Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 12:43 1 152 1

Джеф Сешънс пред уволнение

  • сащ-
  • прокурор-
  • джеф сешънс

Възможно е главният прокурор на САЩ да бъде освободен от поста си

Джеф Сешънс пред уволнение - 1
Снимка: БТА/AP

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънг може да се не се задържи още дълго на поста си, съобщи NBC.

Сешънс може да бъде освободен от поста си бързо след частичните избори в САЩ. Това потвърди сенаторът от партията на републиканците Линдзи Греъм.

„Мисля, че Сешънс си тръгва скоро след вота“, заявява Греъм.

Сешънс беше издигнат за поста лично от президента на САЩ Доналд Тръмп. През последните месеци обаче отношенията му с президента са крайно обтегнати.

Наскоро Тръмп заяви, че „няма главен прокурор“. Той обвини бившият сенатор на Алабама, че е бил объркан по време на изслушването от юридическата комисия на Сената на САЩ, което се проведе преди той да заеме поста.

Президентът е недоволен и от влиянието на Сешънс върху разследването за руската намеса в президентските избори преди две години.

Самият той все още не е отговорил на нападките на президента. Има вероятност обаче той да не запази поста си. Очакват се разговори по въпроса. Това трябва да стане ясно през следващите седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    3 3 Отговор
    Поредната излагация на рижавия!