Last news in Fakti

7 Ноември, 2018 19:11 2 617 15

Радост в Брюксел след загубата на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • франс тимерманс-
  • ес-
  • избори

Засега няма официален коментар от Юнкер или от Европейската комисия като институция

Радост в Брюксел след загубата на Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс приветства добрите резултати на Демократическата партия в междинните избори за Конгреса на САЩ в коментари, в които разкритикува "грубостта" и "расизма" при управлението на президента Доналд Тръмп, съобщи Reuters.

"Вдъхновени сме от избирателите в САЩ, които избраха надеждата пред страха, учтивостта пред грубостта, приобщаването пред расизма, равенството пред дискриминацията", написа Тимерманс в профила си в Twitter. Той е бивш външен министър на Холандия и е първи заместник-председател на Европейската комисия, ръководена от Жан-Клод Юнкер.

"Те се изправиха за ценностите си. Също и ние", добави той.

В Европа постепенно започва кампанията за изборите за Европейски парламент през май, в които Тимерманс е кандидат на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за председател на Европейската комисия.

Колегата му социалист в комисията, бившият френски финансов министър Пиер Московиси, който отговаря за икономическите въпроси, също написа ироничен коментар за Тръмп, който по-рано обяви в Twitter, че изборите били "огромен успех".

"Демократите печелят Камарата на представителите за първи път от осем години, въпреки големите предизборни машинации на републиканците", написа Московиси, допълвайки: "Доналд Тръмп е прав: "Огромен успех тази вечер."

Засега няма официален коментар от Юнкер или от Европейската комисия като институция.

Критиките на Тръмп към ЕС, включително похвалата за решението на Великобритания да излезе от Общността, неговите политики в Близкия изток и заплахите за търговска война срещу Съюза притесняват лидерите на ЕС.

Радост в Брюксел след загубата на Тръмп

Юнкер сключи споразумение с Тръмп през юли за избягване на нови мита на САЩ върху стоки от ЕС, но отношенията остават напрегнати. Загубата на контрол над Камарата на представителите обаче може да подкопае способността на Тръмп да прокара някои от търговските си политики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    21 1 Отговор
    Ми кажете, че Тимерманс е социалист. Тяхната любима тема е Тръмп и Истанбулската.
  • 2 НКВД

    20 7 Отговор
    Владимир Путин ще изката продния мандат като глава на РФ а на този ще му направят импийчмънт 2 г. след стъпването си на власт и ще го пратят да си води комедийното шоу от някоя телевизия!!

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    8 24 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Бе кой го интересува Путин и какви ги вършат в Русия,след като България се вълнува изключително от случващото се НА ЗАПАД ,където и работят 99% ОТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА!Русия...да си тестват ракетите и да не ни занимават с БЕДНОТИЯТЯ СИ.

    Коментиран от #5

  • 4 Хахаха

    20 3 Отговор
    И кое загуби Тръмп, че не разбрах? Сенатът ли, губернаторите ли...че там и в двата избора ПЕЧЕЛЯТ републиканците?! Какво стана със "синята вълна" на Сорос / Клинтън? Нали според "демократичната" пропаганда "синята вълна" щеше да залее Америка и да докаже, че Тръмп е временно недоразумение?! К;во стана, че не вечерахме???
  • 5 Вова

    7 25 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Американците са силен и волев народ и имат смелостта да си сменят президентите,а Путкин ще е още дълго на власт защото руснаците ги е страх да излезнат и да му се противопоставят понеже много от тях ще се простят с живота си.

    Коментиран от #6

  • 6 Помнещ

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вова":

    Е нямо ги вече Елцин и Горби да ви се дупят , при Путин хапнахте ?!?

    Коментиран от #8

  • 7 Баба Ванга

    18 2 Отговор
    САЩ много скоро ке се цепи на 51 а Россия ке пребъде в близките 10 000 годни.
  • 8 КГБ Териер

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Помнещ":

    Путин хубаво им налива с големия черпак
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НКВД

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Вървят по стъпките на Рим разврат, многонационалност последван от анархия и накрая шумен залез!
  • 11 Помнещ

    5 3 Отговор
    Поредният еврогейски политик виещ срещу истинските господари на света!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чинга чук

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    За Индианките Добре, но за талибанките?
  • 14 Сорос

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    толкова се престара, че ЕПМ на ФАЩ. Както е казал народа :"Каквото сам си направиш - цяло село не може да ти го направи".
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: