Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 10:09 1 575 3

Крал Салман се разходи сред народа

  • крал салман-
  • саудитска арабия-
  • джамал хашоги-
  • амнистия

Саудитският монарх помилва затворници и обяви началото на проекти за милиарди 

Крал Салман се разходи сред народа - 1
Снимки: БТА/АР

Саудитският крал Салман предприе обиколка из страната и обяви проекти за подобряване на пътища, училищна и здравна инфраструктура, предаде АP.

В консервативната провинция Касим той помилва осъдени за финансови престъпления затворници и обяви отпускането на 16 млрд. риала (около 4,27 млрд. долара) за нови проекти.

Това първото по рода си пътуване на монарха, откакто се възкачи на трона през 2015 г. и се осъществява в момент, когато кралството е подложено на международен натиск заради убийството миналия месец на журналиста Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул.

Държавната агенция по печата предаде, че правителството ще покрие дългове на стойност до 1 млн риала (267 000 долара) на всеки от помилваните затворници.

Крал Салман се разходи сред народа

Монархът обяви също, че милиарди долари ще бъдат вложени в около 600 проекта за подобряване на здравната инфраструктура, пътища, училища и други обекти в Касим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    7 2 Отговор
    Все едно чета новина от 12 век
  • 2 Borislav Popov

    4 3 Отговор
    Браво на Салманката, те това е истински цар !
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 0 Отговор
    Щял да обновява пътищата сигур по стандарт са по добри и от германските