2 089 1

Хърватия не иска промяна на границите на Балканите

Страната против промяна на територията на Косово и Сърбия

Росен Стойчев

Хърватия не поддържа идеята за промяна на границата между Косово и Сърбия. Това заяви хърватският посланик в Косово Мария Капитанович., цитирана от изданието „Зери“.

Въпросът за подялба на територия между Сърбия и Косово беше повдигнат през последните месеци. Това се смята като вариант за споразумението между двете държави.

„Не мисля, че това ще донесе стабилност в региона. Това само ще доведе до нови въпроси. Няма да реши съществуващите.

Не мога да дам точен отговор на въпроса с визовото либерализиране за Косово в ЕС. Въпрос е на преговори“, заяви Капитановч.

Сърбия и Косово преговарят за признаването на статута на страната. Споразумението между двете страни може да отвори техния път към ЕС.

Хърватия

Още по темата

 • Сърбия с невиждани военни учения

  Сърбия с невиждани военни учения

  Сърбия провежда най-мащабните военни учения през последните 38 години, съобщи сръбският вестник Блиц. В ученията участват 8000 военни и офицери. В ...
  9.11.2018
  5 095
  34
 • Косово с удар за Сърбия

  Косово с удар за Сърбия

  Властите в Косово повишиха митата върху сръбските стоки с 10%, съобщи B92. Представители на косовското правителство обявиха, че мерките са в ...
  7.11.2018
  2 429
  5
 • Сърбия може да окупира Косово

  Сърбия може да окупира Косово

  Ако Косово формира своя армия, върху сръбския президент Александър Вучич ще бъде указан натиск да окупира страната, съобщи македонската агенция ...
  19.10.2018
  5 599
  32

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кроатити
  Отговор
  1 21:03  08.11.18
  Хърватите имат 80% от бреговата ивица на бившата Югославия, което не ми е ясно как се е получило, не искат промени на границите щото после може и тях да ги "променят"

Напиши коментар:


Публикувай