Last news in Fakti

11 Ноември, 2018 17:47 8 854 16

Предсмъртните думи на Хашоги

  • джамал хашоги

Убийството на журналиста е продължило 7 минути

Предсмъртните думи на Хашоги - 1
Снимка: АР/БТА

Телевизия Al Jazeera оповести предсмъртните думи на саудитския журналист Джамал Хашоги. „Задушавам се ... Махнете този чувал от главата ми. Имам клаустрофобия”. Това са последните думи, които журналистът е казал преди смъртта си, съобщава турският му колега от Daily Sabah Назиф Караман. По думите на Караман, на видеозаписа се чува, че убийството е продължило 7 минути. Той уточнява, че в най-скоро време Daily Sabah ще публикува фрагменти от последните минути живот на Хашоги.

По-рано вестник Daily Mail, позовавайки се на прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс, съобщи че няколко часа преди да отпътува за Париж турският президент Реджеп Ердоган е потвърдил съществуването на аудиозапис, който съдържа информация за последните минути живот на саудитския журналист. Съобщава се, че турският лидер е предал записа на представители на Саудитска Арабия, САЩ, Германия, Франция и Великобритания.

Хашоги, който е работил като анализатор в американският вестник Washington Post и живял в САЩ от 2017 г., изчезна на 2 октомври, след като влезе в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. На 20 октомври саудитските медии разпространиха информация, че Хашоги е мъртъв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ртр

    94 3 Отговор
    А санкции? Санкционира се кой ли не, за какво ли не, но за СА не се чува нищо. Явно морала на големия брат се купува лесно с многото пари на арабите :(

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гост

    10 29 Отговор

    До коментар #1 от "ртр":

    Доста от големите компании се отказват от инвестициите на СА. Самото правителство на САЩ не се е отказало, но е напълно възможно да откажат мултилиардни договори с тях за Ф35тиците.
  • 3 моралист

    6 30 Отговор

    До коментар #1 от "ртр":

    Публикувано във факти.бг:
    "Явно морала на големия брат...."
    Човече за какво по-точно става дума?!?!
    Не те разбирам,честно!!!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 4 има има

    36 3 Отговор
    Щом са със САЩ значи са от добрите. Доброто си в въпрос на гледна точка и на пари. Така ,че
  • 5 среднощен

    27 3 Отговор
    Работата започна да заприли на "покриване"!? Защото, "смърт" лесно се инсценира, а санкциите трудно..!?

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пеньо

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "моралист":

    Публикувано във факти.бг: Ами как ще го разбереш?Или си набухан или си мноо прост. Или ако погледнем обективно,просто не съществува.
  • 8 Пеньо

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "моралист":

    Публикувано във факти.бг: Ами как ще го разбереш?Или си набухан или си мноо прост. Или ако погледнем обективно,просто не съществува.
  • 9 Не е смешно

    5 4 Отговор
    ''Алах във бар!!! Извадете това от задника ми''
  • 10 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    ..да заприлича на "покриване"...
  • 11 Хасан

    21 1 Отговор
    Браво на Турция ..ако беше някъде другаде арабите досега отдавна да са ги «купили»...
  • 12 Иво

    12 1 Отговор
    ЗАЩО ГИ БАВИТЕ ТЕЗИ ИЗВЕРГИ...ГЛОБЕТЕ ГИ 100 МИЛИАРДА, КОНФИСКУВАЙТЕ ИМ АВОАРИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И ГИ ОСТАВЕТЕ ДА ОБИКАЛЯТ ГЛАДНИ И ЖАДНИ ПУСТИНЯТА...ДОНАЛД ТРЪМП, ПОКАЖИ 4Е ИМАШ ТОПКИ!!!
  • 13 Бивола

    11 2 Отговор
    Иво, к`ви топки, бе ? Те отдавна висят на стената в стаята за сувенири при Путин!
  • 14 Голям прос

    7 1 Отговор
    Да напуснат и дипломатите от посолството на САЩ в СА. И да изгонят от САЩ дипломати на СА. Освен другите санкции. Размечтах се. Парите са по-важни за американците от хората
  • 15 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Фесовете с това разкритие и най-важното публикуване на случая и разкриването на чаршафското престъпление ми се издигнаха малко в очите.
  • 16 НеПолитик

    3 1 Отговор
    Добре де, аз не съм политик ... ама защо винаги запада трябва да се прави на ощипана госпожица. Взеха Крим - нищо че не е американски или ЕС и почна едно дрърдорене, че не било честно. Приспаха руснак в Англия - пак не било честно. Сега саудитец убит в Турция - пак САЩ и ЕС трябва да кажат каква е присъдата. Абе като цяло не трябва ли ЕС да се грижи повече за собствените си граждани, а не за руснаци, саудитци, сириици и т.н. Никой не си задава този въпрос, но увлечен от холивудските филми - ако нещо ни засяга ще утрепен хиляди - всеки иска мъст и тук по форума. Мъст в името на какво ?