1 036 1

Президентът Радев участва в Парижкия форум за мир

Посещението е по случай отбелязване 100 години от края на Първата световна война

Президентът Радев участва в Парижкия форум за мир
Милена Богданова

Президентът на България Румен Радев участва в Парижкия форум за мир и в церемонията по отбелязване на 100 години от края на Първата световна война. Посещение във Френската република е в резултат на покана на президента Еманюел Макрон.

В мащабната възпоменателна церемония в Париж на 11 ноември ще участват ръководители на международни организации и държавни и правителствени ръководители от над 80 държави от цял свят, сред които генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Руската федерация Владимир Путин, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и много други.

В рамките на участието си в Парижкия форум за мир - инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряване на управлението, президентът Румен Радев ще направи изказване, посветено на потенциала на новите технологии да бъдат фактор за задълбочаване на политическия диалог, икономическия растеж и социалното сближаване.

Франция

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реалист
    Отговор
    1 13:39  10.11.18
    Пингвинчо ще заведе деси секретарката да им покаже в Париж как да съчетават ботуши до коленете с жилетка. И това бивш военен на форум за мир е като да поканиш канибал на барбекю с вегетарианци. Г..з път да види и света него.

Напиши коментар:


Публикувай