Last news in Fakti

11 Ноември, 2018 19:56 2 032 5

Критика за германското участие на церемонията в Париж

  • гауланд-
  • германия-
  • световна война-
  • позиция

Не може да сменяме лагерите

Лидерът на крайнодясната "Алтернатива за Германия" Александър Гауланд разкритикува германското участие в церемонията в Париж за 100-годишнината от примирието, което сложи край на Първата световна война. „Смятам, че е грешка да се пренаписва историята и постфактум да се участва в честването на победата на Съюзниците", каза той.

Според Гауланд, Германия е изгубила тази война и политиките, които са довели до Първата световна война са имали много автори, като отчасти вината е била и на германската "непохватност". "Не може

да сменяме лагерите, да подкрепяме победителите постфактум и да започнем да вървим през Триумфалната арка заедно с президента Макрон", каза Гаулан, визирайки Парижкия форум за мир под домакинството на френския президент Еманюел Макрон, в който участва германската канцлерка Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитър Петър

    23 5 Отговор
    Аз какво ви разправях, че политиката на Меркел ще възроди нацизма в Германия, вие ми викате че не било така!
  • 2 сноу

    15 0 Отговор
    Шменкелуца с такава помия натъпка цяла Европа ,че трябваше още преди 2-3 год да бъде натирена като престъпница.Напротив добре платени папагали и клакьори и близаха задника и я дуеха като пуяк като най-силната жена ,велик политик и т.н а всички които коректно обръщаха внимание на огромната грешка която вещаеше катастрофа бяха оплювани като популисти ,националисти и всякакви грехове.
  • 3 Kaniba

    4 1 Отговор
    аа парашата?
    той като марионетно управление на кайзера, в създадедната от жидите и болшевиците през 1918 украина, е представлявал държавите на Оста???
    Или просто циркаджийски пълнеж???
    Тръмпито не успя да го ръкува... бе зает с Путин....
    сороснята колабира-днеа лосионите , боярките и пампесите са им дефицит...
  • 4 Siegfried

    5 0 Отговор
    Радев и той чества победата на Антантата .А България е жестоко ощетена .Наравно с Германия , Унгария , Австрия , Турция .Само Турция има мъжеството да не приеме позорният договор и да се сражава с Гърция за Егейското крайбрежие .И да победи. Малоазийските гърци са настанени в селата и къщите на изтеглящите се в България българи .Стамболийски е пращал военни и полицейски части ,да ги спират и да не ги пускат в Държавата ." На кого оставяте Беломорието , Ами те ( гърците ), това чакат ...."Но , намирали са начини да се приберат в Родината ...Вижте Меркел , все пак каква скръбна физиономия вади .А нашият пуяк се веселее !
  • 5 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АКО НЕ БЯХА БРИТАНСКИТЕ ПИРАТИ НА КРАЛИЦАТА, ДНЕС ИСПАНИЯ ТРЯБВАШЕ ДА Е ВОЖДА НА СВЕТА ,А НЕ РОДШИЛДОВИТЕ БАНКЕРИ В ЦИОНИСТКИ САЩ!!! НО ,САМО ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, КЪДЕ ПО СВЕТА БМВ И МЕРЦЕДЕС НЕ СА НАЙ-НАЙ-НАЙ ,А ГЕРМАНИЯ ПО-КАПИТУЛАЦИЯ Е "РОБ" НА САЩ / РУСИЯ СЕ ОТТЕГЛИ БЛАГОРОДНО И ДАДЕ СВОБОДА /!
Новини по държави: