9 Ноември, 2018 07:20 2 076 9

Огненият ад се завърна в Калифорния (СНИМКИ)

  • пожар-
  • калифорния-
  • лагерен огън-
  • бют-
  • сакраменто

Десетки хиляди хора се евакуират заради разрастващ се горски пожар, обявено е извънредно положение 

Огненият ад се завърна в Калифорния (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Десетки хиляди хора напуснаха домовете си заради бързо разрастващ се горски пожар в Северна Калифорния, предаде АР.

Има информация за загинали. Огънял е обхванал болница и стотици домове, а хиляди хора са били принудени да бягат от пламъците с колите си или пеша, съобщиха властите.

Изпълняващият длъжността губернатор на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение в окръг Бют, на около 290 км северно от Сакраменто, след като пожарът се разпрострял на повече от 18 000 акра само за осем часа без изобщо да бъде овладян.

Огненият ад се завърна в Калифорния (СНИМКИ)

Разпалван от силните ветрове в условия на суша, пожарът, наречен "Лагерен огън", е помел град Парадайс, заплашвайки 26-те му хиляди жители с пламъци, високи 15 метра. Град Чико с 93 000 жители може да е следващият на пътя на пожара, който според прогнозите е тласкан в западна посока от ветрове със скорост 56 км/ч, каза началникът на противопожарната служба в окръг Бют Дарън Рийд.

Огненият ад се завърна в Калифорния (СНИМКИ)

Огненият ад се завърна в Калифорния (СНИМКИ)

Получихме съобщения за смъртни случаи, но те още не са проверени, каза на пресконференция шерифът на Бют Кори Хонеа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    15 2 Отговор
    Няма страшно, после ще дойде наводнението и ще изгаси всичко, а накрая и урагана като мине да раздуха пепелта и нищо няма да си личи. И после ще си построят пак по една дървена къщичка като кибритена кутийка, която да изплащат 30 години с безбожен кредит и ще си заживеят пак щастливо. За целта обаче ръмп трябва да се погрижи всичкия останал свят да страда, и да покварява нови и нови територии и да експлоатира жителите им, за да може до безкрай да се увеличава външният дълг на САЩ и да ням никакъв проблем да вземт нови и нови заеми и да осират планетата с присъствието си. Смятате ли, че Бог дълго ще ги търпи?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 среднощен

    6 1 Отговор
    Трагедията е факт!! Хубаво е всички да се замислим и над "другия" прочит на бедствието..!? САЩ е държавата която налага санкции навсякъде по света, защото тя се изживява като "право правеща", като "световен полицай"!? В тези бедствия, на които сме свидетели, тя търпи санкции от най-висикото "ниво"..., защо ли..!? Няколко милярда от тайфуни, още няколко от пожари.., да не говорим за загубените човешки животи - ами то по-големи санкции от това, здраве му кажи..! Подсказването е до "време" - след това идва време за "наказването"..!? Колкото и да си "велик" в този свят и най-вече тогава, трябва да помниш, че носиш отговорност за по-слабите..!! Иначе няма логика да продължим напред и да се наричаме ЧОВЕЦИ..!!!
  • 4 фгмгх

    2 0 Отговор
    Да поканят бат`Бойко да помага....А Тръмп ще държи маркуча...
  • 5 Bat Sande

    1 0 Отговор
    Интересно кого ще набедят за случващите им се катаклизми и какви санкции ще му наложат?!?
  • 6 Гад

    0 0 Отговор
    Как беше това за крачола ?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 българин родолюбец

    3 0 Отговор
    Язък им за самолетите стелт и за боингите и за всичконо като са пълни некадърници в кочината САЩ и с един пожар не могат се оправи.....жалка държавица...кочина...да не говорим пък че 50 милиона буквално гладуват в тоя празен краварник
  • 9 Селянина от София

    1 0 Отговор
    Рано или късно ,,Господ наказва