Last news in Fakti

9 Ноември, 2018 13:53 1 562 8

Марин льо Пен идва в София

  • софия-
  • франция-
  • сеща-
  • среща-
  • марин льо пен

Френската крайна десница набира съюзници

Марин льо Пен идва в София - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен ще посети София на 16 ноември, за да се срещне с националистическите съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент, съобщи БНР, позовавайки се на АФП.

В българската столица председателката на партията „Национален сбор“ ще участва в конференция под наслов „Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани“. На форума на крайнодесни формации тя ще се срещне с председателя на българската партия „Воля“ Веселин Марешки, наричан „българският Тръмп“, с председателя на чешката партия „Свобода и пряка демокрация“ Тамио Окамура, с бившия лидер на белгийската фламандска партия „Влаамс беланг“ и настоящ лидер на Движението за Европа на нациите и свободата (ДЕНС) Херолф Анеманс, както и с представител на австрийската Партия на свободата, съобщи ДЕНС вчера в Туитър.

В Европейския парламент движението е представено от политическата група „Европа на нациите и свободата“, част от която са „Национален сбор“, италианската партия „Лига“ и Австрийската партия на свободата. На 1 май във френския град Ница вече се състоя среща на тези политици, организирана от Движението за Европа на нациите и свободата, където те защитиха „идентичността“ на нациите и гръко-християнския произход на европейската „цивилизация“, припомня АФП.

Това е второто посещение на Марин льо Пен в чужбина във връзка с предстоящите европейски избори през май. На 8 октомври тя се срещна в Рим със своя италиански съюзник Матео Салвини, председател на „Лига“. Двамата заедно отправиха нападки срещу „бункера Брюксел“. Тези срещи се вписват в стратегията на „Национален сбор“ за създаване на съюзи във Франция и в цяла Европа, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    15 1 Отговор
    тя е истински пич, за разлика от нашите
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реално

    11 0 Отговор
    Добре дошла..ама на дали ще намериш съюзници в лицето на нашите политици-всички са маскари долни
  • 5 Тръмп

    1 7 Отговор
    Марешки и льо Пен са платени подлоги на Путин!!!:):):)
  • 6 1234

    3 2 Отговор
    Добре, ще го напиша така: "Веселин Марешки, наричан „българският Тръмп" - този виц дори не е смешен. Никак не е умно да ми триете поста, при положение че оставяте гнусотиите на психа "comandante".
  • 7 Българин родолюбец

    6 2 Отговор
    Че какво общо има марешки с национализма...националисти са Адриан Асенов,Павел Шопов,Станислав Станилов,Магдалена Ташева,Явор Нотев от пп Атака....Марешки никакъв не е...подлога на гербавите слуги на САЩ
  • 8 Опа

    2 0 Отговор
    Намерила и тя къде да организира срещи, в най корумпираната територия!
Новини по държави: