблъсък.
    - Говори капитанът на кораб от американския флот. Настояваме да измените курса си с 15 градуса на север за избягване на сблъсък.
    - Не смятаме, че е изпълнимо или удобно. Съветваме ви да измените курса си с 15 градуса на юг за избягване на сблъсък.
    - Говори капитан *** на самолетоносача *** от американския флот – вторият по големина във флота. Ескортирани сме от 2 линкора, 6 разрушителя, 5 крайцера, 4 подводници и други поддържащи кораби. Насочваме се към Персийски залив за военни маневри в офанзива срещу Ирак. Не ви съветвам, а ви заповядвам да измените курса си с 15 градуса на север, или ще бъдем принудени да вземем необходимите мерки за сигурността на този кораб и екскортиращите го. Вие сте страна съюзник, член на НАТО и тази коалиция. Моля да се подчините незабавно и да се махнете от пътя ни.
    - Говори Хуан Мануел Салас Алкантара. Ние сме двама. Екскортирани сме от нашето куче, храната ни, две бири и канарче, което сега спи. Поддържа ни радио “Ла Коруня” и канал 16 за извънредни случаи. Никъде не сме се насочили, тъй като говорим от сушата. Ние сме във фар А-853 Финистер, на брега на Галиция. Нямаме никаква шибана идея къде сме в ранга на и
  • 10 Радиодиалог

    34 1 Отговор
    ...Нямаме никаква шибана идея къде сме в ранга на испанските фарове. Чувствайте се свободни да направите, каквото по дяволите искате, за да гарантирате сигурността на кораба си, който ще се натресе в скалите. Отново настояваме и съветваме, че най-здравословно и препоръчително е да измените курса си с 15 градуса на юг, за да не се сблъскаме.

    - Разбрано, благодаря.
  • 11 Гостът

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Като се има предвид колко китайци има в САЩ не знам.Може би на тяхна територия ще изкарат по голяма армия от самите американци.И с малко помощ от вън.И като им секнат и парите от войните , които водят извън граница и петрола който най безцеремонно крадат.С тяхната фалирала държава колко ще издържат ти кажи.
  • 12 пубертетски номера

    1 10 Отговор
    Тия евтини провокации в международно пространство ги правят само руснаците и китайците, а от време на време и иранците. То от клоните и маймуните и всички птици се разкрещяват като мине отдолу леопард, а ма само толкова....Що пък веднъж няма такива жалки провокации от щатска страна? Като доближат руски бомбардировачи натовски граници в Европа или Аляска, западняците просто ги съпровождат без детинщини и това е.......

    Коментиран от #13

  • 13 Бай хой

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "пубертетски номера":

    Просто ги заобикалят защото са прости и не могат умно да заобикалят. Понял?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания