Last news in Fakti

11 Ноември, 2018 19:43 1 705 13

Меркел се опасява от „сляп национализъм”

  • меркел-
  • национализъм-
  • позиция

Под въпрос е европейският мирен проект

Меркел се опасява от „сляп национализъм” - 1
Снимка: АР/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди за опасността от „слепия национализъм“ и хората, които поставят под въпрос „европейския мирен проект“ в рамките на реч по случай 100-годишнината от края на Първата световна война в неделя, предава „Фокус”. „Опасението, което имам е, че възгледите на слепия национализъм отново могат да се разпространят“, заяви Меркел пред публика от световни лидери на Парижкия форум за мира.

Германският канцлер предупреди, че хората отново поставят под въпрос предимствата на международното сътрудничество, „мирното балансиране на интересите и дори европейския мирен проект“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕНЗИНДЖИЯ

    8 25 Отговор
    Дай власт на Националисти и Комунисти и ела да гледаж сеир още 55години в Бай Ганьоска Страна

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Щайнер

    25 4 Отговор
    Много добре знаеш какви си ги надробила драга ! Духът на фюрера витае и той неизбежно ще възкръсне
  • 4 Гринго

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    България умря преди векове, откакто такива като теб я съставляват и управляват. Лека и пръст. Когато възкръсне българина националист, тоест родолюбец е точно казано, а не хитлеристка, тя може би ще възкръсне и България? Лично не вярвам, понеже 99.1% сте като теб и военни и останалите. Вече сте неспасяемо безмозъчни променени.
  • 5 Morgoth

    21 1 Отговор
    Меркел не е като да не носи част от вината за възхода на национализма, само не знам дали го осъзнава.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голям прос

    11 0 Отговор
    Демокрация не значи да не се гледа националния интерес и да не се спазват законите на държавата
  • 8 ХанкоБрат

    12 3 Отговор
    Дреме ми на шмайзера от какво се опасява наглата мюсюлманска пача. За политици като тази трябва да има гилотина!
  • 9 Siegfried

    11 1 Отговор
    Интересно , дали осъзнава че тя самата е основна причина за това ?В определен аспект ,е може би и по- голямо зло и от Фюрера .Да , той , причини война , загинаха милиони германци , но само след 10 до 15 години ,Германия се възроди и възстанови .
    Аденауер превърна Бундесрепублик в икономическо чудо .Но и германският народ си го заслужава .Труд , дисциплина и вежливост .Сега обаче , освен че цяла Източна Европа , вкл. и украйнци и руснаци се изсипа в Германия , по вина на Меркел и милиони араби , африканци .Изходът е репатриране .Те няма да искат и така ще се стигне до нов Фюрер .А от Фюрер в Германия , ще последват фюрери и в другите европейски страни .Дано жилата им да бъдат насочени само срещу Африка и Близкият изток .
  • 10 Dreamman

    0 12 Отговор
    Една обединена Фюрерска Европа , не само икономически но и военно ,много силна ,може да сложи край на Империята на злото .Сегашната РФ , разделена на поне четири части .Това и без Европа ще си стане естествено , след Путин , но по- късничко.Не САЩ , а Обединена Европа ще сложи край на Злото в Русия !И ще стане нормална демократична държава ., каквато никога , от създаването си , не е била .Русите вече няма да са роби и играчка в ръцете на разни диктатори .

    Коментиран от #11

  • 11 Румяна Костова

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Dreamman":

    Уважаеми,Dreamman,англосаксонски политици и руски лицералти предатели също като Вас мечтаят да разделят Русия поне на четири части.Но онези,които са учили история ,знаят какво се случва с подобни мераци! И дали заплахата за европейците идва от Русия?Все пак не тя направлява милиони имигранти от Близкия и Среден Изток и всякаква паплач от Африка към Европа.Интелектуалният Ви багаж дали е достатъчен да се замислите кой и защо финансира и организира този човешки поток?
  • 12 витман

    3 0 Отговор
    Тая комунистическа свиня меркел вече е напълно неадекватна.Такава бъркотия надроби че Германия никога по вече няма да се оправи а ще изчезне напълно
  • 13 пешо

    3 0 Отговор
    Ние Европейците нямаме проблеми по между ни.Проблемите се появяват когато някакви тъпи политици ни набутват ,хора който нямат нищо общо с Европата.