Last news in Fakti

8 Ноември, 2018 19:10 1 424 9

Европа трябва да има единна външна политика

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ес

Според Меркел страните от ЕС трябва да са единни по въпросите за сигурността

Европа трябва да има единна външна политика - 1
Снимка: БТА/AP

Държавите от ЕС трябва да поддържат обща позиция към въпросите за външната политика. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

Меркел говори по време на конгреса на Европейската народна партия в Хелзинки. Според нея в Европа липса единство и колегиалност по взимането на някои въпроси.

„Ние трябва да предложим обща външна политика, политика по отбраната и политика на сигурността. В противен случай европейските граждани няма да ни вземат на сериозно.

Страните в ЕС трябва да имат единна позиция за нашите отношения със САЩ, Русия и Китай. Ние вече научихме много и трябва да постигнем своята цел“, заяви Меркел.

Според нея имиграционната криза е показала, че защитата на европейските външни граници не функционира. Според нея вече има подобрение по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 7 Отговор
    Много вярно, ама и вътрешна-а-а!!!
  • 2 Хасан

    2 10 Отговор
    Има начин ..анулират се външните министри и ще има един европейски външен министър

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Като начало - добре (вече е направено - има забрана за сключване на определени междудтржавни договори, без разрешение от ЕС), остава закриване на парламентите. Банката вече е единна (за еврозоната).

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Само идиоти могат да се стремят към загуба на националния суверенитет, стотици хиляди наши предци са дали живота си за запазването му. А и след еврогейските избори догодина палачинката ще се обърне и вече ще е актуална тезата "Европа на отечествата". А и не е редно Франция и Германия да налагат джендарската си визия на останалите страни, чиито население не я приема с изключение на няколко платени продажници.
  • 5 Тръмп

    3 9 Отговор
    Европейската Сигурност и Отбрана беше разрушена от Незаконните действия точно на Меркел!!!!;):):)А Европа няма как да е раздвоена между САЩ и Китай-Русия!!!!Европа и САЩ са полюсът на Доброто,а Русия и Китай са другия полюс,на комунистическото зло!Права,Свободи,Солидарност и Демокрация са невъзможни в Русия и Китай,които изобщо не са отхвърлили Комунистическия Тоталитарен модел!!!
  • 6 един

    4 2 Отговор
    Те германците отсвириха баба Меркел, тя обаче още дава акъл!
  • 7 Българин

    2 5 Отговор
    Единствено Меркел натрива носа на джуджета затова руския сружинаж я мрази толкова много. Правилно е щом сме съюз да имаме обща външна политика. И тези, които квичат за национален суверенитет да си помислят дали през тези 45 години, когато сме били руска колония сме имали такъв.
  • 8 Адлер

    1 0 Отговор
    Оууу , Меркел, вундербар.Ние европейците имаме единна политика за имигрантите - Меркел капут и имигранти бегом у тях да градят демокрация!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: