9 Ноември, 2018 14:56 3 410 12

Франция притиска Германия

  • франция-
  • еврозона-
  • германия

Бруно льо Мер настоява страната да вземе решение за реформи в еврозоната

Франция притиска Германия - 1
Снимка: БТА/AP

Германия трябва да реши през следващата седмица, дали да приеме предложенията на Франция за засилване на интеграцията в еврозоната. Това заяви френският министър на финансите Бруно льо Мер, цитиран от France 24.

По-рано Германия и Франция постигнаха споразумение за насоките за по-тясна интеграция в еврозоната. Те са основани на предложенията на френския президент Еманюел Макрон.

Сред тях е и съвместен бюджет на страните от общността. Подробностите трябваше да бъдат изяснени до края на годината. В Берлин обаче все още се колебаят по някои ключови въпроси.

„Време е Германия да вземе решение за бъдещето на Европа. Сега ние трябва да изградим суверенитета на Европа между САЩ на Доналд Тръмп и Китай на Си Дзинпин“, заяви Льо Мер.

Според него е важно да се вземе решение за общ механизъм за опазване от лоши банкови кредити, като така се стигне до по-нататъшно укрепване на банковия и капиталовия пазар.

Смята се, че срещата между финансовите министри в ЕС през декември ще е последната възможност за вземане на решение за глоби срещу интернет гигантите. Франция вече предложи данъка да влезе в сила от 2020 г., за да има време страните да се подготвят за него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Yavuz

    9 11 Отговор
    След БРЕКЗИТ ще има ФРЕНКЗИТ. Макрон в момента е неофициален представител на САЩ в ЕС. Германия трудно ще задържи цялостта на ЕС ,макар да има силна икономика.
  • 2 Пешо

    9 5 Отговор
    Французите смотани да се оправят сами с проблемите си. Кого са питали, когато са теглили или давали лоши кредити. Пак искат да ни цакат с топла бира. Бюджетите трябва да си останат национални.
  • 3 жирага

    8 8 Отговор
    вървим към еврогейски съюз от съветски тип

    Коментиран от #5

  • 4 Емил

    9 6 Отговор
    Задълбочаването на интеграцията е неизбежно, всяко забавяне носи само вреди!
  • 5 Емил

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "жирага":

    Имаш раздвоение на личноста - няма вариант хем еврогейси, хен съветски! Пий си лекарството!
  • 6 никси

    5 3 Отговор
    тоя требе не само лекарството да си пие аиедна инжекция да му ударат за оросяване на мозька
  • 7 сноу

    5 0 Отговор
    Че те франсетата с тоя мекия, как ще я затиснат, че и да я притиснат Германията.То не, че не трябва, ама не виждам как арабоциганин ще притисне друг циганоарабин.
  • 8 Гостенин

    4 0 Отговор
    Франзела да притиска Пансер,мисия невъзможна.
  • 9 Грухчо белята

    6 0 Отговор
    И Европа, най-накрая ще е германска. Тъй искаше чичо.
  • 10 Чичо АДИ

    4 0 Отговор
    Егати наглите жабета Бундеса да дундурка всички и да ги храни ай сикир ,Чичо Адолф се върти в гроба в момента !!
  • 11 Диди

    2 0 Отговор
    Германците не искат общ бюджет за ЕС. Това ще означава силните държави да плащат дълговете на другите нации. Бюджетът трябва да остане национален.
  • 12 Хасан

    0 1 Отговор
    Нека да създадем обща европейска нация ..нека да заличим историческите пресразсъдъци и културните различия ..да имаме един език,една азбука,една армия,едно правителство ...за отворено общество
Новини по държави: